Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG N2A2 NAS recension

Konsumentmarknaden Network Attached Storage (NAS) har sett en enorm tillväxt under de senaste åren. I takt med att uppkopplade hem blir mer allmänt förekommande har behovet av centraliserad lagring blivit mycket viktigt. Å ena sidan har vi fulländade NAS-enheter som de från Synology och QNAP. De riktar sig till SMB-marknaden, men tjänar även hemkonsumenter väl. Å andra sidan har vi vitvaror som riktar sig specifikt till hemkonsumenter. D-Link och Netgear är några av de mer kända företagen som vänder sig till denna marknad. LG försöker också tillgodose denna marknad med några NAS-erbjudanden riktade till hemkonsumenten.

LG skiljer sig från resten av konkurrenternas enheter genom att erbjuda DVD- och Blu-ray-skrivare som en del av NAS-enheten. Men den enhet vi tittar på idag är det vanliga vaniljerbjudandet.

LG N2A2DD2 2TB (2x1TB) kommer med två förinstallerade hårddiskar. Diskarna i N2A2 kan inte bytas ut av användaren. Den disklösa versionen är N2R1D (baserad på en tidigare generation Marvell-chipset), och den är mycket billigare än N2A2. Vi kommer tillbaka till jämförelserna med N2R1D mot slutet av recensionen, men låt oss först titta på specifikationerna.Hela broschyren från LGs webbplats finns här. I nästa avsnitt tar vi en titt på paketets innehåll.