Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ladda ner Huawei HiSuite – Hantera kontakter, meddelanden, bilder, appar

Du kan ladda ner HiSuite för Huawei Android-telefoner och surfplattor för Windows- och Mac-plattformarna. HiSuite (PC Suite) är det officiella Android Smart Device Manager-verktyget från Huawei för att hantera kompatibla enheter från datorn. Det här verktyget fungerar med nästan alla Huawei-enheter som har lanserats under de senaste fem åren eller mer och stöder alla enheter upp till EMUI 10.

HiSuite låter dig enkelt hantera bilder, videor, applikationer etc. på din Huawei-telefon från en Windows-dator eller en macOS-dator. Den låter dig också säkerhetskopiera, återställa all telefondata och uppdatera din enhet till den senaste tillgängliga firmware. Även om detta verktyg kommer förinstallerat på alla Huawei-telefoner, uppdaterar teamen på Huawei sin Windows-version (v9.0.3.300) mycket oftare än Mac-versionen (v9.0.1).

HiSuite kommer inte med en unik uppsättning funktioner, men det ger en mycket bättre kompatibilitet och stöd för Huawei-enheter. Det är därför HiSuite alltid är vår första rekommendation för en Huawei PC Suite eller Android Manager, dvs HandShaker, Android File Transfer. Verktyg som det här kommer ofta med ett trevligt användargränssnitt och lättförståeligt gränssnitt. Inte alla telefonanvändare är lika tekniskt kunniga som andra.

När din telefon är ansluten kommer den första skärmen att visa aktuell statistik för telefonen, som totalt antal bilder, kontakter, videor etc. Och även visa hur mycket free utrymme har du på din enhet. Om du har problem med att ansluta din Huawei-telefon till din dator, levereras detta verktyg med de senaste Huawei USB-drivrutinerna. Så du behöver inte installera några drivrutiner separat.

Ladda ner HiSuite för Huawei - Windows / Mac

Vi har en lista med nedladdningslänkar till Huawei HiSuite och några funktioner för dem som ska använda det här verktyget för allra första gången. Det finns länkar till äldre versioner av det här verktyget nedan, men vi rekommenderar starkt att du laddar ner den senaste.

Funktioner:

Innan vi hoppar för att ladda ner, här är en kort funktionsbeskrivning och en lista över funktioner om Huawei HiSuite.

Senaste USB-drivrutinerna ingår

Huawei HiSuite-verktyget kommer med de senaste USB-drivrutinerna så att din dator korrekt kan känna igen enheten den är ansluten till. Programvaran verifierar enheten genom att även visa en bild av den i användargränssnittet.

Enkelt och intuitivt användargränssnitt

Ett användargränssnitt som både är lätt för ögonen och fyller sitt fulla syfte är väldigt svårt att hitta, lyckligtvis gör Huawei HiSuite allt det. Direkt kommer du att mötas av en bild på enheten du har anslutit tillsammans med nyckelstatistik representerad med ren grafik.

Alternativ för säkerhetskopiering/återställning

Du kan använda HiSuite-verktyget för att skapa en systemomfattande säkerhetskopia av din Huawei-enhet. Eftersom säkerhetskopiering är mycket viktigt automatiserar HiSuite processen och låter dig njuta av ditt telefonkrångel free. Och om du byter telefon kan du enkelt återställa all din data också.

Funktionalitet för uppdatering av systemfirmware

När Huawei har utfärdat en firmwareuppdatering för din telefon eller surfplatta kan du använda Huawei HiSuite för att uppdatera till den. Programmet kommer att meddela dig när en uppdatering är tillgänglig och hjälpa dig att installera den när det passar dig. Detta är användbart när du inte vill att telefonen ska uppdateras till en nyare firmware automatiskt.

Ladda ner Huawei HiSuite för Windows, Mac

Här är de senaste nedladdningslänkarna till Huawei HiSuite. Du kan ladda ner det här verktyget för Windows- och Mac-plattformarna från de angivna länkarna nedan.

NOTERA: Om du tror att länkarna ovan inte är uppdaterade till den senaste versionen av HiSuite, låt oss veta i kommentarerna så uppdaterar vi det igen.

Hur man ansluter Huawei-enheter till datorn

Om det här är första gången du installerar och använder HiSuite, har vi täckt dig nedan. Du kan läsa igenom alla nödvändiga steg för att fullständigt konfigurera HiSuite på din dator för Huawei-telefoner. Detta gör att du enkelt kan hantera dina data från en PC.

Se till att du har det här verktyget installerat. Därefter bör du ha en USB-kabel och telefonen med dig. När du har de här sakerna redo är du bra att gå.

Steg 1 – Aktivera utvecklarläge på din telefon. För att göra detta, gå till Inställningar > System > Om telefonen. Tryck nu på “Byggnummer” flera gånger för att aktivera utvecklaralternativ på din telefon.

Huawei Mate 20 Pro - EMUI-utvecklaralternativ

Steg 2 – När du är klar, gå till Inställningar > System > Utvecklaralternativ. Detta borde vara tillgängligt nu. Rulla ned och leta efter “USB-felsökningsläget”. Aktivera det!

Steg 3 – Öppna HiSuite på din dator. Anslut din Huawei-enhet till din dator med USB-kabeln. Du måste nu aktivera HDB på din telefon. Följ instruktionerna nedan i nästa steg, eller så kan du också följa stegen på skärmen med illustrationer av HiSuite.

HiSuite - Anslut till PC/Mac

Steg 4 – På din telefon går du till Inställningar > Säkerhet och sekretess > Fler inställningar. Aktivera nu alternativet “Tillåt HiSuite att använda HDB” för datorauktorisering.

HiSuite - Aktivera HDB på Huawei Phone

Steg 5 – På din telefon, dra ned aviseringssektionen och tryck på USB-aviseringen. Från listan med alternativ, välj “Överför filer”. Och med det kommer du att bli ombedd att tillåta USB-anslutningen i HDB-läge. Välj OK.

Steg 6 – På din dator kommer du att uppmanas att installera HiSuite på din mobila enhet (som visas nedan). Tryck på knappen Installera och fortsätt. Följ instruktionerna på skärmen för att installera den korrekt.

Ladda ner Huawei HiSuite - Hantera kontakter, meddelanden, bilder, appar 4

Steg 7 – När installationen är klar kommer HiSuite att starta och du kommer att se en skärm som liknar den nedan.

Ladda ner Huawei HiSuite - Hantera kontakter, meddelanden, bilder, appar 5

Mer information:

USB-drivrutiner: Programmet levereras med de senaste USB-drivrutinerna för Huawei-enheter. Om du har problem med att din dator känner igen enheten efter installationen, se vårt inlägg: avsnittet Android USB-drivrutiner.

Anpassade ROM:er: För AOSP-baserade ROM-skivor som är kompatibla med din enhet kan du använda vårt avsnitt för anpassade ROM-skivor.

Krav: Här är några grundläggande kompatibilitetskrav som krävs för installationen:

  • Windows XP, Vista, 7, 8, 10 (32-bitars eller 64-bitars) och macOS
  • 500 MB tillgängligt diskutrymme
  • 1 GB RAM

Krediter: Huawei Inc.