LÀckage av personuppgifter pÄ Internet Àr mycket vanligt

0 Shares

Personlig information kan lÀcka online

Vi exponerar hela tiden personuppgifter och information oavsiktligt pĂ„ internet. Varje gĂ„ng vi surfar anvĂ€nder vi en enhet som Ă€r ansluten till nĂ€tverket, vi registrerar oss för vilken tjĂ€nst som helst… I vilket som helst av dessa fall kan vi fĂ„ problem och vĂ„r integritet Ă€ventyras.

LÀckage av personuppgifter pÄ Internet Àr mycket vanligt

Det Àr dÀrför det Àr intressant att veta hur vÄra personuppgifter snabbt kan lÀcka online. SÄ vi kan vidta ÄtgÀrder för att förhindra att detta hÀnder och kan pÄverka oss i vÄr vardag.

Data vi publicerar

En av de vanligaste anledningarna till att vÄr personliga information lÀtt kan exponeras pÄ Internet Àr genom data som vi publicerar, ibland utan att inse det. Vi kan till exempel nÀmna de meddelanden som vi lÀgger in öppna forum eller kommentarer pÄ webbsidor dÀr vi ska lÀsa en artikel.

Detta, vi vill ha det eller inte, kan göras tillgĂ€ngligt för bots eller vilken anvĂ€ndare som helst att samla in det. DĂ€rför Ă€r det viktigt att inte offentliggöra personlig information som innehĂ„ller data som vĂ„rt telefonnummer, e-post, etc. Även bara med IP-adressen kan de kĂ€nna till vissa uppgifter.

LÀckor i tjÀnster och applikationer vi anvÀnder

Det kan ocksÄ vara sÄ att det finns en lÀcka i ett program eller tjÀnst som vi anvÀnder. Detta Àr relativt vanligt, eftersom vi vid mÄnga tillfÀllen anvÀnder verktyg som inte Àr patchade och kan ha sÄrbarheter som utnyttjas av hackare.

Det Àr vÀsentligt att vi alltid hÄller allt uppdaterat och pÄ sÄ sÀtt undviker problem av den hÀr typen. Detta mÄste vi tillÀmpa oavsett vilken typ av system vi anvÀnder, vilken enhet eller till och med onlineplattformar dÀr vi kan uppdatera dem och att de Àr helt sÀkra.

Mejorar la privatliv

Sociala media

Sociala nÀtverk Àr ofta anvÀnda tjÀnster pÄ internet. De tjÀnar till att vara i permanent kontakt med vÀnner och familj, vi kan göra publikationer och i slutÀndan publicera innehÄll av alla slag. Men de Àr ocksÄ ett stort fokus för dataintrÄng.

Vi mĂ„ste hela tiden vara medvetna om att vi inte bör ha vĂ„ra konton i sociala medier öppna för vem som helst. Åtminstone inte de dĂ€r vi ska lĂ€gga personuppgifter eller ladda upp kĂ€nsligt innehĂ„ll. Det Ă€r viktigt att du inte lĂ€cker till vem som helst och inte fĂ„r problem av det hĂ€r slaget. Det Ă€r viktigt att ta hand om informationen i sociala nĂ€tverk.

SĂ„rbara enheter

Å andra sidan, ytterligare en anledning till att vĂ„r personlig information kan vara exponerade pĂ„ nĂ€tverket, Ă€r de enheter vi anvĂ€nder och som kan ha sĂ€kerhetsbrister. Vi talar sĂ€rskilt om det som kallas sakernas internet.

En dator som Àr ansluten till nÀtverket och som har sÀkerhetsproblem kan exponera vÄr personliga information. Vi mÄste alltid se till att de Àr ordentligt skyddade och inte har nÄgra problem.

0 Shares