Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide för spel – november 2004

Introduktion

Senast vi tittade på kraven på en modern speldator var precis efter lanseringen av Doom 3. Flera månader senare har inte mycket förändrats mer än priserna. En sak som har förändrats är att Half-Life 2 nu har släppts i världen. Till skillnad från Doom 3 använder Half-Life 2 Direct3D för grafik, så det är mindre sannolikt att det gynnar NVIDIA-kort starkt. Vi kommer in på det mer om ett tag. Det räcker med att säga att en av de vanligaste kommentarerna på våra guider är att systemen spenderar antingen för mycket eller för lite på spelkomponenter. Därför kände vi att det var dags att ägna en guide enbart till ämnet spel. Även om dessa system säkerligen kan hantera de flesta andra uppgifter ganska bra, kommer vi inte att uppehålla oss vid det. Det finns trots allt få applikationer som är så krävande av en modern PC som spel.

Formatet kommer att ändras något, eftersom många av komponenterna som vi använder diskuteras vidare i våra andra guider. Istället för att återhämta detaljer om varje komponent som vi väljer, kommer vi att lista en komplett konfiguration för flera budgetar med kommentarer om vad som är bra och dåligt, samt vilken typ av prestationsnivå som kan förväntas i dagens spel. Vi kommer att inrikta oss på Budget, Mid-Range och High-End Gaming, även om du kanske upptäcker att slutpriset för varje kategori är något högre än i guiderna för icke-spel. För Budget, vi skjuter för runt $750 till $1000 för ett komplett system, skickat inom den kontinentala USA. Vi inkluderar inte priset på operativsystemet, skatter eller tiden det kostar att sätta ihop systemet. Vårt riktpris i mellanklassen är 1 500 $, och high-end kommer att vara någonstans mellan 2 000 $ och 3 000 $ (beroende på om du vill använda alla avancerade komponenter eller inte). Det är säkert möjligt att modifiera byggen för att sänka priset, särskilt på mellanklass- och avancerade system. Vi kommer också att erbjuda förslag på uppgraderingar på vår komponentsammanfattningssida.

Innan vi kommer till de faktiska rekommendationerna vill vi få en sak ur vägen. Alla som följer spelscenen borde redan veta att AMD:s Athlon 64-system överträffar Intel-system i praktiskt taget alla nya titlar. Våra primära system för varje kategori kommer alltså att sluta med AMD-processorer, men vi kommer även att inkludera ett par alternativ för att piffa upp det lite. Eftersom vi tittar på hårdvara som är omedelbart tillgänglig för beställning, finns det vissa delar som vi skulle vilja rekommendera som helt enkelt inte är tillgängliga ännu, och vi kommer att göra vårt bästa för att nämna dessa där det är tillämpligt.