Läckage av personuppgifter på Internet är mycket vanligt

0 Shares

Personlig information kan läcka online

Vi exponerar hela tiden personuppgifter och information oavsiktligt på internet. Varje gång vi surfar använder vi en enhet som är ansluten till nätverket, vi registrerar oss för vilken tjänst som helst… I vilket som helst av dessa fall kan vi få problem och vår integritet äventyras.

Läckage av personuppgifter på Internet är mycket vanligt

Det är därför det är intressant att veta hur våra personuppgifter snabbt kan läcka online. Så vi kan vidta åtgärder för att förhindra att detta händer och kan påverka oss i vår vardag.

Data vi publicerar

En av de vanligaste anledningarna till att vår personliga information lätt kan exponeras på Internet är genom data som vi publicerar, ibland utan att inse det. Vi kan till exempel nämna de meddelanden som vi lägger in öppna forum eller kommentarer på webbsidor där vi ska läsa en artikel.

Detta, vi vill ha det eller inte, kan göras tillgängligt för bots eller vilken användare som helst att samla in det. Därför är det viktigt att inte offentliggöra personlig information som innehåller data som vårt telefonnummer, e-post, etc. Även bara med IP-adressen kan de känna till vissa uppgifter.

Läckor i tjänster och applikationer vi använder

Det kan också vara så att det finns en läcka i ett program eller tjänst som vi använder. Detta är relativt vanligt, eftersom vi vid många tillfällen använder verktyg som inte är patchade och kan ha sårbarheter som utnyttjas av hackare.

Det är väsentligt att vi alltid håller allt uppdaterat och på så sätt undviker problem av den här typen. Detta måste vi tillämpa oavsett vilken typ av system vi använder, vilken enhet eller till och med onlineplattformar där vi kan uppdatera dem och att de är helt säkra.

Mejorar la privatliv

Sociala media

Sociala nätverk är ofta använda tjänster på internet. De tjänar till att vara i permanent kontakt med vänner och familj, vi kan göra publikationer och i slutändan publicera innehåll av alla slag. Men de är också ett stort fokus för dataintrång.

Vi måste hela tiden vara medvetna om att vi inte bör ha våra konton i sociala medier öppna för vem som helst. Åtminstone inte de där vi ska lägga personuppgifter eller ladda upp känsligt innehåll. Det är viktigt att du inte läcker till vem som helst och inte får problem av det här slaget. Det är viktigt att ta hand om informationen i sociala nätverk.

Sårbara enheter

Å andra sidan, ytterligare en anledning till att vår personlig information kan vara exponerade på nätverket, är de enheter vi använder och som kan ha säkerhetsbrister. Vi talar särskilt om det som kallas sakernas internet.

En dator som är ansluten till nätverket och som har säkerhetsproblem kan exponera vår personliga information. Vi måste alltid se till att de är ordentligt skyddade och inte har några problem.

0 Shares