Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lenovo Legion Go: The Game-Changing Convertible Console från 2023

Lenovos efterlängtade konvertibla konsol är nu tillgänglig för förbeställning på den officiella tillverkarens webbplats. Till ett pris av 799 euro kan du säkra din enhet av denna anmärkningsvärda konsol, som kommer att lanseras officiellt den 31 oktober. Tillgängligheten kommer att vara begränsad, så agera snabbt om du vill försäkra dig om att du får tag i en av de bästa bärbara konsolerna 2023.

Lenovo Legion Go: A Game Changer för att avsluta året

lenovo legion gå

Det här året har onekligen dominerats av bärbara konsoler, men inte modellerna i fickformat för att köra emulatorer. Vi pratar om den nya generationens konsoler som drivs av AMD-processorer som kan köra avancerade spel som tidigare var exklusiva för skrymmande spelriggar.

Spellandskapet har genomgått en enorm förvandling, och Lenovo ville inte lämnas bakom sig. Det var därför de introducerade Legion Go. Med en Ryzen Z1 Extreme-processor, liknande den som finns i ASUS ROG Ally, är den här konsolens utmärkande funktion dess avtagbara kontrollersystem, som påminner om Nintendo Switch. Dessa kontroller har dock sin unika touch, där en av dem är utrustad med en optisk sensor för funktionalitet för skrivbordsmus, vilket ger ökad komfort för att spela shooters – en funktion som vi är angelägna om att testa.

Modellen som för närvarande finns tillgänglig på Lenovos webbplats har en 512 GB SSD M.2-kapacitet, utan några andra versioner med varierande kapacitet tillgängliga för närvarande. Som ett resultat finns det bara en version av konsolen för tillfället, med förhoppningar om att tillverkaren så småningom kan släppa en version med en Z1-processor (minus “Extreme”), följa i ASUS fotspår och potentiellt sänka priset.

Är det bättre än Steam Deck?

Lenovo Legion Go

Rent tekniskt, ja. Legion Go etablerar snabbt sin överlägsenhet gentemot Steam Deck, främst på grund av dess användning av en mer avancerad processor. Den ultimata spelupplevelsen är dock en annan historia, eftersom Steam Deck har optimerat sin spelprestanda och vunnit över användare med sitt älskade operativsystem.

Dessutom har Legion Go en imponerande 8,8-tumsskärm med en upplösning på 2 560 x 1 600 pixlar, som levererar 500 nits ljusstyrka och en maximal uppdateringsfrekvens på 144 Hz.

Säkra din bokning i dag

För priset av 799 euro kan du säkra din bokning för den nya konsolen, med ett förväntat leveransdatum 31 oktober. Denna konsol kommer med Windows 11 och har en spektakulär 8,8-tumsskärm, vilket gör den till en av de största skärmade konsolerna på marknaden, tillsammans med Ayaneo KUN, kommer också att lanseras under de kommande veckorna. Agera snabbt, eftersom dessa enheter säljs snabbt.