Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Korg Opsix SE – Korgs FM-synth får en uppgradering

Bara förra veckan släppte Korg nya Wavestate SE. Nu är det dags att säga hej till Opsix SE – vad händer härnäst?

Opsix SE är en större, förbättrad version av den ursprungliga Opsix FM-synthesizern. Den erbjuder producenter och ljuddesigners ett större klaviatur, uttrycksfull modulering och olika syntestekniker utöver sin FM-motor.

Korg Opsix SE

Nya Opsix SE erbjuder ett utökat, 5-oktaver, 61 tangentbord med naturlig känsla med aftertouch-känslighet, packat i en förstklassig design av helt metall. Korgs nya synth bygger på FM-ljudmotorn som finns i den ursprungliga Opsix-synthesizern genom att mer än fördubbla polyfonin till 80 röster.

Bortsett från funktionalitet är det som är lika coolt Opsix SE:s snygga nya utseende. Nu ger en kontrollpanel i aluminium Opsix ett mycket mer premiumutseende. Även om det finns en svart standardversion, kan du också lägga vantarna på en Platinum-modell i begränsad upplaga med dess silverfärgade färgschema.

Du kan designa dina egna ljud via Operator Mix som ger dig sex faders och rattar i en lättanvänd design. Varje sektion tänds för att informera dig om signalen är en bärvåg (röd) eller en modulator (blå). Samtidigt inkluderar andra kontrollfunktioner sex datainmatningsknappar samt en OLED-skärm.

Opsix SE erbjuder vågformer, filter, formning, effekter, LFO:er och moduleringsfunktioner utöver sin FM-syntesmotor, medan sex operatörslägen och 40 förinställda algoritmer låter dig fastna i. Synten ger dig tre envelopgeneratorer, tre LFO:er och tolv virtuella patchar som du kan hantera i moduleringsmatrisen, medan effekterna är uppdelade i tre block om 30.

Korg noterar att alla förinstallerade program har revoicerats för att matcha den ökade polyfonin, medan SE-modellen erbjuder alla samma funktioner som den ursprungliga enheten.