Lenovo ZUK Z2 vs LeEco Le Max 2 – Duell of the Chinese Kings

0 Shares

Många brasilianare importerar kinesiska smartphones. Orimliga priser i Brasilien är de främsta orsakerna till detta. En annan anledning är hur lätt det är att hitta kraftfulla smartphones, med förstklassig hårdvara, med priser långt under vad de flesta traditionella märken tar ut. Lenovo ZUK Z2 och LeEco Le Max 2 Max är exempel. Dessa är de 2 mest eftertraktade i kinesiska butiker, så frågan uppstår om vem som är bäst: ZUK Z2 eller Le Max 2.

Design och konstruktion

De första punkter som ska jämföras är konstruktionen och även finishen på vitvarorna. Utan tvekan är skillnaderna enorma. Medan LeEcos Le Max 2 har en förstklassig, helt metallfinish, har ZUK Z2 en plastkant och glasbotten, som är extremt ömtålig och lätt att repa. Det råder ingen tvekan om att Le Max 2 kan jämföras med en top of the line och inte borde vara för något märke. Dess konstruktion följer Apples standard.

På andra sidan har vi ZUK Z2, som tyvärr inte har något att göra med dess förstklassiga konstruktion. Den har en plastkant och glasbaksida som repar mycket lätt. Alla dammiga ytor räcker för att repa enheten.

Hårdvara och skärm

De har väldigt liknande hårdvara. Båda har en Snapdragon 820-chipset, 4 GB RAM och 64 GB internminne. Tyvärr har ingen av de 2 en micro SD-kortplats. Även om den övergripande prestandan för ZUK Z2 är millisekunder snabbare, finns det en teknisk ojämnhet. Det är snabbare på grund av skärmen.

Le Max 2 har en enorm skärm på 5,7 tum och 2K-upplösning. ZUK Z2 har en 5-tumsskärm med full HD-upplösning. Tack vare skillnaden i storlekar är pixeltätheten för båda väldigt nära, så det är en slips. Det beror mycket på användarens användning. Då båda har samma teknik, ljusstyrka och olika vinkel är det kundens smak.

programvara

Här är en varning, vi pratar om kinesiska enheter som uppenbarligen har flera modifierade ROM-skivor som förbättrar deras användningsområden. Men eftersom de flesta användare inte riskerar dessa modifieringar, övervägde vi fabriks-ROM i dem, som förresten i båda fallen inte är butiks-ROM. I det här fallet är båda på Android 6.0.1. Var och en med sina distinkta modifikationer. Sammantaget är prestandan för båda väldigt lika. Det enda man bör vara medveten om är att EUI, från Le Max 2, vanligtvis stänger applikationer i bakgrunden, vilket försvårar multitasking, men å andra sidan är enheten alltid snabb. ZUI för ZUK Z2 håller så mycket av bakgrundsprocesserna aktiva som möjligt. Säkerställer en bättre multitasking-upplevelse.

Det finns andra detaljer i jämförelsen där jag talar i videon. Det är värt att titta på.

0 Shares