Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: Value Professional 3D – juli 2002

Den här artikeln var först tillgänglig på AnandTechs nyhetsbrev. Klicka här för att prenumerera.

Vi håller vårt löfte och ger dig idag den tredje AnandTech Buyer’s Guide på tre veckor. Hittills har vi gjort systemrekommendationer för värde SOHO-system och värdespelssystem. Idag lägger vi till den listan genom att titta på värdesystem i det professionella 3D-utrymmet. Låt oss ta en titt på vad AnandTechs köparguide är:

Det vi kommer att fortsätta att göra är att uppdatera dig med förslag på systemkonfigurationer om vilken typ av system du är intresserad av. Även om det är omöjligt att föreslå en enda konfiguration för varje individ i varje situation, är det vi kan och kommer att ge dig med rekommendationer för en systemuppsättning; rekommendationer som kan ändras på lämpligt sätt för varje användares specifika behov. Vi kommer att göra vad vi alltid har gjort i köparguider: specificera ett system med pålitliga komponenter från välrenommerade leverantörer. Kom ihåg att dessa priser inte nödvändigtvis är de lägsta priserna på webben utan är avsedda att vara representativa för vad som finns där ute och representativa för vad vi tycker är den bästa lösningen i en av de sex kategorierna.

Att ändra denna gång kommer att vara formatet på köparens guider. Vi kommer att behålla de sex specifika kategorierna, värde SOHO, värdespelande, värdefullt professionellt 3D, avancerad SOHO, avancerade spel och avancerade professionella 3D, men den här gången kommer rekommendationerna inte att slås ihop. Istället kommer vi att publicera en rekommendation från varje kategori varje vecka. Vi kickade igång köparguiden med kategorin värde SOHO och fortsätter den här veckan med kategorin värdespel. Efter att värdena och avancerade rekommendationer har gjorts kommer vi att göra en artikel om en drömkonfiguration. I denna takt kommer nya rekommendationer för varje system var åttonde vecka, så om åtta veckor från och med idag kan du förvänta dig en uppdaterad köpguide för värdespel. Detta håller inte bara systemrekommendationerna fräscha, det håller också prisuppskattningarna mer exakta.

Varje komponent i ett rekommenderat system, från fall till monitor, täcks. De enda dolda kostnaderna är fraktkostnader, vilket kan lägga till allt från 5 % till 10 % till den totala systemkostnaden beroende på vad du får och varifrån. Det bästa sättet att hålla nere fraktkostnaderna är att beställa så mycket som möjligt från en enda leverantör eller hämta saker lokalt. Se till att ta en titt på
AnandTech Hot Deals Forum för att se om några AnandTech-läsare har lagt ut ett specialerbjudande på en hårdvara i det rekommenderade systemet. Se också till att kolla in vår veckovisa CPU- och grafikkortsprisguide och vår veckovisa prisguide för minne och moderkort för att se om priserna har uppdaterats sedan köparguiden senast publicerades.

Som tidigare rekommenderas ett OS för varje system men OS-priset ingår inte i det slutgiltiga systempriset.

Denna vecka

Att bygga ett professionellt 3D-system på en budget är inte en lätt uppgift. Professionella 3D-system behöver snabba processorer, en bra mängd minne och ett kraftfullt grafikkort för att fungera optimalt. De behöver också stabila komponenter och en stor bildskärm som kan hantera alla 3D-uppgifter du kastar på den. Vi har råd att vara lite mer flexibla när det kommer till priset på vårt prisvärda professionella 3D-system, men uppenbarligen kan vi inte vara överdrivet generösa när vi väljer ut komponenter. Nyckeln här: mixa och matcha prisvärda delar av hårdvara för att skapa ett system som kan prestera i 3D Studio Max, Maya, Autocad, ProENGINEER, SPEC och andra professionella 3D-applikationer.

Liksom våra andra köparguider har den värdefulla professionella 3D-köparguiden förändrats en hel del sedan vi senast rekommenderade ett system för ett helt år sedan. De allra flesta komponenter har ändrats liksom priset.