Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lär känna din telefons skärm: Hur hittar du skärmtypen för din smartphone?

Ämne: Lär känna din telefons skärm: Hur hittar du skärmtypen för din smartphone?

Smartphones har genomgått många förändringar de senaste åren och de är fortfarande på samma spår. Personligen var ett av de bästa tilläggen till produkten AMOLED-skärmen eftersom den förändrade hur vi använde våra enheter. Nu, här säger jag inte att IPS LCD-panelen är så dålig, men ändå är den ingen match jämfört med AMOLED-paneler. Inte bara detta, utan vi fick också OLED-skärmarna.

Om du köper en smartphone just nu hittar du flera visningsalternativ. Men de flesta av den allmänna publiken som köpte sina smartphones i förväg och inte känner till skärmtypen är nu på rätt plats. Här, i den här artikeln, kommer vi att berätta för dig hur du kan känna till den aktuella displaytypen för den smartphone du använder.

Hur hittar man displayen för din typ av smartphone?

Det finns flera sätt på vilka du kan kolla visningstypen för din smartphone. Enkelt uttryckt kan du kontrollera det direkt genom att titta på enhetens specifikationer. Du kan också använda en tredjepartsapplikation för detsamma. Om du har en nyligen lanserad smartphone kan du bara gå till märkets officiella webbplats för att kontrollera skärmtypen. Ändå, om det är en gammal variant, kan du kontrollera bildskärmspaneltypen genom att ange modellnumret på webben och få alla detaljer.

Hur hittar man visningen av din typ av smartphone via en tredjepartsapplikation?

Efter att ha testat och använt flera tredjepartsapplikationer för att testa displaypanelen kom vi till slutsatsen att Display Tester på Google Play Butik är det bästa alternativet där ute. När du har laddat ner applikationen kan du helt enkelt hoppa på testet för upptäckt av defekta pixlar. Du kommer att få se olika färger och det är meningen att du ska stanna i svart färg. Nu känns det som att skärmen har stängts av, då är din panel troligen AMOLED eller OLED. Om det känns som att skärmen inte är avstängd, är displaytypen LCD.