Linksys Goes Big på 5G och Wi-Fi 6 på CES 2020

Linksys 5G mobil hotspot

Om du funderar på att uppgradera till 5G har Linksys många alternativ för dig. Nätverksleverantören visade upp på CES 2020, inte en utan för 5G-relaterade enheter tillsammans med ett par Wi-Fi 6-routrar.

Detaljer om den här enheten är fortfarande ofullständiga, men företaget säger att det kommer att börja leverera dem alla i år, med början på våren.

Gör dig redo för 5G

Linksys 5G-sortiment för i år inkluderar:

Linksys 5G Mobile Hotspot: En com kompakt mobil hotspot som kombinerar 5G och Wi-Fi 6, liknande M5 som Netgear också tillkännagav idag. Till skillnad från Netgear M5 har Linksys mobilrouter ingen pekskärm. I gengäld är den mer kompakt och snyggare. Den använder också en USB-C-port med snabbladdningskapacitet.

Linksys 5G-modem: Ett mobilmodem som fungerar som internetkälla som ett alternativ till ett DSL- eller kabelmodem.

Linksys Velop 5G Mesh Gateway: I huvudsak är detta en Wi-Fi 6 Velop-router som har ett inbyggt 5G-modem. Linksys säger att gatewayen också fungerar med andra Linksys Velop-system för att utöka Wi-Fi-täckningen via ett mesh-nätverk.

Linksys 5G utomhusrouter: sEn utomhusrouter som kopplar in i Millimeter Wave 5G-nätverket och har en 10Gbps trådbunden anslutning för att leverera supersnabbt internet i alla väder.

Linksys Dual Band Mesh Rout

Två nya Wi-Fi 6-routrar

På mässan visade Linksys också upp idag två nya Wi-Fi 6-routrar, inklusive Dual-Band Mesh WiFi 6-routern (MR9600) och Velop WiFi 6-systemet (AX4200).

MR9600 är en 4×4-router som stöder Linksys Intelligent Mesh Technology. Som ett resultat kommer det att fungera med alla Velop-noder för att utöka täckningen. Den kommer att finnas tillgänglig under våren med det rekommenderade priset på $400.

AX4200 är en Wi-Fi 6-version av det populära Velop-systemet. Den delar samma design som original Velop. Linksys säger att varje AX4200-nod kan täcka cirka 3000ft² (279 m²). Det är ett tri-band mesh-system med ett dedikerat backhaul-band. Den kommer att finnas tillgänglig under sommaren i år och kostar $300 per nod eller $500 för ett 2-pack.

Relaterade Artiklar

Back to top button