Ladda ner VirtualBox och prova Windows 11 beta

0 Shares

VirtualBox är en kraftfull x86- och AMD64/Intel64 -virtualiseringsprodukt för både företag och hemmabruk. VirtualBox är inte bara en extremt funktionsrik, högpresterande produkt för företagskunder, den är också den enda professionella lösningen som är fritt tillgänglig som Open Source -programvara enligt villkoren i GNU General Public License (GPL) version 2. Se “Om VirtualBox “för en introduktion.

För närvarande kör VirtualBox på Windows, Linux, Macintosh och Solaris värdar och stöder ett stort antal gästoperativsystem inklusive men inte begränsat till Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 ), DOS/Windows 3.x, Linux (2.4, 2.6, 3.x och 4.x), Solaris och OpenSolaris, OS/2 och OpenBSD.

Modularitet.

VirtualBox har en extremt modulär design med väldefinierade interna programmeringsgränssnitt och en klient/server-design. Detta gör det enkelt att styra det från flera gränssnitt samtidigt: till exempel kan du starta en virtuell maskin i en typisk virtuell maskin GUI och sedan styra den maskinen från kommandoraden, eller eventuellt på distans. VirtualBox levereras också med ett komplett mjukvaruutvecklingspaket: även om det är programvara med öppen källkod behöver du inte hacka källan för att skriva ett nytt gränssnitt för VirtualBox.

Beskrivningar av virtuella maskiner i XML.

Konfigurationsinställningarna för virtuella maskiner lagras helt i XML och är oberoende av de lokala datorerna. Virtuella maskindefinitioner kan därför enkelt portas till andra datorer.

Gästtillägg för Windows, Linux och Solaris.

VirtualBox har speciell programvara som kan installeras inuti Windows, Linux och Solaris virtuella maskiner för att förbättra prestanda och göra integrationen mycket mer sömlös. Bland de funktioner som tillhandahålls av dessa gästtillägg är muspekarintegration och godtyckliga skärmlösningar (t.ex. genom att ändra storlek på gästfönstret). Det finns också gästtillägg för OS/2 med något reducerad funktionalitet.

Delade mappar.

Precis som många andra virtualiseringslösningar, för enkelt datautbyte mellan värdar och gäster, tillåter VirtualBox att deklarera vissa värdkataloger som “delade mappar”, som sedan kan nås från virtuella datorer.

VirtualBox utvecklas aktivt med frekventa utgåvor och har en ständigt växande lista med funktioner, gästoperativsystem som stöds och plattformar som den körs på. VirtualBox är ett samhällsarbete som stöds av ett dedikerat företag: alla uppmuntras att bidra medan Oracle ser till att produkten alltid uppfyller professionella kvalitetskriterier.

Vad är nytt:

Detta är ett underhållsmeddelande. Följande poster har åtgärdats och/eller lagts till:

  • VMSVGA: fasta artefakter för VM -skärm efter återställning från sparat tillstånd (fel #20067)
  • Lagring: Fast ljuduthållighet för vissa CUE -ark CD/DVD -bilder.
  • VBoxHeadless: Att köra VM sparar sitt tillstånd vid värdavstängning
  • VBoxManage: Fix OS -detektering för Ubuntu 20.10 ISO med obevakad installation
  • Linux-tillägg: Fixat muspekarens kompensationsproblem för VMSVGA-grafikkort i multi-monitor VM-installation (6.1.24 regression)
0 Shares