Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lexar JumpDrive Secure II USB-minne – Mac- och PC-stöd

Tidigare den här månaden samlade vi ihop tjugo USB-minnen och ställde dem mot varandra i vår första jämförelse av bärbara flashmedia. Resultaten var överraskande. Vi fann att även om många enheter erbjöd konkurrenskraftig läsprestanda, presterade de allra flesta av dem helt uruselt när det kom till skrivprestanda.

Alla flashenheter skapas dock inte lika, och vi noterade att många enheter använde premiumkontroller som resulterade i inte bara höga läshastigheter, utan också mycket höga skrivhastigheter.

I slutet av dagen gick både Kingston och Lexar därifrån med en Editor’s Choice-utmärkelse för absolut fantastisk prestation bland tävlande. Kingstons DataTraveler Elite och Lexars JumpDrive Lightning erbjöd båda några av de snabbaste läshastigheterna och konsekvent höga skrivhastigheter också, medan konkurrenterna i allmänhet snubblade i en eller båda kategorierna.

Tyvärr, trots att vinnarna var klara, var de också de dyraste körningarna ur roundupen. Vid 512 MB var Kingston DataTraveler Elite bara cirka $10 dyrare än nästa klass av USB-enheter, men vid 1GB hoppade det gapet till minst $20. Pristagarna var också några av de skrymmande drivningarna där ute, så även om de erbjöd den bästa prestandan hade de några märkbara nackdelar.

Samma dag som vår första sammanfattning av USB-minnen var klar släppte Lexar en ny version av ett av sina USB-minnen, JumpDrive Secure. Dess efterträdare, kallad JumpDrive Secure II, lovade bättre prestanda, en mindre formfaktor och, som namnet antyder, förbättrad säkerhetsmjukvara.

Ett av våra största klagomål i den första sammanfattningen var att medan vissa enheter erbjöd extra säkerhet genom enhetskryptering, stödde inte en enda av enheterna något annat än Windows XP när de använde deras säkerhetsprogramvara. Lexar har nu åtgärdat det klagomålet eftersom JumpDrive Secure II:s krypteringsmjukvara nu stöder både Windows XP och OS X.

Så idag lägger vi till vår växande databas av USB-minnen med Lexars JumpDrive Secure II.

Innan vi fortsätter med den här recensionen rekommenderar vi starkt att du åtminstone läser de första sidorna i vår första sammanfattning av USB-minnen för att bekanta dig med vad som får dessa enheter att ticka och hur vi testar dem.


Lexar JumpDrive Secure II
Tillgängliga storlekar 256 MB – 2 GB
Lanyard ingår Nej
USB-förlängningskabel medföljer Nej
Datakryptering Ja (endast Windows och OS X)
Lösenordsskydd Ja (endast Windows och OS X)
Säkra + offentliga partitioner åtkomliga samtidigt Ja
Garanti 2 år