Lista över de lättaste spelmössen på marknaden för spel

0 Shares

Som en allmän regel väger spelmöss nästan alltid runt 100 gram, medan många av dem till och med har ett anpassningsbart viktsystem som låter dig lägga till eller ta bort vikt för att anpassa den efter användarens smak. Det har dock visat sig att ju lägre vikt musen har, desto mindre tröghet har du när du flyttar den, något särskilt viktigt i spel av FPS-typ där mycket snabba och aggressiva rörelser är gjorda för att snabbt rikta in sig på fienden, så den lättare är den bästa prestandamusen du kan ha.

Vilka är fördelarna med lätta möss?

Ratones ligeros spel

När du gör mjuka och flytande rörelser med musen och speciellt om du spelar med hög känslighet på dess sensor, är det ganska troligt att enhetens vikt antingen inte spelar någon roll för dig eller så föredrar du till och med att den är relativt tung att ha bättre precision, Det är därför, som vi redan har nämnt, det finns många tillverkare som till och med införlivar ett system med extra vikter för att göra musen tyngre om du vill.

Men när du gör mycket snabba och aggressiva rörelser i dina spel, genererar denna vikt ganska betydande tröghet, viss tröghet som kan göra att musen “går iväg” och inte pekar precis dit du ville, förutom att den genererar större trötthet eftersom i detta typ av spel brukar använda lägre känslighet för att få en större precision till priset av att göra längre rörelser.

Att ha de lättaste mössen ger därför en viss konkurrensfördel eftersom deras lägre vikt är synonymt med mindre tröghet i rörelser, så att precisionen blir större, varken mer eller mindre, och beviset på detta är att de blir allt fler tillverkare som införliva dessa möss “med hål” i sin katalog för entusiastiska användare av FPS-spel.

De lättaste spelmössen på marknaden

Härnäst kommer vi att lista de lättaste spelmössen på marknaden som kan köpas vid denna tidpunkt, alltid med hänsyn till att de är möss från kända varumärken som använder sensorer av god kvalitet och med vilka du kan vara säker på deras prestanda. På samma sätt anser vi lätta möss vara de som väger max 75 gram.

Cooler Master MM710, de lättaste mössen i världen

Cooler Master MM710 ratones ligros

Den här spelmusen skryter med att ha skapats för att vara lätt, och det verkar som att de har lyckats eftersom det med bara 53 gram är den lättaste spelmusen på marknaden. Trots det har den skapats med material av högsta kvalitet som ger den motstånd och robusthet bortom allt tvivel så att musen överlever hårdvaran på din PC och naturligtvis intensiteten i dina spel.

Den har en PixArt PMW3389 optisk sensor på 16 000 DPI som givetvis går att konfigurera, samt dess sex knappar. Sensorn klarar aggressiva rörelser på upp till 400 tum per sekund med upp till 50 g acceleration, och i det här fallet har den en USB 2.0-anslutning med flätad kabel för större motstånd och hållbarhet.

HyperX Pulsefire Haste, på bara 59 gram

HyperX Pulsefire Haste ratones lika

Liksom den förra har den här musen designats för att vara så lätt som möjligt och i det här fallet har HyperX lyckats väga endast 59 gram, på andra plats i denna ranking. Den innehåller en 16 000 DPI PixArt PMW 3335 optisk sensor, har sex programmerbara knappar och innehåller naturligtvis tillverkarens Hyperflex-teknik så att den, trots att den är ansluten till PC:n via en USB-kabel, inte alls stör användarens rörelser. .

HyperX inkluderar med denna mus en uppsättning ersättningsfötter av PTFE, samt grova klistermärken för sidorna och de två huvudknapparna för att förbättra greppet om användaren vill.

Logitech G PRO X SUPERLIGHT, trådlös och ultralätt

Logitech G PRO X SUPERLIGHT ratones

Detta är den lättaste trådlösa spelmusen på marknaden; Med bara 63 grams vikt, innehåller den ett batteri med 70 timmars autonomi, och hur kunde det vara annorlunda i Logitechs fall, den har den prisbelönta 25 600 DPI HERO 25K-sensorn med maximal konfigurerbar känslighet, såväl som dess fem konfigurerbara knappar så att användaren kan konfigurera musen efter eget tycke.

I det här fallet ansluts enheten till PC:n med trådlös teknik, som inkluderar en USB-mottagare, och saknar all belysning för att maximera batteritiden.

KROM Kaiyu, med RGB-panel

Krom Kaiyu ratones ligeros

KROM:s lättaste mus heter Kaiyu, och på bara 65 gram har den inget att avundas på andra mycket dyrare möss. Utrustad med en PixArt PWM3327-sensor med upp till 12 000 DPI konfigurerbar i hopp från minst 800 DPI, garanterar denna mus bästa prestanda i spel av FPS-typ och dessutom med RGB-belysning som sticker ut genom sin panelyta.

SteelSeries Aerox 3, trådlös och med TrueMove-sensor

SteelSeries Aerox 3 ratones ligros

SteelSeries har också sina lätta spelmöss, och bland dem sticker ut denna Aerox 3 Wireless som även är trådlös bara väger 66 gram. Den utmärker sig för integrationen av den prisbelönta TrueMove-sensorn med upp till 18 000 DPI med 1:1-spårning, idealisk för maximal precision i förstapersonsskjutspel.

Den lyfter också fram sin RGB-belysning och batteritid på upp till 200 timmar (så länge belysningen är avstängd förstås). Både belysningen och dess sex knappar kan konfigureras med hjälp av märkets mjukvara, SteelSeries Engine.

Glorious PC Gaming Race Model O, enkel och exakt

Glorious PC Gaming Race Model O

Det här är en tillverkare som alltid har stoltserat med att ge maximal prestanda, bortser från andra faktorer som estetik; Av denna anledning har denna Model O den vanliga paneldesignen men de har inte avstått från RGB-belysningen för att få den att sticka ut var du än tar den.

Den innehåller en PixArt PWM 3360-sensor på upp till 12 000 DPI som stöder accelerationer på upp till 50G, har integrerade superhala teflonfötter och väger endast 67 gram för att undvika de trögheter vi pratade om i början.

Roccat Burst Pro, hög precision och iögonfallande design

Roccat Burst Pro ratones lika

Roccat Burst Pro är en mus där de har kombinerat prestanda, estetik och naturligtvis lätthet, eftersom den bara väger 68 gram. Den har en Roccat Owl-Eye optisk sensor (baserad på PixArt PMW 3389 men anpassad) på upp till 16 000 DPI, AIMO-konfigurerbar RGB LED-belysning som är ganska imponerande tack vare inkluderingen av genomskinliga plastpaneler i sin design, och dess pris- vinnande Titan Hög hållbarhetsomkopplare som har lite att avundas mot de berömda OMRON-omkopplarna.

Den här musen ansluts till PC:n via en USB 2.0-kabel, men Roccat har optimerat kabeln (de kallar den PhantomFlex) för att ge användaren nästan känslan av en trådlös mus.

Trust Gaming GXT 960 Graphin, den billigaste lättviktsmusen

Trust Gaming GXT 960 Graphin ratones lika

Vi når slutet av denna lista med den lättaste medlemmen i Trust-katalogen, GXT 960 Graphin som väger 74 gram. Med en paneldesign och en optisk sensor med hög precision som kan konfigureras upp till 10 000 DPI-känslighet, är detta en av de billigaste lätta gamingmössen som kan hittas och det betyder inte att den är dålig alls, eftersom prestandan för spel är mer än garanterat.

0 Shares