Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Leda vårdande exempel och strategier

Tyvärr, om vi inte bryter ner dessa processer i mer specifika segment, minskar vår byrå på deras förbättring kraftigt. Att göra en försäljning är inte alltid lätt. Det finns några steg som leder till kundförvärv. Dessa är vanligtvis marknadsföring, säljleads, säljpipeline, lead nurturing och sedan kundförvärv. Med andra ord, genom att förbättra något av följande steg ökar du chansen för kundförvärv.

Här kommer vi att göra en djupdykning i lead nurturing, prata om lead nurturing strategi eller lead nurturing kampanjer, för att hjälpa dig att förbättra försäljning och marknadsföring. Att vårda leads kräver att du har ett system eller ett verktyg för att hantera och analysera data, för att upptäcka mönster, tänka om dina beslut och i slutändan få dessa försäljningssiffror att gå upp. Vi går också igenom några lead nurturing taktiker och hur man implementerar dem och förklarar de långsiktiga fördelarna med lead nurturing.

Vikten av Lead Nurturing-kampanjer

Med tanke på hur detta är en av komponenterna som kan öka din försäljning, skulle det vara fel att tänka på leadsnöring som något mindre än en kritisk affärsprocess. Din vårdande strategi eller taktik påverkar direkt framgången och livslängden för ditt företag. Det är därför riktat innehåll, frekventa uppföljningar och flerkanalsvård alla delar av ett framgångsrikt företag.

Det är dock värt att notera att ett stort antal företag kämpar för att etablera en effektiv strategi för att utveckla leads eller att kontinuerligt anpassa sitt nuvarande tillvägagångssätt. Detta är anledningen till att dataanalys går hand i hand med en kampanj för att främja leads. Du kan isolera och identifiera taktik som inte fungerar och sedan börja uppfinna nya kreativa tillvägagångssätt för denna fråga.

I grund och botten är detta en unik möjlighet för alla nystartade eller mindre företag att växa. Om det finns utrymme för innovation och nya tillvägagångssätt för att utveckla leads, har du en möjlighet att ta vara på dagen och öka försäljningssiffrorna. För att hjälpa dig komma igång kommer vi att gå igenom några beprövade metoder eller taktiker för att vårda leads.

Optimera innehåll för att främja potentiella kunder

Precis som med marknadsföringstaktik och försäljningsargument finns det inget som passar alla. Lead nurturing-strategi kräver att du känner din publik och användarpersonas, samt att optimera ditt innehåll för att resonera med dem.

Så, det första du behöver göra är att dela upp din användarbas i distinkta köparpersoner och tänka på innehållsstrategier för de motsvarande grupperna. Ha ett möte med dina sälj- och kundtjänstteam för att få en bättre uppfattning om vad som är viktigt för dem och vad de ofta bryr sig om. Innehållet måste tilltala deras intressen, egenskaper, mål eller mål för att de ska kunna agera. Detta är bara ett exempel på hur lead nurturing kan börja långt innan dina kunder interagerar med din webbutik.

Det är också viktigt att ha en separat övervakningsprocess för varje innehållstyp. Detta kommer att vara praktiskt senare när du går igenom resultatrapporterna och gör dataanalys av dina marknadsföringsinsatser.

Flerkanalig Lead Nurturing-strategi

Med flerkanalsförsäljning och marknadsföring kommer flerkanalig leadsvård. Det betyder att om du använder sociala medier, som Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn, tillsammans med din e-post, Whatsapp och din livechatt på webbplatsen, bör du se till att dina ansträngningar för att utveckla leads sträcker sig till alla dessa kanaler.

Detta är ett resultat av marknadsföringens utveckling. Nuförtiden räcker det inte att förlita sig på automatiserade e-postmeddelanden, utan innehållet måste finnas tillgängligt på flera webbplatser som dina kunder använder. Med andra ord, ett modernt ledarskapsprogram inkluderar en kombination av personliga e-postmeddelanden, marknadsföring på sociala medier, riktade betalda annonser, optimering av webbplatsinnehåll. Det är vad flerkanalsupplägget handlar om. Och återigen kan du övervaka vilken kanal som bidrar mest när det gäller leadsgenerering.

Detta innebär också att du inte riktigt kan separera ditt sälj- och marknadsföringsteam. Att ha ett personligt förhållningssätt till reklam innebär också att du måste fortsätta med det hela vägen fram till mållinjen. Så dessa två team bör arbeta i sammanhållning, vilket kan vara knepigt om en specifik produkt har två olika målanvändare.

Glöm inte uppföljningarna

Denna teknik används ofta vid telemarkering. I grund och botten får vi telefonsamtal på vecko- eller månadsbasis, för att leverantörer ska kunna mäta vårt intresse för deras produkt eller tjänst. Detta är något som är mer utbrett i B2B-communityt, med tanke på hur vissa tjänster tar längre tid att sälja. Eftersom marknaden är så konkurrensutsatt och det finns så många tillgängliga alternativ, är dessa bra påminnelser till potentiella kunder om att du fortfarande är tillgänglig och ivrig att ta med dem.

Som sagt, det finns inget som passar alla här och olika leads eller potentiella kunder har olika förväntningar. Tanken bakom dessa uppföljningar är att ta reda på vad som fungerar för dem och vad som inte fungerar. Man diskuterar sedan hur man kan överbrygga klyftorna, eller ta itu med utmaningarna, och det är så man kan leda fosterarbete i det här fallet.

Kanske behöver du tillgodose priset, förlänga garantin, ta bort några avsnitt i avtalet, och i huvudsak skapa ett personligt eller anpassat erbjudande för att göra den försäljningen. Med andra ord, även uppföljningar kan anpassas, eftersom du kan fortsätta diskussionen där du slutade, och berätta för den potentiella shopparen att du har tillmötesgått deras begäran, eller lagt till nya funktioner.

Problemet är att man inte kan ha ett så flexibelt förhållningssätt med alla, eftersom det kommer att tömma för mycket tid och resurser, varför lead scoring går hand i hand med uppföljningar.

Ledarpoäng

Ledarskapsprocessen kan vara ansträngande och tidskrävande, särskilt om du har samlat på dig ett stort antal leads i försäljningspipelinen. Om du ser på alla lika, så gör du inte ditt jobb rätt, tyvärr. Beroende på den demografiska, ekonomiska situationen och platsen kan kvaliteten på potentiella kunder variera. Vissa har andra alternativ tillgängliga, vissa kanske anser att din produkt är för dyr eftersom de inte behöver alla funktioner du erbjuder, ibland kan en språkbarriär hindra dig från att skapa förtroende, och så vidare.

Tanken är att ha ett poängsystem för dina leads som är skräddarsytt specifikt för din situation eller affärsmodell. Du måste ha ett sätt att identifiera potentiella kunder och avgöra om de är mer benägna att gå framåt eller inte. Att dokumentera din interaktion med potentiella kunder, antingen via chatt, telefon eller e-post, kan också ge användbara tips som kan användas för att poängsätta leads. Att lära känna dem är det bästa sättet att fastställa detta och att analysera sannolikheten för ömsesidigt fördelaktigt samarbete.

Här är några exempel på saker du behöver tänka på när du poängsätter dina potentiella kunder:

  1. Dina konkurrenter i deras område (om tillämpligt)
  2. Spänningsnivån under din interaktion – detta kan också inkludera deras lyhördhet för dina uppföljningar.
  3. Deras kundbehov, eller deras potentiella värde i termer av intäkter.
  4. Klyftorna du behöver överbrygga för att de ska gå framåt.
  5. Medlen för att förvärva potentiella kunder – Om någon nådde ut på egen hand är det mer sannolikt att de köper något än om du ringde dem först.

Att analysera din framgång och ditt misslyckande hjälper dig att identifiera mönster som är mer benägna att ge positiva resultat. Så försök att hitta ett system för effektiv poängsättning, förbättra det allt eftersom, och se till att du dokumenterar all interaktion med målanvändare.

Lead Nurturing Campaign och dataanalys

Att utföra dataanalyser på alla aspekter av verksamheten hjälper dig att lokalisera dess styrkor och svagheter. Dataanalys leder med andra ord till business intelligence, vilket är avgörande för beslutsfattande. Detsamma gäller för taktik för ledande näring, eftersom du kommer att få möjlighet att testa olika tillvägagångssätt och hitta de som fungerar och de som inte gör det. Effektiv leadsvård innebär att du ständigt behöver förbättra och justera din synvinkel, vilket är anledningen till att dokumentera och rapportera på vecko- eller månadsbasis är absolut nödvändigt.

Vi har nämnt hur ett ledarskapsprogram måste inkludera olika kommunikationskanaler, uppföljningar och poängsättning av leads, så att jämföra dessa rapporter med försäljningssiffror kan avslöja användbara insikter. Du kan se om du poängsätter leads korrekt och om din marknadsföringsstrategi faktiskt genererar relevanta eller kvalificerade leads.

Med tanke på hur du använder olika plattformar eller kanaler för kommunikation och för marknadsföringsautomation, så skulle det vara klokt att använda rapporteringsverktyg som är kompatibla med samma kanaler. Vad detta betyder är att istället för att manuellt dokumentera allt kan du integrera ditt rapporteringsverktyg med dina sociala mediekonton, e-post, Google Ads och din e-handelsplattform. Detta skulle tillåta dig att automatisera rapportgenereringen och ha mer tillgängligt material för dataanalys.

Ett verktyg som du kan använda är Whatagraph, med tanke på hur det erbjuder ett omfattande utbud av API-integreringsfunktioner för alla de nämnda kanalerna. Dessutom är det ett användarvänligt verktyg som alla kan använda för att visualisera data och generera en högkvalitativ rapport.högkvalitativ rapport

Fördelarna med Lead Nurturing

Automatiserad leadgenerering eller marknadsföringsautomatisering kan ge massor av opålitliga resultat och du skapar orealistiska förväntningar. Att vårda leads innebär att titta närmare på din målgrupp och ta reda på hur de faktiskt tycker om din produkt eller tjänst. Försäljning och marknadsföring gynnas båda av mer specifik feedback. Att veta hur din målgrupp tänker och beter sig hjälper dig att nå bättre ut och ökar sannolikheten för att göra en försäljning.

Med tanke på hur leadsvårdande också inkluderar leadscoring, kan du ha realistiska förväntningar när det gäller affärsresultat. Dessutom, med ständiga uppföljningar och interaktion med dina användare, får du värdefull feedback om hur du kan förbättra din produkt eller tjänster.

Du identifierar också var dina marknadsföringsbudskap har störst effekt och var du kan minska kostnaderna. Om inlägg på sociala medier genererar fler webbplatsbesökare, dubbla sedan på dessa ansträngningar. Om många ovårdade leads hittar dig via Google Ads, ändra dina sökord eller investera inte lika mycket i dessa annonser. Du förbättrar i grund och botten dina intäkter och framtidsutsikter genom att identifiera alla framgångsrika ledarskapande taktiker inom ditt program för att fostra leads. Detta beror på att all den kunskapen kan användas för att skapa en mer automatiserad leadsuppfödning och bättre optimerad köparens resa.

FAQ

Vilka är några exempel på lead nurturing?

Ett exempel på ledarskap är personlig e-post. Om en potentiell kund bläddrar i några objekt på din webbplats kan du fånga den interaktionen och använda den för att skapa ett personligt e-postmeddelande. På så sätt uppmuntrar du dem att göra ett köp och du fokuserar deras uppmärksamhet på den produkt de ursprungligen var intresserade av, snarare än att bjuda in dem att besöka din webbplats igen.

Ett annat exempel är ett uppföljningssamtal som bygger på den tidigare diskussionen, snarare än att bara fråga om den potentiella köparen ändrat sig. Du kan behöva göra vissa produktjusteringar eller avtalsjusteringar för att få en viss kund ombord. Så en personlig uppföljning är en berörande bas med den ledningen och ber dem att omvärdera sitt beslut nu när du har justerat ditt erbjudande eller lagt till nya funktioner.

Vad är den fostrande processen?

Lead nurturing är processen att generera säljfärdiga eller kvalificerade leads, via personlig och riktad marknadsföring och onboardingprocess. Detta innebär att marknadsföringsteam gör det lättare för säljteamen att avsluta affären genom att generera leads som är mer benägna att göra ett köp. Det innebär att stödja potentiella kunder under hela deras köpares resa, på samma sätt som det annonserades. Den effektiva ledarskapsprocessen måste vara sammanhängande och personlig, vilket är anledningen till att sälj- och marknadsföringsteam måste vara synkroniserade.

Vad är ledarskapande taktik?

Taktik för att främja leads inkluderar personlig innehållsstrategi, leadscoring, uppföljningar, flerkanalsmarknadsföring och försäljning och personlig e-postmarknadsföring.