Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG presenterar Optimus Vu före MWC: 4X3 bildförhållande, stylus och 1,5 GHz dubbelkärnig CPU

LG kunde inte vänta några dagar till Mobile World Congress skulle starta innan företaget presenterade sin senaste smartphone, Optimus Vu. För att bekräfta tidigare rykten har handenheten ett bildformat på 4 × 3, 1024 × 768 res och en pekfärdig 5-tums IPS LCD-skärm. Ytterligare speciella höjdpunkter inkluderar en 1,5 GHz processor med dubbla kärnor, 8MP-kamera, LTE och ett 2080mAh-batteri allt inpackat i en 8,5 mm tjock ram.

Så långt LG: s operativsystem valts ut kommer Optimus Vu att levereras med Android 2.3 (Gingerbread) med en utlovad uppgradering till Ice Cream Sandwich inom tre månader efter lanseringen. LG har enheten planerad för lansering i mars på koreanska operatörer SK Telecom och LG +. Beroende på dess framgång på den koreanska marknaden hoppas vi att Optimus Vu kommer till USA: s marknader strax efter. Fortsätt läsa för hela pressmeddelandet nedan.

LG UNVEILS UNIQUE 4: 3 RATIO, 5-INCH OPTIMUS VU: AT MWC 2012
Med produktivitet i åtanke demonstrerar LG sin LTE och display
Ledarskap med enhet som gör, ja, allt

SEOUL 19 februari 2012 – LG presenterade idag en av de mest efterlängtade LTE-enheterna, Optimus Vu :. Utrustad med LGs avancerade LTE- och IPS-skärmteknologi, erbjuder Optimus Vu: en unik kombination av surfplattaliknande visning med smarttelefonportabilitet. Optimus Vu: drivs på en kraftfull 1,5 GHz dual-core-processor, 32GM internt minne och ett stort 2080 mAh-batteri, en multimediaälskares drömapparat.

“Optimus Vu: var utformad för att maximera vad kunderna kunde göra med en smarttelefon”, säger Dr. Jong-seok Park, VD och koncernchef för LG Mobile Communications Company. “Genom att erbjuda en optimal visningsupplevelse i förhållandet 4: 3, en 5-tums skärm i kombination med supersnabb LTE-teknik, är Optimus Vu: bara ett exempel på vad vi kan uppnå när vi kombinerar vår bästa teknik med kundernas behov.”

Den stora 5-tumsskärmen med ljusa bildförhållandet 4: 3 gör visning av dokument, böcker, internet och multimediainnehåll enklare och bekvämare. Bildförhållandet 4: 3 är optimerat för visning för att förstå mer med en blick och anteckningar för att öka produktiviteten i vardagen. Dessutom realiserar IPS-skärmen varje färg i sitt naturliga tillstånd för den bästa tittarupplevelsen även i starkt solljus.

Stöds av oöverträffad hastighet och prestanda från LGs avancerade LTE-teknik, Optimus Vu: har oöverträffad produktivitet. Den unika inbyggda QuickClip ™ -tangenten gör det möjligt för användare att enkelt ta skärmdumpar och anteckningar med ett enda tryck. Jottanteckningar är också möjliga med ett finger eller med den dedikerade Rubberdium ™ -pennan. Bland de många produktiva appar som är installerade i Optimus Vu :, medföljer Polaris Office att användare kan öppna alla dokument, kalkylark eller presentationer när de är på språng.

Optimus Vu: på endast 8,5 mm är den tunnaste bland alla LTE-telefoner som för närvarande finns på marknaden och passar perfekt för en hand och passar bekvämt i en jackficka. Trots det stora 2080mAh-batteriet antar Optimus Vu: LG: s exklusiva flytande massteknologi för att verka tunnare än dess verkliga dimensioner.

Förutom HDMI (High Definition Multimedia Interface) och DLNA (Digital Living Network Alliance) kommer Optimus Vu: med 32 GB minne och en 8-megapixelkamera. Medan det ursprungligen kommer att starta körning av Android 2.3 Gingerbread, är en uppdatering till Android 4.0 Ice Cream Sandwich redan på gång.

Optimus Vu: introduceras i Korea i mars. Ytterligare information om den unika Optimus Vu: finns på LG Stand (Hall 8) på MWC 2012 från 27 februari till 1 mars.

Viktiga specifikationer:
– Chipset: 1,5 GHz Dual-Core-processor
– Skärm: 5-tums (1024 × 768) IPS-skärm
– Minne: 32 GB eMMC och 1 GB DDR2
– Kamera: 8MP med AF-blixt (bak) och 1.3MP (fram)
– OS: Android 2.3 Pepparkakor
– Batteri: 2080mAh
– Mått (L x B x D): 139,6 x 90,4 x 8,5 mm