Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Låsa upp vibrationslarm i iOS 17:s klockapp

Med ankomsten av iOS 17 har en våg av nya funktioner prytt våra enheter, och idag är vi här för att avslöja ett snyggt nytt trick undangömt i Clock-applikationen. Hittills har det alltid krävts att ställa in ett alarm att välja ett ljud för att det ska spelas upp. Men med iOS 17 har spelet förändrats och introducerat nya spännande alternativ för larmanpassning. I det här inlägget kommer vi att dyka djupare in i denna smarta funktion.

Bekvämligheten med att aktivera ett tyst, vibrerande larm är ovärderlig för många scenarier. Med iOS 17 har våra larmanpassningsalternativ utökats, vilket gör att vi kan ställa in ett larm utan hörbar ton, enbart förlita oss på iPhones vibration som indikator. Och ja, du kan hålla enhetens volym uppskruvad – den här inställningen gäller uteslutande för själva larmet.

ios 17 larm trick

Så här ställer du in ett endast vibrationslarm:

För att få ditt iPhone-larm att vibrera utan något ljud behöver du inte pilla med volymknappen eller ställa in enheten på tyst läge. Dessa justeringar kan göras under larmkonfigurationsprocessen. En avgörande förutsättning är dock att se till att din iPhone har vibration aktiverad som standard.

Innan du ställer in larmet, dubbelkolla att din iPhones vibration alltid är aktiverad. För att göra detta, navigera till Inställningar > Ljud och vibrationer > Vibrationer. Se här till att alternativet “Spela inte” inte är valt. Om det är det kommer vibrationer inte att fungera, och ditt larm kommer inte att producera något ljud eller vibrationer.

iPhone vibrationer

iPhone vibrationer

När du har bekräftat den här inställningen fortsätter du med att konfigurera larmet. För att göra detta öppnar du programmet Klocka. Inuti appen, navigera till fliken “Larm”. Här kan du skapa ett nytt larm eller ändra ett befintligt. Oavsett ditt val är det avgörande steget att komma åt avsnittet “Redigera larm”.

Bland de fyra alternativen som finns under timmar- och minuterhjulet, fokusera på avsnittet “Ljud”. Gå först till toppen, där du hittar en sektion märkt “Vibration.” Tryck på den så kommer du att upptäcka flera vibrationsmönster att välja mellan. Välj önskat mönster. Navigera sedan tillbaka till kategorin “Ljud”.

ios 17 vibrationslarm

iOS 17 vibrationslarm

Med listan över toner och ljud framför dig, bläddra till botten. Här väljer du “Ingen”. Genom att konfigurera ditt larm på det här sättet – aktivera telefonvibrationer, ställa in ett vibrationsmönster för larmet och välja “Inget” för ljudet – kommer ditt larm att förbli helt tyst och bara avger vibrationer när det är dags att väcka dig.