Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LimeWire AI ‘Creator Studio’: skapa enkelt ljud, bilder och videoinnehåll

LimeWire har introducerat en AI Creator Studio som ger musiker uttrycksfulla Web3-verktyg 2023.

LimeWire, det en gång ökända fildelningsmärket som användes för att sprida piratkopierad musik i början av 2000-talet, återuppstod 2022 som en NFT-musikmarknadsplats. Dess nya plattform lanserades i juli förra året, medan varumärket nyligen flyttade in i Patreon-stil på artistnivåprenumerationer.

Nu är LimeWire tillbaka med ett nytt erbjudande som syftar till att ge fyndighet Webb3 verktyg för musiker och oberoende artister. LimeWire har introducerat “AI Creator Studio” på Polygon-nätverket, vilket ger artister möjlighet att skapa AI-genererade bilder, ljud och videoinnehåll.

LimeWire AI Creator Studio

LimeWires Creator Studio erbjuder musiker och oberoende artister en plattform för att utnyttja AI-genererade bilder, ljud och videor. Som LimeWires COO, Marcus Feistl, betonade, “Ateljén är verkligen gjord för erfarna kreatörer lika mycket som den är för nybörjare… [like] skapa coverart för musiksläpp.”

Dessutom understryker avtäckningen av LimeWires “AI Creator Studio” varumärkets utveckling från dess ursprung som ett fildelningsprogram till en Web3-innehållsplattform. Creator Studio presenterar initialt bildgenereringsmöjligheter, vilket gör det möjligt för användare att använda artificiell intelligensmodeller för att skapa nya bilder eller förbättra befintliga för releasekonstverk och andra användningsfall.

Feistl avslöjade också att artister inom en snar framtid kommer att ha tillgång till ett bibliotek med melodier, beats och låtar, vilket möjliggör AI-genererad musikskapande. Plattformen syftar till att främja ett kollaborativt ekosystem genom att uppmuntra musiker att ladda upp sina originalverk för att bygga ett rikt bibliotek av licensierade bilder, musikstammar och instrument.

Allt innehåll som produceras i ‘AI Creator Studio’ kommer automatiskt att präglas på Polygon-blockkedjan, vilket säkrar skaparnas immateriella rättigheter och möjliggör sömlösa transaktioner. Som Feistl betonar, “Vi är stolta över att vara en av de första etablerade spelarna som sammanför dessa två gemenskaper på en enda plattform.”