Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: High-End Professional 3D – augusti 2002

En sak som vi är stolta över på AnandTech är att ta hänsyn till våra läsares input. Många gånger kan feedbacken som ni ger oss förändra hur vi hanterar en produktrecension. Du vill ha fler spelriktmärken; vi levererar. Du vill ha CPU-skalning; Vi kan göra det. Med detta i åtanke kommer denna veckas exklusiva köparguide att bli lite annorlunda.

Många har skrivit och uttryckt oro över den senaste veckans exklusiva köpguide. Många människor var, förståeligt nog, upprörda över vårt urval av komponenter. Vi gick till en början in i den exklusiva köparguideserien med målet att producera ett ganska snabbt system på en budget. Allt för snabbt insåg vi att detta kanske inte var den bästa strategin. Folk var missnöjda med det faktum att vårt avancerade spelsystem inte bestod av de snabbaste komponenterna som finns. Systemet är trots allt tänkt att vara avancerat och bör därför fungera som ett.

Med detta i åtanke har vi ändrat hur våra avancerade köparguider kommer att göras. Istället för att gå in i guiden med målet att producera ett ganska high-end system till ett mycket rimligt pris, har vi flyttat fokus mer från priset och mer till prestanda. Detta betyder inte att alla avancerade system kommer att vara sammansatta av samma top of the line-bitar. Snarare betyder det att vårt avancerade system kommer att utföra uppgiften det är avsett att göra på bästa sätt som är rimligt (i motsats till vår drömsystemkonfiguration som inte bryr sig om priset). De exklusiva köpguiderna måste fortfarande upprätthålla någon sorts balans mellan komponentval och pris, men från och med nu kommer balansen inte att vara så prisberoende.

Under denna nya strategi ger vi dig idag vår avancerade professionella 3D-köparguide. Detta markerar den sjätte köparguiden vi har gjort på sex veckor sedan vi återupplivade den mycket saknade funktionen. Vi började till en början med köpguiden för värdefulla SOHO, och fortsatte till värdespelande, värdefull professionell 3D, avancerad SOHO och avancerade spelguider. Nästa vecka kommer vi att avsluta vår första cykel av köparguider med vår drömsystemkonfiguration. Det betyder att vi om två veckor kommer att se en uppdaterad värde SOHO-guide som inte bara inkluderar nya priser utan omvärderar de komponenter som valts för systemet.

Så mycket som många hatar det, måste vi göra lite av att kopiera och klistra in för hushållningens skull:

Varje komponent i ett rekommenderat system, från fall till monitor, täcks. De enda dolda kostnaderna är fraktkostnader, som kan lägga till allt från 5 % till 10 % till den totala systemkostnaden beroende på vad du får och varifrån. Det bästa sättet att hålla nere fraktkostnaderna är att beställa så mycket som möjligt från en enda leverantör eller hämta saker lokalt. Se till att ta en titt på AnandTech Hot Deals Forum för att se om några AnandTech-läsare har lagt ut ett specialerbjudande på en hårdvara i det rekommenderade systemet. Se även till att kolla in vår veckovisa CPU- och grafikkortsprisguide och vår veckovisa prisguide för minne och moderkort för att se om priserna har uppdaterats sedan köparguiden senast publicerades.

Denna vecka

Vi stod inför ett svårt beslut när vi skulle konfigurera vad som gick in i vårt avancerade professionella 3D-system. I många fall var det inte lika lätt att bestämma vilken komponent som skulle användas som tidigare, eftersom det inte fanns någon korrekt lösning. Det vi gjorde var att ta ett steg tillbaka och utvärdera vilka komponenter som skulle vara bäst i en professionell 3D-miljö.

Det vi slutade med var en maskin som bara borde vara lite långsammare än de snabbaste professionella 3D-systemen som finns med ett mycket mer attraktivt pris. Återigen, inte den högsta av alla komponenter valdes men detta berodde bara på att vi ansåg att den lilla hastighetsminskningen från en långsammare del inte räckte för att motivera ett mycket högre pris. Som alltid pratar vi om varför vi valde varje komponent i komponentens beskrivning.