LeEco Le 2 Recension: Stansar över dess prislapp

0 Shares

LeEco Le 2 får specifikationsbladet och priset rätt. Faktum är att Snapdragon 652 i hjärtat av den nya överkomliga LeEco-handenheten är käftande bra för det begärda priset på 12 000! Lika lockande är andra höjdpunkter som helt metallbyggnad, Android Marshmallow, Full HD-skärm och ‘Digital Lossless Audio’. Sammantaget är Le 2 en förfining som förbättrar och eliminerar alla brister med sin föregångare (förutom en sak). Innan vi utarbetar den större bilden i denna recension, låt oss ta bort bitarna och bitarna ur vägen.

Läs: Vanliga frågor om LeEco Le 2 Benchmark-poäng, kameraprover och andra användarfrågor besvarade

LeEco Le 2-skärm

LeEco Le 2 Viktiga specifikationer och funktioner

Modell LeEco Le 2
Visa 5,5 tum, Full HD, IPS-skärm
Processor 1,8 GHz Snapdragon 652 oktakärnprocessor (4 x Cortex A72 + 4 X Cortex A53), Adreno 510
Bagge 3 GB
Intern lagring 32 GB, cirka 25 GB är tillgängligt för användare
programvara Android Marshmallow-baserad EUI 5.6
Primär kamera 16MP-sensor, dubbel LED-blixt, PDAF, F2.0-bländarlins
Sekundär kamera 8MP framåtvänd kamera, F / 2.2 bländarlins
Mått och vikt 151,1 x 74,2 x 7,5 mm och 153 g
Batteri 3000 mAh, snabb laddning
Andra Dual SIM, 4G LTE och VoLTE, fingeravtryckssensor, USB typ C, OTG, CDLA (kontinuerligt digitalt förlustfritt ljud)
Pris 11999 INR

Läs också: LeEco Le Max2 Review – Ett värde för pengarna flaggskepp

Fördelar

  • Bra skärmkvalitet
  • Kraftfull prestanda
  • Intuitiv programvara med LeEco-medlemskap
  • Ser bra ut
  • IR blaster

Nackdelar

  • Inget 3,5 mm ljuduttag
  • Högtalarutmatningen kunde ha varit bättre

Design: håller fast vid vad som fungerar

Le 2 behåller allt som fungerade till förmån för Le 1s. Dessa avfasade kanter, smala ramar runt den svartvit skärm, metallbaksida som försiktigt böjer sig runt kanterna för att underlätta ett bättre grepp och högtalargrillarna (cirkulära hål den här gången, döljer bara en högtalare) som flankerar USB Type-C-porten vid botten – allt detta har vi sett tidigare, två gånger, på Le 1s och Le 1s Eco.

LeEco Le 2 bak

Den centralt placerade (eller ‘symmetriska’) kameramodulen och den fyrkantiga fingeravtrycksläsaren under den hjälper till att bryta designens monotoni. Dessutom är antennbanden mer framträdande den här gången. Dessa tjocka och mörka foder på topp och botten leder till plastremsor med en mörkare nyans jämfört med Rose-Gold stänkte överallt.

LeEco Le 2 högtalartest

Ja, Le 2 ser bra ut. Men guld och rosaguld har redan gjorts till döds. Vi anser att ett silverfärgalternativ skulle ha varit bättre. Det bästa är att den är märkbart lättare än sin föregångare.

Vi har hört problem med byggkvaliteten beträffande flexer på skärmen, men enligt min mening har problemet blivit ut ur proportion. LeEco har också buntat ett fodral av god kvalitet i lådan för att hjälpa dig att bevara sin glans (som till skillnad från telefonen har LeEco-insignier präglat på den).

LeEco Le Max2 baksida (1)

Läs också: Allt du behöver veta om LeEco Le Max2

Skärmkvaliteten har förbättrats

Skärmkvaliteten var vårt stora grepp med Le 1s. Vi är lite kräsna på våra smarttelefonskärmar och med goda skäl också. Le 1s-skärmen kändes svag och hade onaturliga blå toner i standardläget. Tack och lov har visningsproblemen fixats med Le 2.

Det ‘naturliga’ färgläget under bildskärmsinställningar är det som passar oss bäst. Displayen på Le 2 är en av de bästa tillgängliga för under 12 000 INR.

LeEco-innehåll på Le 2

Väl utformad EUI-programvara och Le-medlemskap

EUI på LeEco-enheter är en intuitiv programvara. Och det är ännu bättre med Android Marshmallow och LeEco Membership ombord.

Om du föredrar hindi eller regionalt språkinnehåll har LeEco Le 2 ett glädjande bibliotek integrerat inom EUI. Du får tillgång till Live TV och ett års Eros Now premium-prenumeration helt gratis!

LeEco Le Max 2 Hands on (4)

Jag är för det första inte särskilt tecknad av LeEcos innehållsabonnemang, men det beror på att jag inte tittar på TV och är på en mycket selektiv multimedia-diet. Min bättre hälft är dock mer än entusiastisk över att titta på Eros Now-flicks och TV-tvålar när som helst, var som helst från en handhållen enhet. Det förestående Hungama Music-prenumerationen är något som även jag ser fram emot.

Läs också: Vanliga frågor om LeEco Le 1s Eco och Le Membership: Allt du behöver veta

Att komma ner från innehållet hög häst, det finns fortfarande mycket att njuta av i EUI. Vi älskar särskilt bekvämligheten med att dela Wi-Fi och kontaktinformation med vilken telefon som helst runt genom att helt enkelt skanna QR-koder. Välutformade systemappar och bekvämligheten med en rörlig anmälningsskugga är andra positiva.

Åtkomst till snabbinställningar från den senaste appnyckeln tar lite att vänja sig men meningsfullt.

Om det finns en mängd anpassningsalternativ kan du hitta EUI ofullständigt. Det saknas några saker. Till exempel har standardstartprogrammet ingen applåda och det finns inte heller någon sökfält. Jakt på appar över hemskärmar kan vara irriterande.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kamera: Blandad väska

Detta är den ena aspekten av Le 2 som inte har förbättrats i samma proportion. Kameran är fortfarande inte banbrytande. Problemet är att ingen annan erbjuder stor kameraupplevelse i det här prisklassen heller, så kanske detta inte kan räknas som en deal-breaker. Kamerans prestanda är bättre än Redmi Note 3. Om du är villig att sträcka ut din budget kan telefoner som Moto G4 och Galaxy J7 (2016) erbjuda en bättre kameraupplevelse.

LeEco Le 2 kameratest

Vi lyckades klicka bra bilder i dagsljus. I inomhusbelysning begränsar programvaran aggressivt buller och korn på grund av detaljer och det resulterar ibland i besvärliga, överskärpta bilder. HDR-läge fungerar bra. Det dynamiska området är inte något att skryta om.

Selfie-kameraprestanda är också ungefär genomsnittlig. Du kan spela in 4K och slowmotion-videor också, men kvaliteten är inte mycket att skriva hem om.

Kameraprover

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gratifierande prestanda och batteribackup

Prestanda på Le 2 är toppklass. Snapdragon 652 värms mycket mindre än Helio X10 på Le 1s och är mycket mer energieffektiv. Daglig prestanda och spel är mycket smidigt. Här är några riktmärkesresultat för att backa upp det.

Jämförelsestandarder Poäng
AnTuTu 82375
Geekbench (Single core, Multiple core) 1533, 4883
Nenamarks 2 59,7 fps
Vellamo (Browser, Metal, Multicore) 5028, 2628, 3302
Kvadrant 38132

LeEco Le 2 navigeringsknappar

EUI seglar också smidigt. Vi märkte några buggar här och där, men inget seriöst. Batterimässigt håller Le 2 bekvämt mer än en dag med ganska tung användning. Snabbladdning stöds, och du kan fylla det från 10 till 100 procent på lite mer än en timme. Prestanda och batteribackup bör inte vara ett problem i den nya iterationen.

Läs: Bästa Smartphone under Rs. 15 000 i Indien [June 2016]

Fingeravtryckssensor, samtalskvalitet och ljud

Fingeravtryckssensorn på baksidan är snabb och exakt. Det är inte den snabbaste som vi har stött på, men det tjänar sitt syfte väl. Samtalskvaliteten på Le 2 är ungefär genomsnittlig. Ljudutgången från monohögtalare är bra i kvalitet, även om ljudstyrkan gjorde att vi ville ha mer.

CDLA-ljudet med kompatibla hörlurar kändes bra. Denna förbättrade ljudupplevelse har dock ett pris. 3,5 mm ljuduttagskomfort är borta. Enligt vad LeEco predikar är ljuduttaget äldre saker som dämpar telefonens ljudkvalitet med mer än 40 procent. Det alternativa, dvs CDLA-förlustfria ljudet förskjuter inställningarna för avkodning av ljud till hörlurarna.

LeEco CDLA hörlurar (3)

Enligt vår erfarenhet har CDLA en del substans och musikkvaliteten är också bra, men med vanliga ljudfiler märks skillnaden knappt när vi växlar mellan CDLA-kompatibla och vanliga hörlurar.

Tanken att bära egna tillbehör eller adaptrar känns som ett besvär för mig, men jag är säker på att vinsten i ljudkvalitet kommer att bli en värdig kompromiss för audiofiler.

Läs också: Googles egen telefon kommer inte att lösa Android-fragmentering

Ska jag köpa Le 2?

Ja. Allt sagt och gjort känns Le 2 som ett mycket övertygande alternativ för sitt pris. Kamerans prestanda är mindre än idealisk, men den solida prestandan, skärmen av god kvalitet, intuitivt gränssnitt och en tilltalande design gör Le 2 till en stjäl för alla som är begränsade av en budget på 12 000 INR.

0 Shares