Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide för överklockning – augusti 2004

Index

Som vi beskrev i våra senaste guider kommer guiderna för High End System och Overclocking System nu att komma från Wesley Fink, AnandTechs moderkort, minne och chipset Editor. När det nya schemat är i full gång kommer Wes att ha en ny guide för varje område en gång i månaden. Evan Lieb kommer att fortsätta ingångs- och mellannivåköparguiderna. Evan kommer också att lägga till några nya guider, med målet om en ny köparguide varje vecka när de nya guiderna har lanserats. De slutliga tilläggen i Köpguiden är fortfarande under arbete, så om du har en rekommendation för Evan för en Köpguide som du skulle vilja se, skicka då dina idéer via e-post till Evan.

Överklockningsrekommendationer skiljer sig verkligen från High-End-rekommendationer. Vi skulle inte rekommendera en 2,8 GHz P4 CPU för ett avancerade system, men det kan vara ett naturligt val för en OC-guide om den 2,8 rutinmässigt når 3,8 GHz på luftkylning. Det finns egentligen två punkter med överklockning, och de är ibland i konflikt. Det första målet är att klämma det absolut bästa prestanda möjligt från en given installation, och detta kan involvera några dyra komponenter. Det andra målet är att nå högsta möjliga prestanda med den billigaste delen som möjligt, vilket representerar det bästa värde. Ibland kan du inte åstadkomma båda dessa på en gång, så du kan se några rekommendationer med vad som till en början verkar vara konstiga alternativ. Vi kan inte heller vara allt för alla överklockare, så vi kommer att förklara några grundregler på nästa sida.

Liksom i tidigare guider erbjuder vi en rekommendation för varje komponent som ingår i en dator. Vår rekommendation är vårt första val och vi ska försöka förklara varför vi valde den komponenten. För vissa komponenter kommer vi även att erbjuda ett alternativ på den typen av hårdvara. Vi har lagt till alternativa hårdvaruval i våra guider eftersom det gör att AnandTech kan rekommendera ett bredare utbud av hårdvara. Detta gäller särskilt för dem som är villiga att spendera lite mer eller att rekommendera en billigare komponent som är av enastående värde. Alternativa val ger dig andra val, som i vissa fall kommer att vara bättre lämpade för dina behov, och i andra fall inte kommer att vara det.

De flesta av priserna som anges för hårdvaran som vi rekommenderar kan hittas i vår egen RealTime-prissättningsmotor. Alla priser som inte finns i vår motor kan hittas på prisklocka. Relevanta delar av vår RealTime-prissättningsmotor listas längst ner på varje sida i våra köparguider så att du kan välja de lägsta priserna från en mängd olika leverantörer.

Vi tar alltid emot förslag på hur vi kan förbättra våra Köpguider, och ändringarna som du ser här är resultatet av förslag från våra läsare och redaktörer.. Överväganden för framtida guider inkluderar en Köparguide för SFF (Small Form Factor-system), Spelsystem och bärbar dator/DTP (ersättning för skrivbord). Om du har andra förslag, låt oss veta genom att maila dem till Evan; Guiderna ska hjälpa dig med dina köpbeslut.