Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG L1980U LCD: Den nya 19" Panel på blocket

Introduktion

Nästan ett år tills dess introducerade vi en Skarp 19” LCD det var en av de första i sitt slag som körde en svarstid på 16 ms på en 19-tumspanel. Medan skärmen presterade bra i snabba spel, plågade vissa “gotchas” skärmen, inklusive en onormalt dålig betraktningsvinkel och en matt DSP. Det faktum att paneltillverkarna, LG.Philips LCD, valde en 6-bitars TN-skärm framför en 8-bitars SIPS-skärm verkade bara göra saken värre. Nyligen blev vi kontaktade av LG (inte samma företag som LG.Philips LCD) för att ta en titt på deras senaste 19”-skärm baserad på nästa generations LG.Philips LCD-panel.

LG Electronics (LGE) har producerat några av de mer intressanta PC-produkterna som vi har sett nyligen. Tri-format GSA-seriens DVD-inspelare är fortfarande extremt populära, och äldre skärmar som L2323T imponerar fortfarande på oss när vi ser dem. Tidigare har LGE gjort ett fantastiskt jobb med att förena ny teknik med beprövad och sann design. LG.Philips LCD, paneltillverkaren för Flatron L1980U-skärmen som vi granskar idag, fortsätter att dominera den avancerade bildskärmssektorn. Dell 2005FPW, Dell 2001FP, Apple Cinema 30” och HP L2335-skärmarna använder alla LG.Philips LCD-paneler, även om dessa skärmar alla är 8-bitars SIPS istället för 6-bitars TN-panelen som finns i L1980U.

Vi har nämnt våra betänkligheter med 6-bitars paneler tidigare; färgdjupet (bland annat) offras för responstid för att tilltala spelpubliken. Vi har sett 6-bitars 19-tumsskärmar tidigare, och ingen av dem vann oss särskilt över på grund av lägre visuell kvalitet. Med alla de svåra kompromisser som övervägts för den här skärmen, har LG en del arbete för dem med Flatron L1980U-skärmen. Dells 1905FP fortsätter att slå nästan vilken ny konkurrent som helst inom 19-tums LCD-sektorn när det kommer till pris och prestanda, men kanske kan den här nya skärmen från LG släppa mästaren.