Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: Value Systems – augusti 2001

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

Med den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide ändrade vi saker lite och delade upp Buyer’s Guide i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Trots den lilla formatändringen fortsätter vi att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – små kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionella. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till fodralet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också – de är inte de allra lägsta priserna du kan hitta på webben, men är snarare avsedda att vara representativa för vad som finns där ute. Glöm inte att kolla in vår senaste Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka såväl som våra Weekly Memory & Moderkort Prisguide för de lägsta priserna från välrenommerade leverantörer på dessa komponenter.

Anteckna det frakt ingår ej i de priser som anges här, men kan lägga till upp till 5-10 % till den totala systemkostnaden, beroende exakt vad du får, var du beställer ifrån etc. För att minimera fraktkostnaderna, beställ så många komponenter som möjligt från en enda leverantör eller köp saker lokalt där det är möjligt. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Särskilt bra erbjudanden kan ofta hittas i AnandTech Hot Deals Forum där AnandTech-läsare regelbundet lägger upp bra erbjudanden de hittar.

Komponenter som inte är lättillgängliga vid tidpunkten för publicering är automatiskt ur drift för alla system i Köparguiden. Där det är möjligt har vi länkat till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Inga större förändringar har skett i värdesektorn sedan vår senaste köpguide utöver de typiska prissänkningar som vi har kommit att förvänta oss regelbundet i datorbranschen. De största tillkännagivandena finns i high-end-segmentet med undantag för NVIDIAs nForce-chipset, som lovar att ta över marknaden för integrerade chipset. Tyvärr är kort som använder nForce ännu inte tillgängliga och kommer inte att finnas förrän i september eller till och med oktober.

På tal om integrerade styrkretsar har vi äntligen SiS 730S-kort från några av de större tillverkarna, inklusive en av de största med ASUS. Vår senaste shootout av integrerade Socket-A-kretsuppsättningar visade att SiS 730S var en bättre helhetslösning än VIAs KM133, så den får nicken i den värdefulla SOHO-maskinen. Tyvärr finns det ingen DDR-kretsuppsättning med integrerad grafik för tillfället, så värde SOHO-systemet har fastnat med SDR SDRAM för tillfället. Det är dock ok, eftersom det här systemet redan har mer än tillräckligt med kraft för att hantera de uppgifter som kommer att kastas på det.

När det gäller grafikkort ser Kyro II ut att vara en riktig vinnare på marknaden för värdespel tack vare prestanda som konkurrerar med en GeForce2 Ultra i vissa fall. Den har inte T&L, men vi har fortfarande inte sett några spel som verkligen behöver T&L eller som Kyro II inte kunde spela med rimliga bildhastigheter. Med Kyro II-priserna sjunkande nära $100, är ​​det definitivt det bästa totala värdet på grafikmarknaden för spelare på en budget, vilket gör det till det perfekta kortet för vår prisvärda spelmaskin. Om du vill spara cirka $30 och få T&L samtidigt, är ATI:s Radeon LE med 32MB DDR SDRAM en ganska bra prestanda när alla dess funktioner har aktiverats ordentligt. Läs vår recension av Radeon LE om du är intresserad av att gå den vägen.

CPU- och minnespriserna fortsätter att sjunka, om än inte lika mycket som de hade varit nyligen, troligtvis på grund av att de praktiskt taget redan har nått botten. Med så låga priser som de är, men att gå med en Athlon över en Duron eller DDR SDRAM över SDR SDRAM är båda rimliga alternativ. För tillfället tar vi bara ett av dessa alternativ för att spara pengar och går med en DDR-kretsuppsättning. Detta bör kompensera prestandaskillnaden mellan Duron och Athlon i de flesta fall och kommer också att bättre förbereda dessa system för framtiden.

Det väcker naturligtvis frågan om vilken DDR-kretsuppsättning som ska användas. Även om ALi MAGiK1 tenderar att vara den billigaste, gör dens svaga prestanda det till ett dåligt val. De SiS 735-baserade produkterna är inte allmänt tillgängliga för tillfället, vilket lämnar AMD 760 och VIA KT266 som våra val för tillfället. KT266 har mognat en del sedan vi senast tittade på den och prestanda och stabilitet närmar sig AMD 760. Att vara märkbart billigare än AMD 760 gör KT266 till vårt val för värdesystem utan integrerad grafik.