LA läcker talang snabbare än alla andra Top Tech Hub

LA läcker talang snabbare än alla andra Top Tech Hub

Uppgifter som samlats in från en nystartad jobbsida har just avslöjat en ny trend i teknikvärlden: Nyligen STEM-studenter i Los Angeles lämnar området för bättre utsikter.

Med andra ord kanske det stora tekniska navet inte är så attraktivt för de färskaste tekniska talangerna som det brukade vara. Här är vad studien fann och vad som kan vara orsaken bakom hjärnflödet.

Studien

LA är den tredje mest efterfrågade marknaden bland arbetssökande, enligt rapporten från AngelList, men det läcker också teknisk talang: Nästan tre av fyra LA-programvarutekniker på AngelList (72%) lämnade LA för sitt första jobb .

Det är mycket högre än SF Bay Area, där bara 34% av ingenjörsgraderna lämnar området för sitt första jobb.

Resultaten kommer med några försiktighetsåtgärder: Det är bara en titt på akademikernas första jobb och innehåller inte uppgifter om hur många som kan återvända till området för sina andra eller tredje jobb.

Och oavsett hur mycket konkurrens Bay Area släpper upp finns det ingen undergång och dysterhet här. LA har fortfarande mycket fart, med tanke på de mer än 16 000 LA-startups på AngelList.

De största naven har liknande jobbmarknader

De stora tekniska naven delar mycket gemensamt: De mest efterfrågade färdigheterna i områdena New York City, San Francisco och LA är lika, med de bästa utmanarna inklusive Javascript, Python, Java, Node.js, React.js , bland andra.

Dessutom kan vissa strukturella likheter väljas ut: Balansen mellan behovet av specialiserade tekniska roller och behovet av generalistpositioner är ungefär densamma på alla tre platser, och det är också balansen mellan lediga och ledande öppna positioner. Med andra ord, den typ av arbetsmarknad är inte det som leder till en betydande del av teknisk talang att överge LA.

Så vad leder till områdets tekniska utvandring?

Inte tillräckligt med tillväxtpotential

Dagens arbetssökande tenderar att vara entreprenöriella. Ingenjörer letar efter en roll där de kan utveckla sina färdigheter eller förgrena sig till nya områden, samtidigt som de lär sig tillsammans med lika kapabla teammedlemmar och väljer från en mängd olika hattar att bära varje dag. LA måste luta sig in i denna strävan efter entreprenörskap för att kunna hålla sig när de lockar de senaste graderna.

Hur saktar man talangläckage? Investera i talangen. Från studien:

”LA: s lägre levnadskostnader och högre livskvalitet betyder mer för tekniska kandidater än säkerhet för något lägre tekniska löner. Det betyder att det är lättare för dem en dag att själva bli företagare. Kandidater är hungriga efter roller där de kan bygga produkter, förbli enskild bidragsgivare, bära massor av affärshattar och arbeta med ett team som driver hårt för att uppnå sina mål. Därifrån är det upp till LA: s företag att bygga en kultur som både behåller och lockar teknisk talang. ”

Men inte alla nystartade företag stiger till det tillfället: Nästan hälften av företagen i LA som undersöktes av AngelList, 49%, sa att de erbjuder lite eller ingen utbildning för sina anställda. Tills något ändras kommer vi sannolikt att se en fortsatt förlust av talang i ett av de största tekniska områdena i USA.

Läs mer om jobbnyheter på Tech.co:

Relaterade Artiklar

Back to top button