Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide för ingångsnivå, juli 2005

Introduktion

Priserna sjunker alltid på datorkomponenter och det som en gång var Mid-Range eller High-End kommer så småningom att bli en budgetdel. Frestelsen att uppgradera en komponent här och där är alltid stark, men vi försöker balansera det med ett mål att hålla priset nära $500. Som vanligt kommer vi att erbjuda en uppgraderad version för lite mer pengar.

En viktig faktor för alla datorsystem är den avsedda användningen. Om det kommer att användas främst för kontorsuppgifter, tar bekvämligheter som högtalare och grafikkort en baksätet till val av RAM och processor. Generellt sett är det dock bättre att bygga ett välbalanserat system snarare än ett med några avancerade delar kompletterade med ett gäng äldre komponenter. De flesta av oss har stött på ett system vid ett eller annat tillfälle som verkar ha rimliga specifikationer bara för att upptäcka att det känns otroligt långsamt. En snabb processor med otillräckligt RAM-minne och en långsam hårddisk är ett vanligt problem med OEM-systemen som vi ser erbjudas till otroliga priser. När du justerar ett sådant system för att förbättra prestandan, slutar du ofta med att betala lika mycket som de inställningar vi erbjuder. Det är inte att säga att OEM-system är dåliga, men som med alla saker görs det kompromisser, och vissa kan eller kanske inte är acceptabla.

Naturligtvis rasar kampen mellan Intel och AMD utan tecken på att ge upp. AMD-system erbjuder vanligtvis bättre prestanda och ett något lägre pris, och många av Intel-konfigurationerna verkar vara ett fall av att betala extra för “namnvarumärket” mer än något annat. 500 $ kommer dock inte att ge dig en superdator på något sätt, och för de flesta budgetköpare kommer den faktiska skillnaden i prestanda mellan de olika inställningarna inte att märkas. Det är intressant att se tillbaka på vår mellanklassuppsättning från ett år sedan och jämföra den med den nuvarande marknaden; det är lite mer än halva kostnaden för ungefär samma prestandanivå.

Låt oss nu gå till rekommendationerna.