Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG G2 och MSM8974 Snapdragon 800 – Minirecension

LG G2 är den andliga efterföljaren till Optimus G, en enhet som vi tittade på förra året och så småningom blev Nexus 4. LG lade ner varumärket “Optimus” den här gången, men G2 är utan tvekan fortfarande LG:s flaggskepp smartphone, och inkluderar ett antal unika LG-funktioner – staplat 3000 mAh (11,4 Whr) batteri med SiO+ anod, 5,2-tums 1080p LCD från LG Display och 13 MP bakåtvänd kamera med OIS (Optical Image Stabilization). Det är en imponerande kombination av funktioner som gör G2 till en enastående enhet. Samtidigt är G2 vår första chans att ta en titt på 2,3 GHz-facket i Snapdragon 800 inuti en fraktenhet och få en titt på prestanda och batteritid.

Vi tog en snabb titt på G2 vid tillkännagivandeevenemanget, nu har vi våra händer på en G2 och har gått igenom den, benchmarkat den och kört batterilivstester på den i lite under en vecka och ville dela med oss några tankar.

Hårdvaruavtryck

G2 gifter sig med en böjd baksida med frontglas som böjer sig något i kanterna och har en mycket smal sidoram. G2 väljer också knappar på skärmen snarare än den diskreta kapacitiva typen eller fysiska knappar som gick i onåd för ett tag sedan. Verkligheten är att Google har en hel del input i åtminstone den här delen av Android-ekosystemet, och dess vägledning verkar vara att knappar på skärmen som använder skärmfastigheter för att rita knapparna är den rekommenderade vägen att gå. G2 har dock möjligheten att lägga till Quick Memo-knappar eller meddelandeskärmens dra ner/uppåt-knappar i fältet, men konstigt nog finns det inget alternativ för multitasking-knappar.

G2 lyckas inkludera en stor skärm utan bredd som skiljer sig mycket från andra enheter jag har använt på sistone, som HTC One. En del av att få kantramen liten var en minskning av volymen som krävs på sidorna för volym- och strömknappar, som istället flyttas till baksidan av G2, kanske dess mest slående och till en början till och med alarmerande designändring.

Om du håller ned volymknappen startar du in i kameran, genom att trycka på mittknappen slås telefonen på och om du håller ned den översta knappen startar QuickMemo. Upp och ner är volymen upp och ner annars. Det finns en hårt upphöjd läpp på båda sidor av knappen också, så när G2 läggs bak och ner på en yta får den kontakt där istället för på knappen – den kommer inte oavsiktligt att slås på när den trycks mot ett bord. Jag tyckte att baksidans knappar var lätta att anpassa sig till efter mina första interaktioner med G2, och de blir faktiskt andra natur efter en dag eller så. Den upphöjda bulan för strömknappen gör den lätt att lokalisera med pekfingret, och jag har inte smetat eller av misstag lagt fingret på safirkameraskyddet ännu. Om strömknappen på baksidan fortfarande är svår att vänja sig vid, har G2 en dubbeltryckning för att slå på funktionen som den kallar “knacka knackning” – dubbeltryck på skärmen, och G2 kommer att slå på, upprepa dubbeltrycket på statusfältet eller i en tom del av displayen när den är på och den stängs av. Jag kommer på mig själv med att använda dubbeltrycksgesten ganska mycket för att slå på och av G2. Jag tror att den här funktionen använder sensorerna ombord och DSP inuti 8974 för att upptäcka när trycken inträffar.

G2 som jag togs prov på är en mörkblå färg som har en lätt kritrand på baksidan som visas på bilderna ovan. Materialet är dock samma typ av blank plast som jag är van vid att se från de koreanska telefontillverkarna, och plockar upp fingeravtryck och handolja mycket snabbt tyvärr. Jag gillar formen på enheten och LG:s innovationer, det är bara förbryllande för mig att materialen inte har tagit upp ännu, jag skulle till och med ta glas från Optimus G över plast. Jag ska spara dig den enorma diskussionen om enhetsstorlek också, jag är bra med de större smartphones som inte är riktigt phablets, och G2 för mig är helt användbar och jag uppskattar den ökade skärmstorleken. Det är definitivt inte phablet-storlek, men det är på den större avancerade smartphone-sidan av saker.

LG G2

SoC

Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974)
4x Krait 400 2,3 GHz, Adreno 330 GPU

Visa

5,2-tums IPS-LCD 1920×1080 Full HD

Bagge

2GB LPDDR3 800 MHz

WiFi

802.11a/b/g/n/ac, BT 4.0

Lagring

32 GB internt

I/O

microUSB 2.0, 3,5 mm hörlurar, NFC, Miracast, IR

OS

Android 4.2.2

Batteri

3000 mAh (11,4 Whr) 3,8V staplat batteri

Storlek / Massa

138,5 x 70,9 x 9,14 mm

Kamera

13 MP med OIS och blixt (bakåtvänd)
2,1 MP Full HD (framåtvänd)