Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lista över tekniska företag som stoppade verksamheten i Ryssland på grund av kriget i Ukraina

Vi lever i en hyperansluten värld där teknikföretag spelar en mycket viktig roll i våra liv och de flesta av de stora teknikföretagen har global verksamhet, inklusive Ryssland, som är det största landet i världen sett till yta och en nyckelmarknad för de flesta internationella företag. Världen återhämtar sig fortfarande från en pandemi och det sista vi behövde var ett krig, tyvärr beslutade Ryssland att gå i krig med Ukraina. Jag hoppas innerligt att våldet upphör snart och ber för de som drabbats av situationen.

På grund av det pågående Ukrainakriget står Ryssland inför många sanktioner från USA och Europa, och detta har tvingat flera företag att stoppa sin ryska verksamhet.

Detta visar också den nya tidsåldern vi lever i där strider utkämpas inte bara med vapen utan genom att blockera tillgången till teknik och tjänster. Det är också en väckarklocka för Indien eller vilket land som helst att vara självförsörjande och uppmuntra inhemska företag och minska överberoendet av internationella företag. Men då lever vi i en era av globalisering, så det är ett tveeggat svärd. År 2022 är en app mäktigare än ett svärd!

Äpple

Apple har stoppat all produktförsäljning från sin onlinewebbplats i Ryssland efter en vädjan från Ukrainas vice premiärminister till Apples vd Tim Cook. Apple har också stoppat all export till försäljningskanalen i landet. Företaget har också inaktiverat trafik och liveincidenter i Apple Maps i Ukraina som en säkerhets- och försiktighetsåtgärd för ukrainska medborgare.

Vi har vidtagit ett antal åtgärder som svar på invasionen. Vi har pausat all produktförsäljning i Ryssland. Förra veckan stoppade vi all export till vår försäljningskanal i landet. Apple Pay och andra tjänster har begränsats. RT News och Sputnik News är inte längre tillgängliga för nedladdning från App Store utanför Ryssland.

Och vi har inaktiverat både trafik- och liveincidenter i Apple Maps i Ukraina som en säkerhets- och försiktighetsåtgärd för ukrainska medborgare. Vi kommer att fortsätta att utvärdera situationen och är i kommunikation med de relevanta regeringarna om de åtgärder vi vidtar. Vi ansluter oss till alla de runt om i världen som efterlyser fred.

Google

Google har slutat sälja onlineannonsering i sin Sök och YouTube, såväl som externa publiceringspartners i Ryssland.

I ljuset av de extraordinära omständigheterna pausar vi Google-annonser i Ryssland. Situationen utvecklas snabbt och vi kommer att fortsätta att dela uppdateringar när det är lämpligt.

Microsoft

Microsoft har stoppat all nyförsäljning av Microsofts produkter och tjänster i Ryssland.

Vi meddelar idag att vi kommer att stoppa all nyförsäljning av Microsofts produkter och tjänster i Ryssland.

Dessutom samordnar vi nära och arbetar i lås med regeringarna i USA, EU och Storbritannien, och vi stoppar många aspekter av vår verksamhet i Ryssland i enlighet med statliga sanktionsbeslut.

Som företag är vi engagerade i säkerheten för våra anställda i Ukraina och vi är i ständig kontakt med dem för att erbjuda stöd i många former, inklusive de som har behövt fly för sina liv eller säkerhet.

Samsung

Samsung har ställt in produktleveranser till Ryssland. Företaget donerar 6 miljoner dollar, inklusive 1 miljon dollar, i hemelektronikprodukter.

På grund av den aktuella geopolitiska utvecklingen har transporterna till Ryssland stoppats. Vi fortsätter att aktivt övervaka denna komplexa situation för att bestämma våra nästa steg.

Våra tankar går till alla som har drabbats, och vår prioritet är att säkerställa säkerheten för alla våra anställda och deras familjer. Vi planerar att aktivt stödja humanitära insatser runt om i regionen, inklusive bistånd till flyktingar. För detta ändamål donerar vi 6 miljoner USD, inklusive 1 miljon USD i hemelektronikprodukter, såväl som frivilliga donationer från våra anställda.

Amazon

Amazon har avaktiverat vissa Ukraina-baserade säljare för att skydda dem från att dra på sig onödiga straffavgifter eller orättvisa avstängningar för vissa policyöverträdelser på grund av försenade leveranser. Detta är en del av vanliga försiktighetsåtgärder som företaget vidtar i tider av oförutsedda händelser, såsom en naturkatastrof.

Adobe

“Med omedelbar verkan kommer Adobe att stoppa all nyförsäljning av Adobes produkter och tjänster i Ryssland”, säger Adobes vd Shantanu Narayen i ett företagsblogginlägg

Facebook/Meta/Instagram

Meta har pausat annonser som riktar sig till människor i Ryssland och sagt att annonsörer i Ryssland inte längre kommer att kunna skapa eller visa annonser någonstans i världen, inklusive i Ryssland. Detta kommer efter den ryska regeringens tillkännagivande att de kommer att blockera Facebook. Meta sa att de arbetar för att hålla sina tjänster tillgängliga i största möjliga utsträckning.

Intel

Intel har avbrutit alla leveranser till kunder i både Ryssland och Vitryssland. Företaget har lanserat en donations- och matchningskampanj för anställda genom Intel Foundation.

Intel fördömer Rysslands invasion av Ukraina och vi har avbrutit alla leveranser till kunder i både Ryssland och Vitryssland. Våra tankar går till alla som har påverkats av detta krig, inklusive folket i Ukraina och de omgivande länderna och alla de runt om i världen med familj, vänner och nära och kära i regionen.

Vi arbetar för att stödja alla våra anställda genom denna svåra situation, särskilt de som har nära kopplingar till denna region. Vi har lanserat en donations- och matchningskampanj för anställda genom Intel Foundation som redan har samlat in över 1,2 miljoner USD för hjälpinsatser, och vi är stolta över det arbete som våra team i omgivande områden, inklusive Polen, Tyskland och Rumänien gör för att hjälpa flyktingar. Vi kommer att fortsätta att stå med folket i Ukraina och det globala samfundet i att kräva ett omedelbart slut på detta krig och en snabb återgång till fred.

AMD

AMD har meddelat att de har stoppat sin försäljning och distribution av företagets produkter till Ryssland och Vitryssland.

“Baserat på sanktioner mot Ryssland av USA och andra nationer, avbryter AMD för närvarande sin försäljning och distribution av våra produkter till Ryssland och Vitryssland”, sa en AMD-representant.

Nokia

Nokia har meddelat att man stoppar alla leveranser till ryska telekomoperatörer på grund av de sanktioner som införts mot Ryssland i konflikten med Ukraina. Pekka Lundmark, VD och koncernchef, Nokia, sa att Nokia kommer att donera 1 miljon euro till UNICEF för att stödja dess humanitära arbete i Ukraina. Dessutom kommer företaget att samarbeta med UNICEF för att tillhandahålla en plattform för insamling av anställda.

Twitter

Twitter har pausat reklam i Ukraina och Ryssland. Företaget sa att detta steg är att säkerställa att viktig information om allmän säkerhet är förhöjd och att annonser inte förringar den. Företaget har också pausat några Tweet-rekommendationer från personer som du inte följer på Home Timeline för att minska spridningen av kränkande innehåll.

Netflix

Netflix har avbrutit sin tjänst i Ryssland som svar på sin invasion av Ukraina. Netflix stoppade tillfälligt alla framtida projekt och förvärv i Ryssland eftersom det bedömde effekterna av Rysslands invasion av Ukraina.
“Med tanke på omständigheterna på plats har vi beslutat att avbryta vår tjänst i Ryssland”, sa en talesperson för Netflix

Spotify

Spotify har meddelat att de har stängt sitt kontor i Ryssland på obestämd tid och sagt att de ger individuellt stöd till sina människor i regionen såväl som vår globala gemenskap av ukrainska anställda.

Knäppa

Snap har tillfälligt inaktiverat Snapchats Snap Map “värmekarta” över offentliga Snaps i Ukraina som en säkerhetsåtgärd. Företaget sa att det kommer att fortsätta att erbjuda kurerade berättelser bestående av Snaps som skickats in i Ukraina.

Tick ​​tack

TikTok har meddelat att de avbryter livestreaming och nytt innehåll till sin videotjänst i Ryssland som svar på Rysslands nya lag om “falska nyheter”.

“I ljuset av Rysslands nya “fake news”-lag har vi inget annat val än att stänga av livestreaming och nytt innehåll till vår videotjänst medan vi granskar säkerhetskonsekvenserna av denna lag, säger företaget.

PayPal

PayPal avbröt också sin tjänst i Ryssland på lördagen, enligt ett brev till den ukrainska regeringen från vd Dan Schulman.

Visum

Visa sa att de har arbetat med sina kunder och partners inom Ryssland för att upphöra med alla Visa-transaktioner. “När det är klart kommer alla transaktioner som initieras med Visa-kort utfärdade i Ryssland inte längre att fungera utanför landet och alla Visa-kort som utfärdats av finansiella institutioner utanför Ryssland kommer inte längre att fungera inom Ryska federationen”, sade företaget.

Mastercard

Mastercard har stängt av sina nätverkstjänster i Ryssland. Med denna åtgärd kommer kort utfärdade av ryska banker inte längre att stödjas av Mastercard-nätverket. Och alla Mastercard som utfärdats utanför landet fungerar inte hos ryska handlare eller uttagsautomater.