Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Låt oss se hur du utökar Bluetooth-räckvidden på Windows 11

Bluetooth är en av de revolutionerande tekniska utvecklingarna. Det har gjort datadelning och anslutning till flera enheter möjlig utan stöd för externa verktyg. Windows 11 kommer med robusta Bluetooth-kontakter som gör att användare kan ansluta sina enheter trådlöst till sina datorer som hörlurar, mus, tangentbord, etc.

Men tyvärr har många användare rapporterat fel när de ansluter enheter till Windows 11 PC. Några vanligt rapporterade fel är försenat ljud, stamning, oförmögen att upprätta en anslutning eller störd funktion av din enhet.

Dessa frågor kan vara irriterande, särskilt när du är mitt uppe i ett viktigt arbete.

De flesta Bluetooth-problem är dock relaterade till dålig signalstyrka. Således kan du lösa problemen genom att helt enkelt utöka Bluetooth-räckvidden på din Windows 11.

Så låt oss gå vidare för att veta hur man utökar Bluetooth-räckvidden på Windows 11 för bättre anslutning och prestanda.

Varför är Bluetooth-räckvidden så kort?

Bluetooth och WiFi använder en 2,4 GHz radiofrekvens. Båda dessa tekniker är utformade för att ansluta till enheter som är belägna på kort räckvidd eftersom datapaketen som utbyts mellan dem är långsamma.

Bluetooth har dock lägre räckvidd än en WiFi-anslutning trots samma frekvens. Vet du varför?

Eftersom Bluetooth förbrukar mindre ström än WiFi, för att driva ett WiFi-nätverk, måste du ständigt ansluta routern till en strömkälla. Tvärtom kan Bluetooth fungera på begränsad strömförsörjning och resurser. Som ett resultat har Bluetooth så kort räckvidd.

Hur man utökar Bluetooth-räckvidden på Windows 11 — 4 enkla lösningar

Som standard har Windows 11 Bluetooth en räckvidd på 10 meter utan några fysiska störningar. Men ibland avbryts detta intervall på grund av flera interna och externa orsaker.

Du kan dock försöka utöka Bluetooth-räckvidden på din Windows 11-dator med dessa lösningar. Du kanske måste prova alla lösningar för att åtgärda Bluetooth-problem:

Lösning 1. Ta bort fysisk störning

När du inte kan ansluta med Bluetooth eller signalstyrkan är dålig kan detta orsakas av fysisk störning. Om du till exempel har anslutit flera enheter till ditt datorsystem kan det störa signalerna.

Helst beror antalet enheter du kan ansluta till en Bluetooth på dess version. De senaste Bluetooth 4.1- och 5-versionerna låter dig ansluta 7 olika enheter åt gången.

Men när du har en gammal Bluetooth-version eller får dåligt signalstöd på grund av andra skäl, rekommenderas det att minska antalet enheter som är anslutna till din Windows 11 Bluetooth.

Dessutom kan radiofrekvenser som kommer från andra enheter också störa din Bluetooth-anslutning som WiFi, mobiltelefonsignaler etc.

Därför rekommenderar vi att du stänger av alla andra radiofrekvenser som sänder runt din PC för att utöka Bluetooth-räckvidden.

Lösning 2. Uppdatera dina drivrutiner

De senaste drivrutinerna kan hjälpa till att överföra Bluetooth-anslutning snabbare mellan hårdvaran och mjukvaran. Således, om din dator körs på föråldrade eller inkompetenta drivrutiner, kan det påverka din Bluetooth-anslutning.

Förutom detta kan uppdatering av Bluetooth-drivrutiner fixa flera andra Windows 11 Bluetooth-relaterade problem, som:

  • “Bluetooth är inte tillgängligt på den här enheten”
  • “Bluetooth fungerar inte”
  • “Bluetooth-ikonen visas inte”

Så här kan du uppdatera Bluetooth-drivrutiner manuellt på Windows 11:

Steg 1. Tryck på Windows + I-tangenten för att öppna Windows-inställningar.

Steg 2. Gå till Uppdatering och säkerhet > Windows Update.

Steg 3. Klicka på knappen Sök efter uppdateringar.

Steg 4. Därefter klickar du på knappen Visa valfria uppdateringar.

Steg 5. Klicka på fliken Drivrutinsuppdateringar.

Steg 6. Välj de drivrutiner du vill uppdatera och klicka på knappen Hämta och installera.

Alternativt kan du besöka din Bluetooth-drivrutintillverkares webbplats och ladda ner den senaste drivrutinsversionen som passar din PC. Men det finns en möjlighet att du kan få fel drivrutiner, vilket leder till ytterligare Bluetooth-problem.

Därför är den bästa lösningen att få drivrutinen att uppdatera programvaran. Dessa verktyg kan automatiskt uppdatera ditt system med lämpliga drivrutiner och säkerställa att du alltid har de senaste drivrutinerna installerade på din enhet.

Här är Driver Easy den bästa programvaran för att ladda ner de senaste drivrutinerna på Windows 11. Dessutom kan programvaran automatiskt känna igen din exakta Bluetooth-adapter och Windows-version för att ladda ner drivrutinerna korrekt.

Du kan använda Driver Easy för att ladda ner och installera de senaste Bluetooth-drivrutinerna enligt följande:

Steg 1. Ladda ner och installera Driver Easy på din dator.

Steg 2. Starta programvaran och klicka på knappen Skanna nu. Driver Easy kommer att skanna din dator och upptäcka problematiska drivrutiner.

Lätt förare

Steg 3. Klicka på knappen Uppdatera alla för att ladda ner och installera rätt drivrutinsversioner av alla drivrutiner som saknas eller är inaktuella på din dator.

uppdatera drivrutiner

Lösning 3. Uppdatera Windows 11

Om du inte har uppdaterat din Windows 11 på länge, gör det nu. Detta kommer mirakulöst att fixa många Windows-problem åt dig, inklusive problem med Bluetooth-räckvidden. Dessutom kommer varje Windows 11-uppdatering med buggfixar och patchar.

Så här kan du uppdatera din Windows 11:

Steg 1. Öppna Windows-inställningarna genom att trycka på tangenterna Windows + I.

  Uppdatering för Windows 11

Steg 2. Klicka på Windows Updates från den vänstra panelen.

Steg 3. Klicka på knappen Sök efter uppdateringar så letar Windows OS efter de senaste uppdateringarna för din enhet.

Steg 4. Anta att det finns de senaste uppdateringarna tillgängliga för din enhet. Ladda ner och installera dem med hjälp av instruktionerna på skärmen. Och försök nu att ansluta Bluetooth till din enhet.

Lösning 4. Uppdatera din Bluetooth-adapter

Det kan finnas en möjlighet att din bärbara eller dators Bluetooth-adapter inte fungerar korrekt. Detta är ett vanligt fall på gamla Windows-datorer.

Till exempel, enheter som Apple AirPods körs på Bluetooth 5-versionen, och vissa gamla bärbara datorer har Bluetooth 4-adaptrar. Detta kan minska Bluetooth-räckvidden eller skapa anslutningsproblem.

Således kan du uppgradera din enhets Bluetooth-adaptrar för bättre prestanda. Vid närmare eftertanke, om din dator är för gammal, kommer det att vara svårt att stödja Windows 11-funktionerna. Så du kan uppgradera din Windows-gadget för att uppnå snabbare hastighet och prestanda.

Avskedsanteckning

De ovan diskuterade lösningarna hjälper dig att enkelt utöka Bluetooth-räckvidden på Windows 11. Du bör köra alla metoder en efter en för att lösa Bluetooth-problemen.

Du kan också få verktyg som McAfee för att virusskanna din dator eftersom ofta skadlig infektion också kan skapa problem.

Så, det var det för nu! För mer användbara guider, fortsätt att läsa bloggar på den här webbplatsen.