Lista över buggar i iOS 15 i de två första betaversionerna för iPhone

0 Shares

De vanligaste problemen med iOS 15 beta 1 och beta 2

Apple släppte den första iOS 15-betan för utvecklare den 7 juni efter dess presentation på WWDC. Den 24 juni lanserades den andra och den 30:e samma månad lanserades en revidering av vad som tekniskt sett fortfarande är beta 2. Samma dag lanserades den första offentliga betaversionen. Och i slutändan har det hittats buggar i alla som gör att användarupplevelsen kan smutskastas, något som å andra sidan är logiskt att vara i en betaversion.

Följande lista över fel har upprättats baserat på vår egen erfarenhet av betaversionerna och de rapporter som gjorts av andra användare i forum och sociala nätverk. Alla buggar ges inte till alla användare och de är inte de enda, de är helt enkelt de vanligaste och de som har flest rapporter:

  • Högre batteriförbrukning.
  • Batterihälsa visar mycket varierande procentandelar som går upp eller ner beroende på dag.
  • Enheten överhettas.
  • Fel på “Hey Siri” med falska upptäckter eller oförmåga att aktivera assistenten genom det röstkommandot.

Oye-Siri-evenemang-Apple

  • Bankappar fungerar inte av säkerhetsskäl.
  • Appar som stängs oväntat eller direkt öppnas inte.
  • Plötsliga omstarter av iPhone.
  • Problem i FaceTime när du tar emot samtal eller delar skärm.
  • Podcast- och musikapplikationerna spelar inte upp innehållet korrekt.
  • Notes-appen synkroniseras inte med andra enheter i äldre versioner av programvara.

Som du kommer att se är majoriteten av buggar de vanliga i denna typ av version. I allmänhet är iOS 15, relativt sett, en mycket stabil version jämfört med betaversionerna från andra år. I alla fall kan det innebära prestandaproblem som de vi har beskrivit i detalj.

Är det normalt att hitta dessa fel?

Totalt. I själva verket skulle det konstiga vara att inga fel dyker upp. Betaversionerna finns kvar ofullständiga versioner av operativsystemet och måste poleras på en prestandanivå, samt göras av utvecklare för att anpassa sina applikationer. Att hitta en bugg av denna typ i slutversioner kan vara genomförbart, även om det är mindre frekvent och det är alltid en fråga om att lösa med en kompletterande uppdatering.

Bästa sättet att lösa problemet är att återgå till den senaste stabila versionen, som i det här fallet är iOS 14.6 (med iOS 14.7 redan i sina sista betafaser). Vad det är tillrådligt att göra är rapportera felen till Apple från Feedback-applikationen som är installerad i betaversionen, eftersom företaget på så sätt informeras om felet och mjukvaruingenjörerna kan försöka lösa det inför de slutgiltiga versionerna.

0 Shares