Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: High-End SOHO – augusti 2002

Den här artikeln var först tillgänglig på AnandTechs nyhetsbrev. Klicka här för att prenumerera.

Idag börjar vi med den andra typen av system som vi täcker i AnandTech Buyer’s Guides, de avancerade systemkonfigurationerna. Det här är vår fjärde köparguide på fyra veckor, i linje med det första löftet vi gav då:

Vad vi kommer att fortsätta göra är att ge dig uppdaterade systemkonfigurationsförslag om vilken typ av system du är intresserad av. Även om det är omöjligt att föreslå en enskild konfiguration för varje individ i varje situation, är det vi kan och kommer att ge dig med rekommendationer för en systemuppsättning; rekommendationer som kan ändras på lämpligt sätt för varje användares specifika behov. Vi kommer att göra vad vi alltid har gjort i köparguider: specificera ett system med pålitliga komponenter från välrenommerade leverantörer. Kom ihåg att dessa priser inte nödvändigtvis är de lägsta priserna på webben utan är avsedda att vara representativa för vad som finns där ute och representativa för vad vi tycker är den bästa lösningen i en av de sex kategorierna.

Att ändra denna gång kommer att vara formatet på köparens guider. Vi kommer att behålla de sex specifika kategorierna, värde SOHO, värdespelande, värdefullt professionellt 3D, avancerad SOHO, avancerade spel och avancerade professionella 3D, men den här gången kommer rekommendationerna inte att slås ihop. Istället kommer vi att publicera en rekommendation från varje kategori varje vecka. Vi kickade igång köparguiden med kategorin värde SOHO och fortsätter den här veckan med kategorin värdespel. Efter att värdena och avancerade rekommendationer har gjorts kommer vi att göra en artikel om en drömkonfiguration. I denna takt kommer nya rekommendationer för varje system var åttonde vecka, så om åtta veckor från och med idag kan du förvänta dig en uppdaterad köpguide för värdespel. Detta håller inte bara systemrekommendationerna fräscha, det håller också prisuppskattningarna mer exakta.

Varje komponent i ett rekommenderat system, från fall till monitor, täcks. De enda dolda kostnaderna är fraktkostnader, som kan lägga till allt från 5 % till 10 % till den totala systemkostnaden beroende på vad du får och varifrån. Det bästa sättet att hålla nere fraktkostnaderna är att beställa så mycket som möjligt från en enda leverantör eller hämta saker lokalt. Se till att ta en titt på AnandTech Hot Deals Forum för att se om några AnandTech-läsare har lagt ut ett specialerbjudande på en hårdvara i det rekommenderade systemet. Se även till att kolla in vår veckovisa CPU- och grafikkortsprisguide och vår veckovisa prisguide för minne och moderkort för att se om priserna har uppdaterats sedan köparguiden senast publicerades.

Som tidigare rekommenderas ett OS för varje system men OS-priset ingår inte i det slutgiltiga systempriset.

Denna vecka

Ok, under de kommande tre veckorna kommer vi att bygga system som riktar sig till den avancerade marknaden för vad de är designade för att göra. Vad är egentligen ett high-end system? Tja, det är ett system som kan få jobbet gjort snabbt samtidigt som det fortfarande är något rimligt pris. Självklart skulle vi kunna konfigurera alla avancerade system på samma sätt med den snabbaste och bästa inom datorhårdvara, men ett sådant system är inte särskilt realistiskt. Istället lämnar vi det bästa av det bästa där det hör hemma, i vår köparguide för drömsystem. Vi måste vara lite prismedvetna när vi bygger våra avancerade system. I vår avancerade köparguide försöker vi konfigurera det bästa möjliga systemet för varje miljö utan att ådra sig upprörande kostnader.

Vi börjar idag med SOHO-miljön. Av största vikt i SOHO-världen är att få arbetet gjort snabbt. Detta innebär att vårt avancerade system måste vara tillräckligt snabbt för att klara dagens mest intensiva uppgifter samtidigt som hastigheten bibehålls för att köra morgondagens applikationer och operativsystem. Självklart är systemstabilitet ett stort problem när data och drifttid är kritiska.