Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Leverantörskort: XFX GeForce 7800 GTX överklockat

Introduktion

I vår recension av EVGA e-GeForce 7800 GTX KO, ett av de mest kraftfulla grafikkorten som finns just nu, förklarade vi hur imponerade vi var av prestandan. Den enorma överklockan, tillsammans med EVGA:s livstidsgaranti, gav den en fördel gentemot de andra 7800 GTX:erna som vi har granskat, och placerade den därför högst upp på vår lista. Idag ska vi titta på XFX GeForce 7800 GTX överklockad. Med en 490MHz kärna och 1,3GHz minnesklocka ur kartongen kommer den utan tvekan att matcha EVGA KO när det gäller prestanda, men vi får se hur den står sig i andra områden också. Som du kanske vet från våra tidigare 7800 GTX-recensioner är saker som pris och garanti (tillsammans med de vanliga misstänkta) faktorer för korten som vi i slutändan rekommenderar framför andra.

Som vi nämnde var vi imponerade av inte bara prestandan hos EVGA e-GeForce 7800 GTX KO, utan också av garantipolicyn. EVGA:s livstidsgaranti, som täcker nästan allt utom avsiktlig fysisk skada på kortet, är unik bland andra grafikkortsleverantörer och spelade en roll i vårt beslut att rekommendera det kortet framför de andra som vi har granskat. Vi ska ta en titt på XFX:s garantipolicy och se hur den står sig på nästa sida.

Vi har betonat många gånger i den här serien om vikten av hur bra dessa kort presterar direkt, men vi noterar också hur väl dessa kort överklockas över fabriksinställningarna. Till exempel märkte vi att även om MSI:s NX7800 GTX bara klockades till 430MHz ur lådan, körde den betydligt svalare än andra 7800 GTX, vilket kan möjliggöra bättre överklockning av användaren. Ett ännu bättre exempel är hur vi kunde förstärka EVGA 7800 GTX KO:s minnesklocka hela vägen upp till 1,35 GHz på grund av den modifierade kylflänsen och RAM-sänkorna på baksidan. Det här är viktiga saker att tänka på om du letar efter en bra 7800 GTX för att överklocka.

Som vanligt kommer vi att titta på hur det här kortet presterar medan både fabriks- och användaren överklockade, samt dess strömförbrukning och värmenivåer senare. Vi kommer också att jämföra priser och garantier mellan var och en av de 7800-tal som vi har testat för att avgöra det bästa totala värdet. Låt oss nu ta en titt på XFX GeForce 7800 GTX överklockad.