Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lenovo Legion Pro 2023 spelbärbara datorer lanserades i Indien

Lenovo har lanserat en ny Legion Pro-serie av bärbara speldatorer på den indiska marknaden efter den globala lanseringen på CES 2023. Det finns fyra varianter i sortimentet: Legion Pro 7i, Legion Pro 7, Legion Pro 5i och Legion Pro 5. De är alla utrustade med kraftfulla processorer i AMD Ryzen 7000-serien och Intel 13:e generationen, samt NVIDIA GeForce RTX 40-seriens bärbara GPU:er.

Legion Pro 7i och Legion Pro 7 är anpassade för konkurrenskraftiga spelare som prioriterar e-sport, medan Legion Pro 5i och Legion Pro 5 är skapade som kraftfulla spelbärbara datorer lämpliga för streaming, skapande och tävlande på höga nivåer.

Lenovo Legion Pro Gaming Bärbara datorer 2023-modeller

Dessa nya Legion bärbara datorer är utrustade med LA AI Engine+, en medlem av Lenovos Artificial Intelligence (LA)-familj av processorer som övervakar och analyserar data från systemets hårdvara och sensorer i realtid för att leverera specialiserade spelprofiler och förbättra prestandan i spel på riktigt tid. Kylning och prestanda är båda optimerade, samtidigt som bullret hålls till ett minimum, tack vare LA-chippets dynamiska värmehanteringsjusteringar.

De bärbara datorerna har upp till 13:e generationens Intel Core i9-13900HX- eller AMD Ryzen 7000-seriens processorer och diskreta grafikkort från NVIDIA med RTX 4090-stöd för högre upplösningar och lägre bildhastigheter. De har en 16:10 Lenovo PureSight Gaming Display med en variabel uppdateringsfrekvens på upp till 240Hz, 3D uppslukande ljud av Nahimic av SteelSeries och ett bakgrundsbelyst, helt anpassningsbart Legion TrueStrike-tangentbord.

Varje modell har sin egen unika uppsättning funktioner och specifikationer. Intel Core i9-13900HX och AMD Ryzen 9 7000-processorer, upp till en NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU och upp till 32 GB DDR5 RAM är alla tillgängliga för Legion Pro 7i och Pro 7.

Legion Pro 5i och Pro 5 kommer med Intel Core i7-13700HX och AMD Ryzen 7 7745HX-processorer, upp till GeForce RTX 4070 Laptop GPU:er och upp till 32GB DDR5 RAM.

De bärbara datorerna har en 16-tums IPS-skärm med en upplösning på 2560 x 1660 pixlar, en 240Hz variabel uppdateringsfrekvens och en ljusstyrka på 500 nits. Dessutom har de en mängd olika anslutningar som USB-C 3.2 Gen 2, USB-A 3.2 Gen 1, HDMI 2.1 och Ethernet (RJ45), och ett tangentbord som kan anpassas med den medföljande Lenovo Spectrum RGB-mjukvaran.

Ett tre månaders medlemskap till Xbox Game Pass Ultimate ingår i varje Legion PC. Spelentusiaster kan dra nytta av Lenovos “Custom to Order”-funktion (CTO), som endast finns tillgänglig på Lenovo.com, för att ytterligare anpassa sina bärbara datorer efter eget tycke.

Prissättning och tillgänglighet

Lenovo Legion Pro 5i bärbara datorer kostar Rs. 1 72 990, medan Legion Pro 7i bärbara datorer kostar Rs. 2,86,200. Tänk på att CTO-alternativet endast är tillgängligt på Lenovo.comoch att den anpassade gadgeten kommer att levereras till konsumenter inom 25 dagar efter köpet.

Lenovo erbjuder vidare ett speciellt lanseringserbjudande där köpare kan få upp till 20 % rabatt vid uppgradering till RTX 40-seriens GPU:er, samt 10 % cashback på upp till 10 000 INR på alla CTO-order.

Angående de senaste lanseringarna sa Dinesh Nair, direktör för konsumentaffärer, Lenovo Indien,

Lenovo Legion är känt för de banbrytande innovationerna som ger spelare smartare spelprestanda, samtidigt som vi fortsätter att höja ribban med vårt engagemang för e-sport- och spelgemenskapen. Därför är vi glada över att introducera den senaste generationen av Legion Pro-bärbara datorer som sätter nya standarder för konkurrenskraftiga spelare och e-sportentusiaster, med chipdriven AI, nästa nivå av termisk effektivitet och fler anpassningsmöjligheter. Vi är övertygade om att dessa bärbara datorer kommer att ge spelare den ultimata fördelen att dominera slagfältet, under tävlingar på mellannivå såväl som i professionella e-sportturneringar.