Lägg till funktioner till ditt Samsung-galleri med dess hemliga meny

0 Shares

Lägg till funktioner till ditt Samsung-galleri med dess hemliga meny

Alla mobila enheter har för närvarande ett stort antal funktioner som gör att vi kan förbättra deras användning. Det mest slående av allt är att företag som Samsung har dolda verktyg eller menyer för att kunna anpassa olika funktioner eller alternativ som användare kanske aldrig har upptäckt.

Hur är fallet idag, där vi finner att Samsung har en hemlig meny för sitt galleri. Dessutom, den här dolda funktionen erbjuder oss några ganska intressanta ytterligare alternativ. Av denna anledning kommer vi att visa dig hur du kan aktivera denna hemliga meny och alternativen som vi hittar tillgängliga i den.

Hur man aktiverar Samsungs galleriverktyg

Acceder a Gallery Labs

Med den här dolda menyn i Samsung-fotorullen hjälper den oss att få tillgång till en rad ytterligare inställningar som vi kan anpassa vår terminal med. Dessutom kommer dessa funktioner att tillåta oss att ändra sättet på vilket foton och videor kan ses i nämnda galleri. Så om du letar efter ett helt annat sätt att förhandsgranska våra filer , detta kommer att vara vårt bästa alternativ.

För att aktivera den här menyn i Samsung-applikationen, även kallad Gallery Labs, måste vi följa följande steg:

 1. Vi öppnar galleriet först.
 2. Sedan måste du peka på de tre linjerna som visas i den nedre högra delen av skärmen.
 3. Vi kommer åt Inställningar> Om Galleri
 4. Vi kommer att spela flera gånger på versionen som visas på skärmen. Efter det här, menyn Gallery Labs Kommer komma.

Version galería Samsung

Dessa ytterligare funktioner som Samsung erbjuder oss på sina mobila enheter, som har en version lika med eller högre än One UI 2.1 , kommer att vara riktigt användbart. Och mer, om du är en av de användare som gillar att anpassa de olika inställningarna för sin mobila enhet på tusen olika sätt.

Det är därför som dessa extra funktioner kommer att hjälpa oss att ge en annan touch till albumen på vår Samsung-terminal. Men om ditt fall är helt tvärtom, kommer denna dolda meny inte att hjälpa dig mycket. Men dessa dolda Samsung-alternativ är inte översatta till spanska . Så alla menyer och deras respektive förklaringar kommer bara att finnas på engelska.

Konfigurera förhandsvisningen av foton på mobilrullen

Ett av alternativen som i praktiken borde finnas i alla olika versioner av One UI är Bild-/videovisare . Denna konfiguration kommer att ge oss olika alternativ som kommer att vara relaterade till förhandsgranskningen av bilderna och videorna i galleriet på vår Samsung-mobilenhet. Och dina olika alternativ är följande:

Previsualización de fotos en la galería de Samsung

 • Endast dubbel förhandsgranskare (endast förhandsgranskare för dubbla bilder): den här funktionen är inaktiverad som standard, så om vi aktiverar den kommer vi automatiskt att spara ändringarna i fotonas fokus när vi använder bländaröppningen för Livefokus.
 • Bildavkodare för Android (Android bild avkodare) för att aktivera avkodaren kan använda den inbyggda Android.
 • Visa EXIF ​​i detaljer (Visa EXIF ​​i detaljer): vi kan komma åt extra information i bilder eller JPG-filer.
 • Se cachade bilder i detaljer (Visa cachad bild i detaljer): även om det är sant att den koreanska tillverkaren beskriver vad den kan användas till, verkar det vara relaterat till hur förhandsvisningarna av bilderna visas i mobilgalleriet.

Det finns en extra funktion i Samsungs dolda meny, Tidslinje för bildlista eller kronografisk vy, som inte heller bör begränsas till en specifik version av One UI. Man måste dock komma ihåg att de är experimentella funktioner, så det är inte garanterat att de kommer att fungera korrekt eller ens deras användning kan vara helt noll. fungerar och kan försvinna när som helst.

 • En kronografisk vision i album (Tidslinje i album): vi kommer att få bilderna från ett visst album grupperade efter datum som ska visas.
 • Kronografisk vy av videor och favoritalbum (Tidslinje i video / favoritalbum): som i föregående fall, om vi aktiverar det, kommer det att visa alla favoritfoton och album grupperade efter datum.
 • Söker i albumet med en kronografisk vy (Tidslinje i sökalbum): denna inställning är aktiverad som standard. Med den kommer vi att kunna se resultaten av en sökning grupperad efter datum, så vi kan avaktivera den om vi vill.

Utöver de tidigare funktionerna som vi har detaljerat, som inte kommer att bero på versionen av One UI som vi har på mobilen, hittar vi också andra som kommer att bero på operativsystemet installerat på vår telefon. Det bör noteras att dessa dolda funktioner endast är tillgängliga från och med version 2.1.

Gallery Labs One UI 3.0

Hemligheter i One UI 3.0

Här kommer vi att förklara var och en av de konfigurationer som vi kan ändra om vår Samsung-terminal har One UI 3.0. Och det är mycket möjligt att denna lista kommer att bli mer omfattande när nya uppdateringar kommer. De tillgängliga funktionerna är följande:

 • Filmremsa i sökaren (Filmremsa i visningsprogrammet): Även om det är aktiverat som standard, kan du inaktivera det om vi blir upprörda över bilderna i galleriet.
 • Förnyad tittare och detaljer (Vidare och förnyelsedetaljer): Samsung specificerar inte exakt vad, men aktiverat som standard i terminalerna.
 • Kombination av grupper av dagar i bildlistan (Dagkluster slås samman i bildlista): den är avaktiverad som standard, men med denna extra funktion kommer vi att kunna gruppera olika bilder som vi har tagit samma dag.
 • Dynamiskt avstånd mellan foton (Dynamiskt avstånd mellan potos): det här alternativet är inaktiverat som standard och beror på storleken på rutnätet som vi har på vår mobil.
 • Valfri meny på displayen (valfri meny i visningsprogrammet) är inaktiverat som standard, men för att aktivera det kan vi lägga till en extra meny som gör att vi kan rotera foton i sökaren.

Dolda inställningar i One UI 2.1

Följande alternativ kan tillämpas om vi har version 2.1 av One UI installerad i vår terminal, och de är följande:

Gallery Labs One UI 2.1

 • Expandera programfältet (Appbar expanderar): det ger oss möjlighet att välja vilka element (foton, album eller berättelser) som ska ha en utökad applikationsfält, att välja mellan foton, album och berättelser, eftersom alternativet som kommer som standard förekommer hos alla.
 • Kapslade mappar : när den är aktiverad lägger vi till en hierarkisk vy i mapparna på smartphone-rullen.
 • Se mapp i Lägg till album (Visa mapp för Lägg till album): vi kan lägga till ett nytt album i en mapp där de olika mapparna kommer att visas hierarkiskt, något som liknar den tidigare funktionen.
 • Visa liknande bilder (Liknande foto): galleriet kan visa oss en meny där liknande bilder visas på fotofliken.
 • Stories UI 2.1 (Story UI 2.1): när den är aktiverad kommer vi att ändra gränssnittet för berättelsevyn till en listvy i nivå.
 • Dela album via Wi-Fi Direct (Dela album via Wi-Fi Direct): lagt till extra stöd för att dela fotoalbum via Wi-Fi Direct.
 • Visa lagringsinformation (Visa information om papperskorgen): om du aktiverar den här funktionen visas vikten av lagringen i den mobila papperskorgen.

Andra dolda verktyg från Samsung

Applikationsdesigners hittar en bra balans för att appar ska vara enkla att använda med få knappar som innehåller användningen av hemliga menyer. Detta är fallet med Samsung, eftersom programvaran som kommer i dess terminaler är full av olika funktioner och hemligheter som du säkert ännu inte har kunnat upptäcka på egen hand. Förutom de tidigare funktionerna kommer vi att visa dig andra konfigurationer som inte alla känner till:

 • Skanna dokument utan behov av appar : en annan dold funktion i One UI är att vi kan använda en skanner inbyggd i din kameraapp för att skanna det dokument vi vill när som helst.
 • Återställ raderade foton och videor : i One UI kan vi hitta en papperskorg som hjälper oss att återställa raderade filer.
 • Ta reda på om något är fel på din mobil : Samsung med One UI innehåller en funktion som heter Interactive Checks, som hjälper oss att veta om allt går bra i terminalen.
0 Shares