Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide för överklockning – september 2004

Index

Som vi beskrev i våra senaste guider, är guiderna för High End System och Overclocking System av Wesley Fink, AnandTechs moderkort, minne och chipset Editor. Wes kommer att ha en ny guide för varje område ungefär en gång i månaden när det nya guideschemat är i full gång. Evan Lieb kommer att fortsätta ingångs- och mellannivåköparguiderna. Evan kommer också att lägga till några nya guider, med målet att få en ny Köpguide från honom varje vecka. Om du har rekommendationer om en köparguide för Evan, maila sedan dina idéer till Evan.

Överklockningsrekommendationer skiljer sig verkligen från High-End-rekommendationer. Vi skulle inte rekommendera en 2,8 GHz P4 CPU för ett avancerade system, men det kan vara ett naturligt val för en OC-guide om den 2,8 rutinmässigt når 3,8 GHz på luftkylning. Det finns egentligen två punkter med överklockning, och de är ibland i konflikt. Det första är att klämma det absolut bästa prestanda möjligt från en given installation, och detta kan involvera några dyra komponenter. Det andra är att nå högsta möjliga prestanda med en given processor med den billigaste delen som möjligt, vilket representerar det bästa värde. Ibland kan du inte uppnå båda dessa saker samtidigt, så du kan se några rekommendationer med vad som först verkar vara konstiga alternativ. Vi kan inte heller vara allt för alla överklockare, så vi kommer att förklara några grundregler på nästa sida.

Liksom i tidigare guider erbjuder vi en rekommendation för varje komponent som ingår i en dator. Vår rekommendation är vårt första val och vi ska försöka förklara varför vi valde den komponenten. För vissa komponenter kommer vi även att erbjuda ett alternativ på den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett bredare utbud av hårdvara. Detta gäller särskilt för dem som är villiga att spendera lite mer eller att rekommendera en billigare komponent som är av enastående värde. Alternativa val ger dig andra val, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det.

De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår egen RealTime-prissättningsmotor. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på prisklocka. Relevanta delar av vår RealTime-prissättningsmotor listas längst ner på varje sida i våra köparguider så att du kan välja de lägsta priserna från en mängd olika leverantörer.