Live Action: de 10 bästa streamingfilmerna för dig att titta på

De flesta av oss växte upp med att titta på olika sagor eller andra berättelser. Idag finns samma berättelser i live action-form i filmerna. Så i den här omfattande guiden ska vi titta på de 10 bästa live actionfilmerna du kan se just nu.

I den här artikeln hittar du:

Bästa live actionfilmerna

1. (Tillgänglig på Disney+)

Hua Mulan är den pigga och beslutsamma äldsta dottern till en hedervärd krigare. När kejsaren av Kina utfärdar ett dekret att en man från varje familj måste tjäna i den kejserliga armén, bestämmer sig Mulan för att ta sin fars plats, som är sjuk. Med antagande om Hua Juns identitet, klär hon ut sig som en man för att bekämpa inkräktarna som attackerar hennes nation, vilket visar att hon är en stor krigare.

2.(Tillgänglig på Disney+)

king lion är en live-action från streaming

, Simba är ett ungt lejon vars öde är att bli djungelns kung. Men en fälla designad av hans farbror Scar får Mufasa, den nuvarande kungen, att dö medan han försöker rädda ungen. Förtärd av skuld lämnar Simba kungariket för en avlägsen plats, där han träffar vänner som lär honom att återigen njuta av livet.

3.(Tillgänglig på Disney+)

Återlansering av 1955 års klassiker, som berättar kärlekshistorien mellan Dama, en bortskämd cocker spaniel, och en herrelös person som heter Vagabundo, som räddar den lilla hunden från faran att vandra ensam på gatorna.

4.(Tillgänglig på Disney+)

alladin gör sagan till verklighet

är en ung tjuv som lever av smårån i Agrabah. En dag hjälper han en ung flicka att hämta ett värdefullt armband, omedveten om att hon faktiskt är prinsessan Jasmine. Aladdin blir snart intresserad av henne, som påstår sig vara prinsessans hembiträde.

När han besöker henne mitt i palatset och upptäcker hennes identitet, blir han tillfångatagen av Jafar, sultanatets storvesir, som vill att han ska hämta en magisk lampa, där en ande bor, kapabel att uppfylla tre önskningar till sin ägare.

5.(Tillgänglig på Disney+)

Holt Farrier är en före detta cirkusstjärna som, efter att ha återvänt från första världskriget, finner att hennes värld vänds upp och ner. Förutom att han tappade en arm längst fram dog hans fru medan han var borta och han måste nu uppfostra två barn.

Till detta kommer det faktum att han förlorade sin gamla post på cirkusen, och nu ansvarar han för att ta hand om en elefant som är på väg att föda. När barnet föds blir alla förvånade över storleken på hans öron, vilket gör honom föraktad till en början. Det är sedan upp till Holts barn att ta hand om den lille, tills de upptäcker att de enorma öronen låter Dumbo flyga.

6.(Tillgänglig på Disney+)

malevola 2 fortsätter historien om törnande skönhet

Fem år efter att Aurora vaknat ur djup sömn, föreslås den numera morernas drottning av prins Phillip.

Hon accepterar begäran och lämnar därmed till kungariket Ulstead tillsammans med Maleficent, för att träffa sina framtida svärföräldrar, John och Ingrith. Deras middag borde vara ett firande mellan riken, men Ingriths intressen kommer i förgrunden när friktion skapas med Maleficent och de andra magiska varelserna.

7.(Tillgänglig på Disney+)

Bela bor i en liten fransk by och får sin far tillfångatagen av odjuret och bestämmer sig för att ge sitt liv till den främmande varelsen i utbyte mot hans frihet. På slottet möter hon magiska föremål och upptäcker att Odjuret faktiskt är en prins som behöver kärlek för att återgå till mänsklig form.

8.(Tillgänglig på Disney+)

mogli vargpojken

Handlingen kretsar kring den unge Mogli, en pojke av indiskt ursprung som fostrades upp av vargar mitt i djungeln, med bara sällskap av björnen Baloo och den svarta pantern Bagheera, utan någon kontakt med människor.

Pojken är älskad av djur, men ses som ett hot av den fruktade tigern Shere Khan, som är fast besluten att döda honom. Med vargfamiljen hotad bestämmer sig Mogli för att flytta bort. Baserad på Rudyard Kiplings litterära serie.

9.(Tillgänglig på Disney+)

illvillig början av historien

Baserad på berättelsen om Törnrosa, berättar filmen historien om Maleficent, beskyddaren av morernas kungarike. Sedan hon var liten håller denna tjej med horn och vingar freden mellan två olika kungadömen, tills hon blir kär i pojken Stefan.

De två inleder en romans, men Stefan har ambitioner att bli ledare för grannriket, och lämnar Maleficent för att erövra sina planer. Flickan blir en hämndlysten och bitter kvinna som bestämmer sig för att förbanna Stefans nyfödda dotter Aurora. Men gradvis börjar Maleficent utveckla känslor av vänskap gentemot den unga och rena Aurora.

10.(Tillgänglig på Disney+)

Alice är en 17-årig tjej som råkar följa efter en vit kanin som alltid tittar på sin klocka. Hon går in i ett hål som tar henne till Underlandet, ett ställe hon varit på för tio år sedan, fast hon kommer inte ihåg något av det.

Där välkomnas hon av den galna hattmakaren och börjar ta itu med fantastiska och magiska varelser, förutom den mäktiga hjärtedrottningens vrede.

Slutsats

Av alla alternativ vi har sett, vilket gillade du bäst? Finns det någon du kommer att titta på nu på Disney+? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button