Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: Value Systems – augusti 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från början. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

För att fortsätta vår senaste tradition sedan den tredje upplagan av Buyer’s Guide, är AnandTech Buyer’s Guide nu uppdelad i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Drömsystemet kommer att inkluderas i den avancerade delen av artikeln. Det här är del 1, med värdesystemen, medan del 2 med avancerade systemen kommer att publiceras om cirka två veckor.

Trots den lilla formatändringen kommer guiden att fortsätta att ge några systemrekommendationer i tre kategorier – små kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionella. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också. Observera att frakt inte ingår i dessa priser. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Komponenter som inte är lättillgängliga var automatiskt ur drift för något system i Köparguiden. Där det är möjligt kommer vi att länka till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den största förändringen denna månad är NVIDIAs GeForce2 MX som äntligen är ute med full kraft och lättillgänglig. Det här är perfekt grafikkort för värdefulla spel och professionella system. På spelsidan ger den en prestanda som är lika med eller högre än en GeForce 256 SDR, men för bara $120. Ur en professionell användares perspektiv presterar 175 MHz 2:a generationens T&L-kärna i GeForce2 MX nästan lika bra som en fullfjädrad GeForce2 GTS i situationer där minnesbandbredden inte är den begränsande faktorn, vilket är fallet i mina professionella 3D-modelleringsapplikationer.

Liksom förra månaden fortsätter AMD:s Duron-processor att dominera våra rekommendationer för spel och professionella värdesystem. Den stora skillnaden den här månaden är att Duron CPU:erna själva och de stödjande moderkorten är det mycket lättare att hitta jämfört med förra månaden. Det finns också ett antal nya moderkortsalternativ denna månad för alla Socket-A-processorer, jämfört med det enda alternativet vi hade förra månaden.

Trots Durons introduktion är Celeron fortfarande närvarande i vårt Value SOHO-system eftersom du kan använda den processorn med ett mycket integrerat i810-kort och inte behöver oroa dig för att betala för ett grafikkort. När kort baserade på VIAs KM133-chipset börjar dyka upp kan saker och ting förändras, men för närvarande är Celeron + i810-plattformen mest meningsfull för marknadssegmentet Value SOHO. i815(E) är också ett alternativ, men eftersom 133 MHz FSB/minne-gränssnittet inte kommer att utnyttjas av en 66 MHz FSB Celeron, bestämde vi oss för att priset för i815 helt enkelt inte var värt det. AGP-platsen för grafikuppgraderingar på i815(E) är en funktion som också bör beaktas i det här beslutet, men om du bara behöver 2D-grafik som är avsett för Value SOHO-systemet, så borde i810E räcka till en hel del medan.