LG lÀgger till mer sjÀlvrenande öronproppar i sitt sortiment i FP9 och FP8

0 Shares

Renlighet ligger bredvid gudomligheten, sÄ LG: s senaste verkliga trÄdlösa anstrÀngningar mÄste komma nÀrmare gudomligheten med sina funktioner.

Efter att ha gjort bra resultat med sina tidigare öronsnĂ€ckor har LG meddelat TONE Free FP9 och FP8 öronsnĂ€ckor med en hĂ€lsosam lista över funktioner som inkluderar Meridian-avstĂ€mt ljud, aktiv brusreducering och det ”hygienförstĂ€rkande” UVnano-laddningsfodralet.

LG sÀger att passform och komfort har varit högsta prioritet för de senaste öronsnÀckorna. Den sydkoreanska elektronikjÀtten har samarbetat med ett ergonomiskt designföretag för att analysera hundratals öron för att skapa en öronproppsstam som rakar 4,4 mm frÄn den tidigare modellen för en bÀttre passform, bÄde FP9 och FP8 Àr klassade till IPX4, sÄ borde kunna avvÀrja svett frÄn trÀning och anvÀndas i vÄta förhÄllanden.

Aktiv brusreducering tjÀnar till att minska effekten av lÄgfrekventa ljud, medan det finns tre mikrofoner integrerade för att minska effekterna av externa ljud för bÀttre samtalskvalitet. Ett nytt viskningslÀge gör det möjligt för anvÀndaren att hÄlla den högra öronsnÀckan nÀra munnen för att fungera som en dedikerad mikrofon för Ànnu mer tydlighet och mer integritet nÀr man tar samtal.

Precis som alla andra hörlursvarumĂ€rken kommer LG ocksĂ„ in pĂ„ 3D-ljud med Meridian Audio’s Headphone Spatial Processing. Det syftar till att omsluta lyssnaren med ljud frĂ„n alla hĂ„ll för en uppslukande ljudmix. En annan förbĂ€ttring Ă€r 3D Sound Stage, som utökar ljudbilden via rumslig uppblandning för att ge anvĂ€ndarna “mer verklighetstrogen ljud”

Ljudkvaliteten sÀgs ha fÄtt en uptick, med större drivrutiner och membran som nu har silikonkant för mer flexibilitet och rörelse, vilket LG sÀger tillÄter de nya TONE Free-modellerna att leverera kraftfullare bas utan att pÄverka detaljer eller tydlighet.

UVnano-laddningsfodralet för automatisk rengöring Àr tillbaka för att minska bakterierna pÄ öronsnÀckornas högtalarnÀt med 99,9% efter bara fem minuters laddning. BÄda de nya modellerna har Àven allergivÀnliga örengeler av medicinsk kvalitet som ingick i tidigare öronproppar för att minska risken för hudirritationer i hörselgÄngen. Inget annat mÀrke erbjuder för nÀrvarande denna nivÄ av skydd mot bakterier.

Batteritiden har förlÀngts till 10 timmar och totalt 24 timmar. Snabbladdning stöds ocksÄ, med fem minuter som ger en extra timmes uppspelning. TrÄdlös laddning ingÄr, men endast FP8-modellen har den funktionen, inte FP9.

En annan ny funktion Àr LGs version av ljudÄterutsÀndningen som vi sÄg pÄ B&W PI7-öronsnÀckorna. Plug & Wireless-funktionen pÄ FP9 gör att fodralet kan fungera som en trÄdlös dongel, sÄ att du kan ansluta den till en smartphone, spelkonsol eller annan kompatibel enhet via USB-C till AUX-kabeln, och fodralet överför ljudet till öronsnÀckor.

Ladda ner TONE Free-appen sÄ har du tillgÄng till EQ-instÀllningar, Ambient Sound-lÀge, anpassning via touchkontroller och Find My Earbuds för att hitta nÄgon av öronsnÀckorna om de försvinner. Andra speciella instÀllningar kan nÄs via appen, till exempel Whispering Mode och Game Mode.

TillgÄngen till den nya LG TONE Free FP-serien börjar i juli 2021 med en rad fÀrgalternativ att vÀlja mellan, som Charcoal Black, Pearl White och Haze Gold.

0 Shares