Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Lär dig hur du surfar snabbare på webbsidor

Webbläsaren är en grundläggande del av att använda internet, oavsett om du pratar om arbete eller lek. Mycket av aktiviteterna som utförs av användare på nätverket sker genom det, så att ha en webbläsare som laddar sidor snabbt är mycket viktigt.]

För närvarande är en av de mest använda webbläsarna Google Chrome, som kan gå igenom några ögonblick av tröghet och störa upplevelsen. Det finns dock några tips som kan lindra detta scenario och avsevärt förbättra användningen av det här verktyget.

Dessa tips kommer att behandlas nedan. Läs vidare för att lära dig mer om det.

Håll Google Chrome uppdaterad

Tipset gäller faktiskt vilken webbläsare som helst. Nya versioner ger mycket viktiga säkerhetsfunktioner och korrigeringar som i sig själva tenderar att förbättra prestandan. Så att hålla Chrome uppdaterad kan hjälpa till med hastighetsproblem.

Det är möjligt att säga att för närvarande gör många webbläsare sina uppdateringar automatiskt, utan att användaren behöver oroa sig för det. Men i fallet med Google Chrome, om det inte gör det, kommer det att visa en röd eller gul pil i det övre högra hörnet.

Använd Google Chrome Cleanup Tool

Google insåg behovet av att effektivisera webbläsarrensningsprocessen genom att bli av med PUPs och integrerade Google Cleanup Tool i Chrome. Men många användare är omedvetna om denna webbläsares funktionalitet.

För att komma åt, gå till inställningarna och välj sedan alternativet “Avancerat”. Välj sedan “Återställ och rengör” och klicka på “Rengör dator”. Verktyget kommer att köras från dessa enkla steg. Hon kommer att ansvara för att kontrollera förekomsten av navigeringsfält, till exempel, som gick obemärkt förbi av antiviruset.

Om någon programvara som skadar din surfning upptäcks, kommer den att kunna hitta den och hjälpa dig att lösa problemet.

Skanna med antivirus

Det är också värt att föreslå en antivirusgenomsökning, särskilt eftersom det inte innebär att du mixar med dina webbläsarinställningar. Kör därför det verktyg du väljer för att hitta förekomsten av virus/skadlig programvara på din maskin.

På så sätt kommer det att vara möjligt att ta reda på om det finns någon form av ond närvaro som stör ditt system, speciellt när det körs i bakgrunden, och detta gör att det går långsamt att surfa.

Dessutom är det värt att poängtera vikten av att vara uppmärksam på de platser som besöks för att förhindra att sådant händer.

Rengör webbläsaren helt

Vid tillfällen när avinstallation av tillägg och rensa cachefiler inte löser problem med långsammare, är det dags att återställa din webbläsare. Genom detta kommer det att rengöras helt och återgå till sina ursprungliga standardinställningar, och ser ut exakt som det var när det installerades.

Därför kommer alla tillägg och anpassningar som görs av användaren att gå förlorade, men Chrome kommer att öka mycket i hastighet. Dessutom, om användaren vill återställa de gamla standardinställningarna, är det möjligt att spara dem.

Det är dock värt att komma ihåg att detta anses vara det mest drastiska alternativet och bör användas som en sista utväg efter att alla andra försök har misslyckats. Men det är ett faktum att efter att ha återställts kommer Google Chrome att fungera mycket snabbare.

För att lära dig mer om teknikens värld och hitta användbara tips, läs vår blogg.