Kryptovalutor: vad de är och hur de fungerar

0 Shares

kryptovalutor de har redan blivit en vardaglig fråga i många människors liv. Men andra förstår fortfarande inte vad de är och vilka typer som finns. Om det är fallet för dig kommer vi i den här artikeln att förklara mer om denna teknik och hur den fungerar.

I den här artikeln hittar du:

Vad är kryptovalutor?

bitcoin är den mest populära kryptovalutan

Kryptovalutor är decentraliserade digitala valutor, det vill säga de kontrolleras inte av någon specifik byrå eller land. De skapades i ett nätverk som vi kommer att förstå senare, det är ansvarigt för att säkert lagra olika typer av information från all teknik.

Ett exempel är att finansiella transaktioner, register och personuppgifter deltar i nätverket och i varje transaktion. Dessa blockchain-genererade kryptovalutor har ett värde som i vissa fall kan konverteras till valutor i vårt dagliga liv. Mellan dem dollar och real, det vill säga dessa valutor kan användas som växlingsvaluta för att köpa produkter eller konsumera tjänster.

De har vuxit mycket i relevans och många företag har blivit allt mer intresserade av denna teknik och använder den som betalningsform. Men hur fungerar all denna teknik? Vi kommer att se mer om henne nedan.

Hur fungerar kryptovalutor?

Som redan nämnts är kryptovalutor virtuella valutor, så det är inte möjligt att göra ett fysiskt utbyte. Så de kommer bara att finnas på internet och det kommer inte att vara möjligt att förvara dem på ett checkkonto, i vanliga mäklarhus eller i valv. Men det finns specifika digitala plånböcker som kallas Exchanges, de kommer genom blockchain mining.

De som bidrar till skapandet av denna blockkedja slutar med att få betalning i kryptovalutor som nu är tillgängliga för valutacirkulation. De kan handlas direkt på börser och även via investeringsfonder.

Eller om du föredrar ETF:er från investeringsmäklare, en av de kända är Rico. Vi har pratat mycket om Blockchain och gruvdrift hittills, så låt oss gräva djupare in i dessa processer nedan.

Vad är Blockchain?

blockchain koncept

Blockchain är en informationsblockkedjeteknologi. Som ett exempel fungerar den som en offentlig redovisningsbok, lagrad på webben, fungerar som en databas som lagrar allt på ett säkert och transparent sätt. Allt som placeras i den har inga ändringar, bara nya poster infogas.

Hennes säkerhet är det som drar mest uppmärksamhet. Det är också decentraliserat, en viktig poäng är att för att registreringen ska kunna göras krävs att alla datorer i nätverket godkänner informationen. När för mycket information samlas bildas ett block som registreras för alltid i kedjan. I hela denna förklaring, var passar kryptovalutor? Svaret är att gruvdrift för att bilda blocket skapar kryptovalutor, vi ska titta på gruvdrift nedan.

Vad är gruvdrift?

Inom nätverket av datorer som vi redan har sett måste alla autentisera en transaktion. Men bara ett behövs för att bilda ett block som ska sättas in i kedjan tillsammans med andra. Informationen sitter i den så kallade gruvpoolen och väntar på att infogas i blockbildningen.

När en dator lyckas samla all information för att bilda ett block hittar den en sorts digital (hash11) som måste vara kompatibel med föregående block. På så sätt bildas blocket registrerat i kedjan och datorn får en mängd kryptovalutor för arbetet.

I förklaringen kan vi se att detta är något ganska komplext, så du behöver en dator med större kapacitet för att göra gruvdriften och få belöningar i kryptovalutor. Denna gruvmetod kallas proof of work och är den mest använda för att bryta Bitcoins. Andra kryptovalutor använder olika metoder, vi kommer att förstå mer om dem nedan.

Vad är kryptovalutor till för?

Kryptovalutorna var avsedda att fungera som betalning för gruvarbetare på blockkedjan. För närvarande ses de mer som ett utbytesmedel, som används för köp av produkter och konsumtion av tjänster som vi redan har sett.

En annan stor funktion med kryptovalutor är deras användning i investeringar, med allt detta framsteg börjar många företag acceptera dem som betalning, investeringsfond och mycket mer. Så de tjänar många saker, låt oss veta mer om vilka typer av mynt som finns nedan.

De viktigaste kryptovalutorna på marknaden

Kryptovalutorna på marknaden har expanderat och det finns redan en hel del mångfald bland dem. De flesta känner bara till Bitcoin, läs mer om det och andra alternativ nedan.

Bitcoin (BTC)

Den mest välkända kryptovalutan vid den tiden dök upp 2008 och är redan värd cirka 60 tusen reais, och det året har den redan nått värdet av R$ 350 tusen reais.

Ethereum (Ether)

alternativa valutor

Etherum är en plattform som driver smarta kontrakt och gör descent-applikationer centraliserade på sin egen blockkedja. Det betalas i ETH som är den enastående kryptovalutan.

Dogecoin (DOGE)

dogecoin är meme och en av kryptovalutorna

Det som skapades för att vara ett meme, fick marknadsintresse och fångade uppmärksamheten hos stora investerare som miljardären Elon Musk.

Litecoin (LTC)

Inspirerad av samma grund som Bitcoin, är huvudfunktionen hos denna kryptovaluta att fungera som ett betalningsmedel.

stablecoins

Dessa skapades för att vara mindre volatila på grund av deras värde kopplat till en gemensam valutas värde.

Slutsats

I den här guiden förstår vi mer om kryptovalutor, vi kan se deras betydelse på finansmarknaden och vad de är till för. Dessutom var det möjligt att se flera olika typer. Har du kryptovalutor? Har du någon form av investering i dem? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares