Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: High End System – juli 2004

Index

Som vi beskrev i vår senaste High End Buyer’s Guide, kommer guiderna för High End System och Överklockningssystem nu att komma från Wesley Fink, AnandTechs moderkort, minne och chipset Editor. När det nya schemat är i full gång kommer Wes att ha en ny guide varannan till var tredje vecka. Evan Lieb kommer att fortsätta ingångs- och mellannivåköparguiderna. Evan kommer också att debutera några nya guider, med målet att en ny köparguide varje vecka när de nya guiderna har lanserats. De slutgiltiga tilläggen av Buyer’s Guides är fortfarande under arbete, så om du har en rekommendation för Evan på en Buyer’s Guide som du skulle vilja se, e-posta dina idéer till Evan.

High End, enligt min uppskattning, är inte utan prisgränser, men priset är mycket mindre ett övervägande än prestanda. Om High End betyder något för entusiasten som läser AnandTech, då kan du spendera lite mer för prestanda som är riktigt bättre. Med detta i åtanke kommer du att se vågen tippa mot prestanda i mina val. Mellanklass är där du svettas nickel och mäter varje komponent för valuta för pengarna. För High End väljer du det bästa.

Liksom i tidigare guider erbjuder vi en rekommendation för varje komponent som ingår i en dator. Vår rekommendation är vårt första val och vi ska försöka förklara varför vi valde den komponenten. För vissa komponenter kommer vi även att erbjuda ett alternativ. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett bredare utbud av hårdvara. Detta gäller särskilt för dem som är villiga att spendera lite mer eller att rekommendera en billigare komponent som är av enastående värde. Alternativa val ger dig andra val, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det.

De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår egen RealTime-prissättningsmotor. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på prisklocka. Relevanta delar av vår RealTime-prissättningsmotor listas längst ner på varje sida i våra köparguider så att du kan välja de lägsta priserna från en mängd olika leverantörer.

Vi tar alltid emot förslag på hur vi kan förbättra våra köparguider, och ändringarna du ser här är resultatet av förslag från våra läsare och redaktörer. Överväganden inkluderar en köparguide för SFF (Small Form Factor-system), spelsystem och bärbar dator/DTP (desk-top-ersättning). Om du har andra förslag, låt oss veta genom att maila dina förslag på nya guider till Evan; Guiderna ska hjälpa dig med dina köpbeslut.

High End

Ett High End-system bör representera den bästa prestanda, funktioner och flexibilitet som du kan köpa för ett givet behov. I det här fallet definieras det givna behovet som ett stationärt datorsystem byggt av de bäst presterande datorkomponenterna som du faktiskt kan köpa. Detta skiljer sig från andra Köpguider, som fokuserar på värde först. Med de omfattande tester som gjorts på AnandTech av många olika redaktörer, har vi personligen testat många av dessa komponenter, och du kommer att se våra Editor’s Choice-komponenter dyka upp ofta i köparguiderna.

Med prestanda som den viktigaste faktorn i ett high end-system, blir tillförlitlighet den näst viktigaste faktorn. Sanningsenligt är tillförlitlighet i de flesta fall lika viktigt som prestanda, eftersom det inte hjälper att sätta ihop ett dyrt high end-system som du inte kan njuta av på grund av tillförlitlighetsproblem. Per definition är priset en avlägsen tredje faktor, men priset är inte detsamma som värde. Värde är alltid ett övervägande i våra köpguider eftersom vi vägrar att rekommendera dyra komponenter som ger liten eller ingen prestandafördel jämfört med billigare komponenter. En komponent som kostar 250% mer för en 5% ökning av prestanda är inte ett bra värde och hör inte ens hemma i ett high end-system.

Alla som funderar på att bygga ett förstklassigt system måste inse att de bästa delarna vanligtvis inte kommer att vara de billigaste delarna. Å andra sidan är värdet och prestandan som du får för dina dollar på dagens datormarknad det bästa vi någonsin sett på många år i datorbranschen. Det fanns en tid då de bästa stationära systemen kostade mycket mer än $10 000; medan du idag är hårt pressad att spendera mer än 5 000 USD på ett system med hög prestanda. I de flesta fall kan den bästa prestandan fås ännu mindre. Med detta i åtanke är vår enda begränsning att vårt avancerade system kommer att kosta under $5 000.