LG lägger till mer självrenande öronproppar i sitt sortiment i FP9 och FP8

0 Shares

Renlighet ligger bredvid gudomligheten, så LG: s senaste verkliga trådlösa ansträngningar måste komma närmare gudomligheten med sina funktioner.

Efter att ha gjort bra resultat med sina tidigare öronsnäckor har LG meddelat TONE Free FP9 och FP8 öronsnäckor med en hälsosam lista över funktioner som inkluderar Meridian-avstämt ljud, aktiv brusreducering och det ”hygienförstärkande” UVnano-laddningsfodralet.

LG säger att passform och komfort har varit högsta prioritet för de senaste öronsnäckorna. Den sydkoreanska elektronikjätten har samarbetat med ett ergonomiskt designföretag för att analysera hundratals öron för att skapa en öronproppsstam som rakar 4,4 mm från den tidigare modellen för en bättre passform, både FP9 och FP8 är klassade till IPX4, så borde kunna avvärja svett från träning och användas i våta förhållanden.

Aktiv brusreducering tjänar till att minska effekten av lågfrekventa ljud, medan det finns tre mikrofoner integrerade för att minska effekterna av externa ljud för bättre samtalskvalitet. Ett nytt viskningsläge gör det möjligt för användaren att hålla den högra öronsnäckan nära munnen för att fungera som en dedikerad mikrofon för ännu mer tydlighet och mer integritet när man tar samtal.

Precis som alla andra hörlursvarumärken kommer LG också in på 3D-ljud med Meridian Audio’s Headphone Spatial Processing. Det syftar till att omsluta lyssnaren med ljud från alla håll för en uppslukande ljudmix. En annan förbättring är 3D Sound Stage, som utökar ljudbilden via rumslig uppblandning för att ge användarna “mer verklighetstrogen ljud”

Ljudkvaliteten sägs ha fått en uptick, med större drivrutiner och membran som nu har silikonkant för mer flexibilitet och rörelse, vilket LG säger tillåter de nya TONE Free-modellerna att leverera kraftfullare bas utan att påverka detaljer eller tydlighet.

UVnano-laddningsfodralet för automatisk rengöring är tillbaka för att minska bakterierna på öronsnäckornas högtalarnät med 99,9% efter bara fem minuters laddning. Båda de nya modellerna har även allergivänliga örengeler av medicinsk kvalitet som ingick i tidigare öronproppar för att minska risken för hudirritationer i hörselgången. Inget annat märke erbjuder för närvarande denna nivå av skydd mot bakterier.

Batteritiden har förlängts till 10 timmar och totalt 24 timmar. Snabbladdning stöds också, med fem minuter som ger en extra timmes uppspelning. Trådlös laddning ingår, men endast FP8-modellen har den funktionen, inte FP9.

En annan ny funktion är LGs version av ljudåterutsändningen som vi såg på B&W PI7-öronsnäckorna. Plug & Wireless-funktionen på FP9 gör att fodralet kan fungera som en trådlös dongel, så att du kan ansluta den till en smartphone, spelkonsol eller annan kompatibel enhet via USB-C till AUX-kabeln, och fodralet överför ljudet till öronsnäckor.

Ladda ner TONE Free-appen så har du tillgång till EQ-inställningar, Ambient Sound-läge, anpassning via touchkontroller och Find My Earbuds för att hitta någon av öronsnäckorna om de försvinner. Andra speciella inställningar kan nås via appen, till exempel Whispering Mode och Game Mode.

Tillgången till den nya LG TONE Free FP-serien börjar i juli 2021 med en rad färgalternativ att välja mellan, som Charcoal Black, Pearl White och Haze Gold.

0 Shares