Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Labbuppdatering: Celeron E1500 i Bench, Twitter & AT Redesign

Uppdateringen

Jag har ägnat de senaste veckorna åt att komma ikapp med någon smartphone och Äppelgrejer och jag är glad att kunna säga att jag nästan är klar. Jag har fortfarande EVGA:s GeForce GTX 285 Mac Edition att slutföra och jag jagar just nu ett konstigt OS X kontra Windows 7 prestandaproblem som jag märkte i min senaste artikeln. Kort sagt, det verkar som att högtrådad prestanda under OS X 10.5.7 inte är lika bra som den är under Windows. Det finns inte så många bra plattformsoberoende riktmärken, så testet är långt ifrån avgörande och jag håller ärligt talat fortfarande på att gräva men jag gör framsteg.

Jag har precis testat GeForce GTX 285 Mac Edition från EVGA och den, ja, fungerade som du förväntar dig en GTX 285. Det finns några egenheter och intressant nog, under OS X kan jag inte få det att vara nämnvärt snabbare än Radeon HD 4870 Mac Edition. Under Windows är 285 uppenbarligen snabbare än Radeon HD 4870.

Jag har också upptäckt att det är otroligt enkelt att förvandla en Radeon HD 4870 till ett Mac Edition-kort. Google (eller Bing) är din vän.

Jag är på Twitter

Jag har varit på Twitter ett tag men jag tror att jag äntligen (visserligen alldeles för sen) är vid den punkt där jag får den stora majoriteten av min information från den. Jag tenderar att ge ut små godbitar om vad jag jobbar med via mitt Twitter-konto, så om du är nyfiken på vad jag gör eller hur mina tester kommer att gå, följ med @anandshimpi.

AnandTech Redesign – Det kommer

Jag har också arbetat på en lång, länge (lång) försenad omdesign för AnandTech. Japp, den här sidan kommer att se modern ut igen. Jag pratar full översyn här; planen är att modernisera och strukturera allt, förnya kommentarerna, göra det lättare att hitta det du letar efter och generellt göra allt bättre. Den nya sajten kommer inte att lanseras på några månader men jag kommer att hålla er alla uppdaterade här om framsteg. Om du har några specifika önskemål, Jag skulle gärna höra dem.

Intels Celeron E1500 i bänk

Jag har varit för bunden av smartphones och täckande Apple för att röra mina CPU-testbäddar på ett tag, men idag lyckades jag testa klart Intels Celeron E1500. Processorn sällar sig till ett gäng andra i AnandTech Bench.

Celeron E1500 är en Conroe-baserad (65nm) dual-core-processor med en mager 512KB L2-cache att dela mellan sina kärnor. De två kärnorna körs på 2,2 GHz och chippet har EIST och EMT64, även om det inte finns något stöd för hårdvaruvirtualisering.

Intel tar $53 för E1500. Den likvärdiga AMD-processorn, Athlon X2 5200 ($57) är snabbare i de allra flesta fall.

Eftersom den är baserad på Conroe, lyckas E1500 vara snabbare än de flesta Pentium 4:or. Även 3,46 GHz Pentium EE 955 är långsammare i vissa fall (eller lika snabb i andra).

Jag behöver fortfarande köra VIA:s Nano genom Bench, men jag sparar det till en annan gång.