Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lenovo G25-10 recension

Lenovo G25-10: två minuters recension

Lenovo G25-10 spelmonitor har mycket att göra. Budgetspelmonitorer som balanserar solid prestanda till ett rimligt pris är inte alltför svåra att få tag på nuförtiden, och Lenovo G25-10 levererar verkligen, men den är inte utan sina fel.

På den positiva sidan har G25-10 en 24,5-tums full HD-skärm med snabb uppdatering och snabb pixelrespons samtidigt som den förblir agnostisk mot GPU-videoutgång, så både Nvidia G-Sync och AMD FreeSync stöds.

För långa spelsessioner har den antireflex-utrustade G25-10 ögonvårdsteknik och TN-paneltypen gör att spel ser lika bra ut som de presterar oavsett betraktningsvinkel.

Det finns dock några visuella nackdelar, inklusive avsaknaden av någon riktig HDR, och även om allmän icke-spelanvändning på G25-10 är bra, kan bristen på integrerade högtalare vara ett problem. Det finns också bristen på USB-portar på skärmen, något konkurrerande spelmonitorer runt samma pris kan ha.

För köpare som letar efter något lite mer funktionellt som bättre HDR-implementering, USB-portar och inbyggda högtalare, antingen titta på andra skärmar med liknande priser eller spara lite mer för att få något längre upp i produktstapeln.

Lenovo G25-10 är tillgänglig i USA för $249 på Lenovos webbplats, är tillgänglig för så lite som $189 hos andra stora återförsäljare som Best Buy. Det kommer ut på cirka 195 £ eller AU $ 350, men för tillfället är skärmen bara tillgänglig i USA, med den närmaste modellen i Storbritannien som den något mindre Lenovo G24-10 för £149.

Australien har tyvärr några ganska smala val för Lenovo-spelmonitorer. Den enda modellen som för närvarande finns tillgänglig på företagets webbplats är Lenovo G27c-10 FHD WLED böjd spelmonitorsom är tillgänglig för AU$449.

Dagens bästa Lenovo G25-10 24,5 tums spelskärmserbjudanden

När det gäller skärmens funktioner har den vissa saker att göra.

För långa spelsessioner har den antireflex-utrustade G25-10 ögonvårdsteknologi, som definitivt borde hjälpa till att förhindra ansträngning i ögonen. TN-paneltypen gör att spel ser lika bra ut som de presterar oavsett betraktningsvinkel. Tänk bara på att det finns några visuella nackdelar, inklusive bristen på någon riktig HDR.

Allmän användning utan spel på G25-10 är en bra upplevelse men bristen på externa högtalare kan ses som ett problem. Det finns också en brist på USB-portar på skärmen vilket kan vara ett problem jämfört med spelmonitorerna runt samma pris.

Detta inkluderar liknande prissatta spelmonitorer som Acer Nitro VG271, och vi noterade inkluderingen av integrerade högtalare i vår BenQ EX2510-recension (även om basen kunde ha varit bättre) och den har även HDR och en uppdateringsfrekvens på 144Hz. Mer av ett paket utan krusiduller, G25-10, å andra sidan, har inte så många funktioner men kompenserar för vad den saknar med respektabla bilder och prestanda.

Att ställa in G25-10 är en enkel sak med en bas som ansluts till stativet genom en ansluten skruv. Inget behov av en skruvmejsel då skruven har ett handtag som är lätt att dra åt. Stativet ansluts till monitorn genom en låsmekanism också, så du behöver bara snäppa på plats.

Enkelheten i designen översätts till antalet tillgängliga portar inklusive en singulär Display och HDMI-port samt ett 3,5 mm-jack för ljud. För gott skull finns det en klämma på stativets botten för att hjälpa till med korrekt kabelhantering. Användare kan flytta bildskärmen genom att justera höjden på skärmen samt att luta framåt och bakåt.

Den övergripande designen på G25-10 är genomtänkt, med en helsvart design, ergonomiskt tillvägagångssätt och den känns aldrig påträngande. På runt 11lbs är det inte svårt att släpa runt heller, om det behövs.

Längst ned till höger på själva skärmen finns fem funktionsknappar för att styra olika alternativ på skärmen som anpassning av färgmättnad, ljusstyrka och mer utöver standardströmknappen. Kontrollerna är dock inte särskilt intuitiva och kan leda till felplacerade uppmaningar – särskilt i mörker.

Även om kreativa användare och möjligen generella datoranvändare kan få ut lite körsträcka av G25-10, var detta helt klart lämpligt för PC-spelare med en budget. Som standard är den visuella kvaliteten mer än tillräcklig för sin prispunkt och kan hantera höga uppdateringsfrekvenser utan flimmer.

Under matcher med Halo Infinite var det lätt att hänga med i allt som hände på skärmen eftersom färgerna såg tillräckligt levande ut för tydlighetens syfte. Andra mer grafiskt intensiva titlar som Cyberpunk 2077, Foriza Horizon 5 och Red Dead Redemption 2 såg generellt bra ut.

Färgkontrasterna är väl implementerade tack vare förhållandet 1000:1. Samtidigt är färgnoggrannheten stabil, vilket gör det till en trevlig upplevelse att använda Adobe Creative Clouds-appar.

Tänk bara på att hålla dig borta från HDR på G25-10. Även om det stöder HDR, har det några allvarliga problem. Det största är att du inte kan använda HDR och adaptiv synkronisering samtidigt. Detta borde inte spela så stor roll i alla fall, eftersom G25-10 inte har lokal dimning eller dynamisk kontrast, men det är något att veta.

När du använder HDR ser videokvaliteten inte mycket av en förbättring så det är bäst att bara ignorera det under spelsessioner. Köpare som inte gillar höga uppdateringsfrekvenser eller inte är oroliga för att flimra när de redigerar i Photoshop eller tittar på YouTube-videor kommer inte att ha några problem på den fronten.

Förvänta dig inte ens då en natt/dag skillnad i visuell kvalitet med HDR på. Enkelt uttryckt finns det bättre spelskärmar till priset med mycket bättre HDR-implementering.

I slutändan, för mindre än $250, är ​​Lenovo G25-10 en solid skärm som alla spelare i behov av en budgetmonitor kan uppskatta, bara gå in på den och veta vad du får.

Ska du köpa en Lenovo G25-10?

Lenovo G25-10 har ett antal saker för det, även om det inte är perfekt och det är definitivt inte för alla. Det kan vara överkomligt, men det spelar ingen roll om det inte gör det du behöver.

Köp den om…

Köp inte om…

Överväg också

Lenovo G25-10: Prisjämförelse