Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

LG G2 Android 5.0 Lollipop Update: 5 saker att veta

Med lanseringen av LG G3 Android 5.0 Lollipop nästan komplett har LG spenderat mycket tid tillsammans med samarbetspartners som levererar LG G2 Android 5.0 Lollipop-uppgraderingen. Under den senaste månaden har några amerikanska operatörer drivit ut uppdateringar, men idag kom ytterligare två LG G2 Android 5.0 Lollipop-uppdateringar. Som sagt, nedan är några saker som LG G2-ägare vill veta.

I december började LG driva ut uppdateringar för LG G3 till Android 5.0 Lollipop, men de var utanför USA. Under den senaste månaden har dock många G3-ägare fått den efterlängtade uppdateringen, och även några med LG G2 har också. Med G3 ur vägen är G2 nu huvudfokus.

Läs: Uppdatering av LG G2 Android 5.0: Vad du kan förvänta dig

Som förväntat har LG-uppdateringen gått mycket långsamt och företaget delar inte för många detaljer. Med det sagt, startade Verizon LG G2 Android 5.0-uppdateringen den 30 mars, och idag har ytterligare två operatörer gått med på det roliga.

LG-G2

LG G2 Android 5.0-uppdateringen är mycket nödvändig, med tanke på den ursprungliga uppdateringen till Android 4.4 KitKat förra året introducerade massor av problem för miljontals ägare. De flesta av dessa har fixats under det senaste året, men den nya Android 5.0-uppdateringen ger några av dem tillbaka. Läs vidare för vad vi vet om uppdateringen, hur du kommer att dra nytta av den, samt några potentiella problem du kan stöta på.

Förbered din LG G2

Detta är inte den senaste versionen av Android 5.0 Lollipop, som är 5.1, men det här är Android 5.0.1 Lollipop, som kommer i över 500 MB i storlek. Faktum är att AT&T LG G2 Android 5.0-uppdateringen är nästan 800 MB stor, så du måste vara förberedd innan du accepterar uppdateringen.

Läs: 5 saker att göra innan LG G2 Android 5.0-uppdateringen

Som många G2-ägare vet kan uppdateringar ofta orsaka mer skada än nytta. KitKat-uppdateringen introducerade massor av problem, så du vill vara extremt förberedd. Det är alltid en bra idé att säkerhetskopiera din LG G2 före uppdateringen, för att inte tala om att gå igenom de fem saker som beskrivs i vår länk ovan.

När uppdateringen faktiskt anländer, se till att du har en WiFi-anslutning, eftersom den är stor och kan äta en stor del av din månatliga datotilldelning. Då vill du också att ditt batteri ska vara minst 75% fullt eller på laddaren bara för att vara säker.

T-Mobile & AT&T uppdatering

Medan Verizon var en av de första operatörerna som drev ut LG G2 Android 5.0 Lollipop-uppdateringen, har andra inte varit lika snabba. Vi har dock goda nyheter. I morse tillkännagav T-Mobile att LG G2-uppdateringen är tillgänglig från och med idag med LG-programvaruuppdateringsverktyget, och också rullar ut som en typisk uppdatering. Sedan i eftermiddag gick AT&T med på det roliga och bekräftade att LG G2 får Android 5.0 Lollipop från och med idag. Vi har ännu inte sett det på vår AT & T-enhet, men det borde träffa alla enheter under de närmaste två veckorna.

LGG2_003-575x383

Som vi sa ovan kanske du inte får det direkt. Båda operatörerna levererar långsamt uppdateringen under några veckor, men du kan försöka få den nu genom att gå in i inställningar> om telefon> och söka efter uppdateringar. AT&T låter dig bara kontrollera en gång per dag, så kom ihåg det och försök igen imorgon. Annars får du ett meddelande inom en snar framtid om att uppdateringen är klar. Om du behöver skjuta upp tills du kommer hem för att ladda telefonen eller avsluta din arbetsdag, borde du förmodligen göra det. Eftersom din enhet kommer att vara oanvändbar tills uppdateringen är klar. Det bör ta mindre än tio minuter.

Nya egenskaper

Användare kan förvänta sig ett platt och modernt användargränssnitt med många justeringar och förbättringar med Android 5.0 Lollipop. Några av dessa inkluderar bättre batteriladdning, smidig prestanda, förbättrade meddelanden och en ny rullgardinsfält, bättre låsskärmsalternativ och låsskärmsmeddelanden och mer. För att inte tala om några av de animationer och effekter som levereras av Google med Android Lollipop. Vi har ännu inte försökt det själva, men detta borde lösa många av de viktigaste frågorna som Android 4.4 orsakade för LG G2-ägare. Uppdateringen tar din enhet till Android 5.0.1 Lollipop, inte den senaste Android 5.1 som släpptes i slutet av förra månaden.

Läs: Android 5.0 vs Android 4.4 KitKat: Vad är nytt i Lollipop

Varken AT&T eller T-Mobile släppte en förändringslogg och dirigerar istället användare till Googles Lollipop-målsida. Materialdesign är de nya riktlinjerna för användargränssnittet, och användare bör se fler färger, animationer, effekter och mycket mer. Den största förändringen är de nya knapparna på skärmen, rullgardinsfältet för meddelanden och låsskärmen. Ovan är ett bildspel som visar användarna vad som är nytt i Lollipop, även om LG inte introducerade dem alla, men de flesta ingår.

Problem med LG G2 Android 5.0

En sak som vi inte kan betona nog är säkerhetskopian av din enhet före uppdateringen, som vi nämnde ovan. Medan de flesta användare som har uppdaterat LG G2 till Android 5.0 Lollipop älskar bättre prestanda, snabbare upplevelse, förbättrad batteritid och nya funktioner, rapporterar andra om en annan historia.

Den långa listan med nya funktioner nämner inte några av de buggar som kommer att introduceras, men det kommer sannolikt att finnas några. Användare rapporterar att vissa appar kraschar och fryser, vilket kanske inte uppdateras för att stödja Android 5.0 Lollipop, och det finns också några buggar i Lollipop som Google själva arbetar hårt för att fixa. Medan vissa användare bara har positiva saker att säga om LG G2-uppdateringen, hävdar andra att batteriets livslängd är hemskt, prestanda är inte bättre och tangentbordet verkar glittrigt och registrerar ibland inte vad du skriver. Troligtvis kommer du inte att ha problem, men om du gör det kommer en återställning att fixa dem, varför användare bör göra en säkerhetskopia innan de accepterar OTA-uppdateringen.

Google har redan släppt Android 5.1 Lollipop, och vi hör Android 5.1.1 Lollipop kan komma snart för att fixa ett problem med “minnesläckage” som orsakar att appar fryser, kraschar eller blir långsamma. En omstart kommer vanligtvis att lösa dessa problem om du upplever det, men bara tillfälligt.

Låt inte de potentiella problemen hindra dig från att acceptera uppdateringen, bara vet att vissa har några problem, medan andra älskar allt det har att erbjuda.

Buggfixar för LG G2 Lollipop

Om du har uppdaterat din LG G2 på Verizon, AT&T eller T-Mobile till den nya Android 5.0 Lollipop-uppdateringen och har problem, oroa dig inte. Vi har samlat en lista med problem och korrigeringar som du vill kolla in om du upplever några problem.

LGG2_002-575x383

Sammantaget bör LG G2 Android 5.0 Lollipop-uppdateringen medföra många förbättringar och uppväga alla negativa, men om du har problem, klicka på länken ovan för mer information. Uppdateringen behöver några dagar för att bosätta sig, och några omstarter bör ha din LG G2 att fungera bra på nolltid. Lollipop ska förbättra batteriets livslängd, göra enheten snabbare och introducera många nya funktioner och utseende. Om du har problem kan du försöka återställa fabriksdata som en sista utväg.

Allt sagt och gjort, några potentiella problem kommer från själva uppdateringen och inte LG. Det betyder att du sannolikt måste vänta på att Android 5.1 Lollipop kommer fram någon gång under de närmaste månaderna.

För närvarande får LG G2 på AT&T och T-Mobile båda uppdateringen, och om du fortfarande väntar på Verizon, bör deras lansering avslutas vilken dag som helst om du inte redan har fått den. Användare bör ha tålamod, njut av det när det kommer och förhoppningsvis går allt smidigt. Lämna oss en kommentar nedan om du har några problem, frågor eller funderingar.