Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ladda ner PC Companion för Sony Xperia-enheter

Du kan ladda ner den senaste Xperia Companion här för Sony Xperia-telefoner och surfplattor för att hantera dina enheter på Windows och Mac. Sony har flyttat fokus mot att göra Android-smarttelefoner och surfplattor. Med en stor portfölj av varianter behöver Sony en metod för att hålla alla uppdaterade sömlöst. För detta ändamål kan du ladda ner Sony Xperia Companion och installera den på din dator.

Denna kompletterande programvara använder Sonys mjukvarustandarder för att skicka uppdateringar direkt till din smartphone. Sony Xperia Companion fungerar också som ett allt-i-ett-verktyg som du kan använda för att säkerhetskopiera data och synkronisera dem med din telefon. För att veta mer har vi listat nedan alla funktioner som Xperia Companion har att erbjuda.

Sony Xperia Companion

Du måste komma ihåg att Sony Xperia Companion kan ha fler funktioner än att bara uppdatera din telefon. Även om många Android-användare håller fast vid att överföra data direkt utan någon synkroniseringsprogram, men med Xperia Companion kan du se till att all din data är säkerhetskopierad och uppdaterad på din Sony-enhet.

Relaterad: För fler telefondrivrutiner, kolla: Android USB-drivrutiner

Sony Xperia Companion – Funktioner

Här är huvudfunktionerna och höjdpunkterna i detta verktyg för Sony Xperia-telefoner:

Körs direkt på macOS/OS X – Sony Xperia Companion fungerar direkt med macOS vilket betyder att du inte längre behöver köra en separat virtuell dator eller instans av Windows bara för att synkronisera eller uppdatera din Sony-enhet. Alla funktioner som stöds av Windows-versionen har överförts.

Flera enheter stöds – Oavsett om du har en gammal surfplatta eller det senaste flaggskeppet från Sony, är chansen stor att båda stöds av programvaran Xperia Companion. Programvaran identifierar automatiskt den anslutna enheten och visar dig den senaste statistiken.

Singular nedladdning – Du behöver bara ladda ner ett enda paket som sedan kommer att installeras på ditt system. Det skulle inte finnas något behov av att ladda ner separata medföljande verktyg, snarare skulle det fungera direkt.

Inkluderar senaste USB-drivrutiner – I stället för att låta dig söka efter USB-drivrutiner, skulle du få de senaste installerade med programvaran Sony Xperia Companion. Dessa drivrutiner skulle också hjälpa andra program att identifiera din Sony-enhet.

Ladda ner Sony Xperia Companion:

Här kan du ladda ner Xperia Companion för Windows och Mac. Vi har länkat nedan till de senaste tillgängliga versionerna för båda plattformarna. Observera att efter installationen bör du ha en Sony Xperia-telefon med dig och en USB-kabel för att kunna ansluta enheten till datorn.

Ladda ner Xperia Companion (Windows): XperiaCompanion.exe

Ladda ner Xperia Companion (Mac): XperiaCompanion.dmg

Senast uppdaterad: augusti 2020

OBS: Sony Xperia-telefoner som släpptes från 2019 och framåt kan inte använda Xperia Companion för att säkerhetskopiera, återställa eller överföra ditt innehåll. Om din telefon är från 2019 års modeller kanske du vill prova följande tips.

Hur man utför datamigrering med Sony Xperia-telefoner

Enligt Sony kan du inte använda programvaran Xperia Companion om du har en av 2019 års modeller av Sony Xperia-telefoner. Om du använder Xperia Companion för datamigrering måste du använda andra sätt nu. Här är några metoder du kan prova för att överföra data från andra Android-telefoner:

Google Drive: Du kan säkerhetskopiera data och säkert återställa dem med ditt Google-konto med Google Drive. Allt. du måste göra är att aktivera säkerhetskopior från Inställningar på din befintliga telefon och sedan logga in på din nya Xperia-enhet så att du får möjlighet att migrera data.

PC-överföring: Detta är en av de enklaste. Anslut båda enheterna till din dator med USB-kablar. Dra och släpp sedan mappar över båda enheterna och överför selektivt innehåll som du vill.

SD-kort: Du kan också migrera data med alternativet för säkerhetskopiering av SD-kort. Gå till “Inställningar” > “Lagring” > “Överför data till SD-kort”. Kopiera data du vill flytta från din gamla enhet till SD-kortet. För kontakter, gå till ”Kontakter” > ”Inställningar” > ”Exportera” > ”SD-kort” > ”Spara”.

Sony Xperia Companion – Mer information

Krav: Se till att din dator uppfyller följande krav – både Mac och Windows:

För Windows:

 • Internet bredbandsanslutning
 • Intel® Pentium® 4 eller motsvarande AMD-processor
 • 5 GB free hårddiskutrymme
 • 2 GB RAM
 • 1 tillgänglig USB 2.0- eller USB 3.0-port och USB-kabel
 • Microsoft® Windows 7, Windows 8/8.1 eller Windows 10

För Mac:

 • Internet bredbandsanslutning
 • 2,0 GHz Intel® Core™ 2 Duo eller bättre
 • 5 GB free hårddiskutrymme
 • 2 GB RAM
 • 1 tillgänglig USB 2.0- eller USB 3.0-port och USB-kabel
 • Mac OS® version 10.8 eller senare

Sony USB-drivrutiner: Du skulle inte behöva installera separata USB-drivrutiner eftersom det här verktyget innehåller de senaste USB-drivrutinerna för din Sony Xperia-telefon.

Anpassade ROM:er: Installation av anpassade ROM-skivor stöds inte med Sony Xperia Companion, inte heller kommer du att kunna anpassade kärnor eller ens återställningar. För AOSP-baserade ROM, vänligen besök vår sektion för anpassade ROM.

Kompatibilitet: Windows XP / 7 / 8 / 8.1 / 10

Krediter: Sony Corporation