Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG lägger ner sin smartphoneverksamhet

Före slutet av mars ökade ryktesbruket förväntningarna på att LG kan vara redo att sluta med smartphonebranschen. Och visst har företaget bekräftat de planerna.

Sent på söndagskvällen tillkännagav Life’s Good-teamet officiellt att företaget kommer att gå bort från smartphonebranschen och lägga ner dessa ansträngningar helt. Det har funnits en växande osäkerhet inom företaget under ganska lång tid, vilket inkluderar att förlora över 4 miljoner dollar under de senaste fem åren.

Enligt företagets tillkännagivande kommer LG att lägga ner sin mobilverksamhet över hela världen. Företaget bekräftade också att dess styrelse redan har godkänt flytten.

Enligt tillkännagivandet idag:

LG ger dock inte upp mobilbranschen. Företaget säger att det kommer att fortsätta att “utnyttja sin mobila expertis och utveckla mobilitetsrelaterad teknik”, vilket kommer att inkludera pushen till 6G. De senaste två decennierna av “mobil affärsverksamhet” kommer också att användas i andra produkter längre fram, enligt gårdagens tillkännagivande.

Som nämnts ovan har det dröjt länge, men tyvärr är det dags för LG att slänga in den. Så, häll ut en för företaget som har gjort några vilda telefoner genom åren.