LG investerar 4,5 miljarder dollar i batterifabriker för elbilar

0 Shares


LG Energy Solution meddelade att företaget kommer att investera mer än 4,5 miljarder dollar i slutet av 2025 i sin egen amerikanska verksamhet för att ytterligare utöka batteriproduktionskapaciteten.

Dessutom hävdar företaget att denna nya investering kommer att skapa mer än 10 000 jobb för LG-anställda och underleverantörer och även kommer att säkra ytterligare 70 GWh bara i USA, utöver nuvarande och tidigare investeringar.

LG Energy Solutione tillsammans med GM diskuterar för närvarande planer på att bygga en andra joint venture-anläggning i USA, vilket kommer att ytterligare öka dess cellproduktionskapacitet. Denna andra JV-anläggning förväntas ha en produktionskapacitetsskala som liknar de två företagens första anläggning och är konfigurerad för att tillverka nästa generations EV-celler baserade på avancerad teknologi.

Företaget etablerade sin första amerikanska forskningsanläggning 2000 och investerade 600 miljoner dollar för att säkra en produktionskapacitet på 5 GWh vid sin första fabrik i Michigan som byggdes 2012. 2019 ingick företaget ett joint venture med General Motors (GM) som bygger en 2,3 dollar miljard batterianläggning i Ohio, planerad att stå färdig 2022 för att skapa en årlig kapacitet på 35 GWh. Det senaste Green Field Project kommer att ge företaget en total produktionskapacitet på över 110 GWh i USA

Under första halvåret 2021 kommer LG Energy Solution att välja ut minst två kandidatplatser för sin anläggning som är utformad för att tillverka olika typer av batterier i USA. LG Energy Solutions nya anläggning kommer att producera påscellsbatterier som ska användas i elbilar och energilagringssystem (ESS), samt cylindriska elbilsbatterier som snabbt ökar i efterfrågan.

0 Shares