Lite i alla aspekter utom ..!

Samsung försökte utmana den övre mellanserien av smarttelefonen med Galaxy A-serien, men det går inte ut som förväntat. I detta avseende har den sydkoreanska teknikjätten ändrat sin vägkarta genom att lansera en ny smartphone i ett prissegment som de inte hade koncentrerat sig mycket på de senaste åren.

Kom ut från ingenstans, Galaxy Note 10 Lite är placerad mot sådana som OnePlus 7T, Realme X2 Pro och andra smartphones mellan Rs. 30000 till Rs. 40000. Med detta sagt har vi noterat en lista över punkter varför du bör och inte ska köpa den här smarttelefonen.

För oinitierade lanserade Samsung Note 10 Lite på den indiska marknaden förra månaden i större detaljhandelsbutiker, Amazon.in, Flipkart och Samsung.com. Läs recensionen och kommentera din åsikt om enheten nedan.

Varför ska du köpa den?

Bildförhållandet 20: 9 erbjuder en fantastisk tittarupplevelse, men!

Galaxy Note 10 Lite har en 6,7-tums (2340 x 1080 pixlar) Full HD + Super AMOLED Infinity-O-skärm, vilket översätts till en pixeltäthet på 394ppi. Ljusläsbarheten i solljus är utmärkt, svarta nivåer är djupa och det är ett nöje att titta på media, särskilt högupplöst innehåll från Netflix. Till skillnad från sitt större syskon har den en platt skärm utan kurvor och är certifierad för HDR-uppspelning.

För att ge dig en idé är Note 10 Lite-skärmen jämförbar med enheter i Galaxy A-serien och inte någonstans nära flaggskeppssmartphones, inklusive OnePlus 7 / 7T, Realme X2 Pro-enheter. Det är värt att nämna att enheten erbjuder ett förhållande mellan skärm och kropp på cirka 86,6%.

Dessutom är färgåtergivningen bra med rätt mättnad och kontrast. Betraktningsvinklarna är bra, stöder Widevine L1 och skåran i mitten är minst påträngande när du konsumerar innehåll. Under visningsinställningarna kan vi få åtkomst till skärmlägesalternativ – Levande och naturligt, Edge Screen-funktion, teckensnittsstorlek och stil och mycket mer. Om du inte är orolig för batteriets livslängd kan AOD-alternativet också aktiveras.

Utmärkt S-Pen-upplevelse till 30% lägre pris!

När det gäller Galaxy Note-serien är S-Pen enhetens hjärta och själ. Utan S-Pen skulle noten inte vara en anteckning och utan den stora skärmen. Att ta ut S-Pen från enheten avslöjar en lista över funktioner som anteckningar, Smart Select, Skärmskrivning, Live-meddelanden, AR Doodle, Translate och PenUp. Den levereras också med en gemensam uppsättning funktioner, inklusive Air Command, Air Actions och andra fjärrkontrollfunktioner.

Kan lika gärna lägga till att mekanismen för åtkomst till S-Pen också är väldesignad och byggd, med S-Pen i sig känns robust. För en genomsnittlig användare lägger inte S-Pen till mycket värde på enheten. i mitt fall är det dock bra att ta anteckningar, rita och klicka på foton på distans. S-Pen definierade Note-serien, och den fortsätter att göra det på mycket mer avancerade sätt på Note 10 Lite.

Exynos 9810 är fortfarande ganska kraftfull!

Samsung Galaxy Note 10 Lite drivs av en Octa-Core Exynos 9 Series 9810 (Quad 2.7GHz + Quad 1.7GHz) 10nm-processor med Mali G72MP18 GPU under huven. Två år gammal processor sågs tidigare i Galaxy Note 9, som vid den tiden ställdes mot Qualcomm Snapdragon 845.

I vår användning fungerar det som avsett, vilket betyder, hanterar de avslappnade dagliga aktiviteterna. Det visar dock några stresstecken under tung användning. Vi kände också värmen efter en lång spelperiod. Sammantaget känns Note 10 Lite snyggt, ungefär som du förväntar dig på en 40K-enhet. Kolla in några syntetiska riktmärken.

Tillgänglig kamera

Galaxy Note 10 Lite utrustar tredubbla kamerainställningar –

Primärkamera – 12MP bakre kamera med dubbla pixlar med f / 1.7 bländare, OIS
Sekundär kamera – 12MP teleobjektiv med f / 2.4 bländare, OIS
Tredje kameran – 12MP ultrabred sensor med bländare f / 2.2

Den primära linsen har ingen dubbel bländare, till skillnad från not 10+. I vår testning tog Galaxy Note 10 Lite en ganska bra bild under dagsljus / väl upplysta förhållanden. Den har bibehållit en balanserad mängd skärpa och dynamiskt omfång. Porträttbilderna är anständiga med bra kantavkänning men förlorar vid svagt ljus med mycket ljud. Den ultrabreda och teleobjektivet tar också snygga bilder men förlorar detaljerna när de zoomas in. Under förhållanden med svagt ljus lyser nattläget upp scenen och kan erbjuda ett bättre dynamiskt område.

32MP-kameran på framsidan är i bästa fall genomsnittlig. Vi hatar det faktum att det har en hudutjämnande effekt oavsett scenario. Selfies i svagt ljus erbjuder också en betydande mängd ljud.

När det gäller videor kan Note 10 Lite spela in upp till 4K vid 60 fps och erbjuder EIS. Det är värt att nämna att Super Steady Mode endast tillhandahålls vid 1080p-inspelning. Den främre kameran kan också spela in 4k-videor. Kolla in några av våra prover nedan.

Varför ska du inte köpa den?

Inte så premiumbyggnad

Av alla skäl valde Samsung glasstic (Glass + Plastic) för Note 10 Lite. Den har en slank och mager kroppsdel ​​men känns ändå solid utan att ge dig känslan av att hålla en billig plasttelefon. För det andra är dess bakre panel, som har en reflekterande beläggning som sprider ljus genom plastpanelen och ger några vackra nyanser. Enhetens baksida har 2,5D-kurvor, som smälter in i telefonens metallram.

Eftersom det är en fingeravtrycksmagnet rekommenderas att du slår bort fläckar om du slår ett lock på det. Det är värt att nämna att Samsung tillhandahåller ett silikonfodral i lådan. När vi talar om dimensionen, den mäter 8,7 mm i tjocklek och väger cirka 199 gram. Det är värt att nämna att det känns stort att hålla och lite tungt, speciellt om du kommer från kompakta telefoner.

Batteriets livslängd är inte bra!

Galaxy Note 10 Lite levereras med ett 4500 mAh batteri med 25W snabbladdning. Under avslappnad till måttlig användning seglar enheten smidigt genom dagen. Vid tung användning eller långa spelsessioner är resultatet inte tillfredsställande. Sammantaget, enligt vår erfarenhet, är Samsung Galaxy Note 10 Lite batteribackup över genomsnittet.

I vårt One Charge-betyg uppnådde Galaxy Note 10 Lite 17 timmar och 6 minuter. Det tog bara 24 minuter att ladda från 0 till 50%, och det tog ungefär 1 och en halv timme att ladda från 0 till 100% med den medföljande 25W-laddaren.

Fingeravtrycksskannern är hit eller miss!

Samsung Galaxy Note 10 Lite är utrustad med en fingeravtrycksscanner på skärmen precis som den större varianten. Det är dock en av funktionerna som skiljer Note 10 Lite från dess flaggskepps motsvarighet. Varför? Därför är vår erfarenhet av fingeravtrycksläsaren rent genomsnittlig. Ibland kan sensorn inte känna igen fingeravtrycket! Det är Samsungs arbete att finjustera fingeravtrycksigenkänningssystemet för snabbare och problemfri åtkomst.

Andra omnämnanden

Galaxy Note 10 Lite levereras med Android 10 med OneUI 2.0 ur lådan. Den levereras med Samsungs ekosystem av intelligenta appar och tjänster, inklusive Bixby (Vision, Lens Mode och Routines), Samsung Pay och Samsung Health. Smarttelefonen levereras med en försvarsklassad säkerhetsplattform, Samsung Knox – som skyddar användarnas data mot manipulering.

Den har också ett 3,5 mm ljuduttag, Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD). Samtalskvaliteten är bra och vi mötte inga samtalsfall och hörlursvolymen var också hög. Högtalarutgången är genomsnittlig. Anslutningsalternativ inklusive Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2,4 / 5 GHz) med VoWiFi, Bluetooth 5, GPS med GLONASS, USB 3.1, NFC, MST.

Galaxy Note10 Lite kommer i Aura Glow, Aura Black och Aura Red färger, är prissatt till Rs. 38 999 för 6 GB RAM-variant och 8 GB RAM-variant kostar Rs. 40,999. Du kan få det från Amazon.in, Flipkart och Samsung.com online samt offlinebutiker.

Relaterade Artiklar

Back to top button