Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Leverantörskort: MSI NX7800GTX

Introduktion

Hårdvara är fast i en evig kamp för att uppnå den absolut bästa kvaliteten och prestanda i de senaste spelen. Med spel som Doom 3 eller Chronicles of Riddick behöver du inte ha det bästa grafikkortet för att njuta av dem, men för att kunna spela dem (smidigt) med de högsta kvalitetsinställningarna behöver du ett som är på topp. Det är där NVIDIAs 7800-serie kommer in. Den här raden av grafikkort är det mest kraftfulla som du kan köpa just nu, och vi avser i slutändan att testa och granska så många som vi kan få tag på.

Vår senaste recension täckte EVGA:s e-GeForce 7800 GTX, och denna, den andra i vår serie, kommer att vara på MSI NX7800 GTX (VT2D256E). Vi planerar att granska fler och fler varianter av 7800 och lägga till dem i mixen för att se hur de alla står sig mot varandra. Detta kommer förhoppningsvis att ge dig en god uppfattning om vilket av dessa kort som bäst passar dina behov.

Återigen kommer vi att titta på värme, strömförbrukning och brusnivåer för kortet. Vi kommer också att se hur bra kortet presterar med och utan överklockning, och hur det står sig mot EVGA:s 7800 och vår referens G70. Vi har också lagt till en uppsättning tester med 4xAA aktiverat för jämförelse i avsnittet om prestandatester.

Nu när vi har ett andra kort i vår serie kommer vi att titta närmare på hur dessa jämförs med varandra. De viktigaste faktorerna i vårt beslut kommer att vara prestanda och pris. Innan vi kommer till siffrorna, låt oss ta en titt på vad vi får ut ur lådan.