Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köpguide: Dream System – augusti 2002

Dagens köparguide är den sista i vår första uppsättning köparguider. Vi återupplivade denna populära funktion hos AnandTech för sju veckor sedan och har fortsatt att publicera en ny guide varje vecka. Vi började med värdesystemen (SOHO, spel och professionell 3D) och flyttade sedan till de avancerade guiderna (SOHO, spel och professionell 3D). För vår sjunde köparguide tar vi oss an en annan typ av systemrekommendationer. Idag tittar vi på vad vi skulle stoppa in i en dator om vi kunde välja vad vi ville. Se den här guiden som en sorts shoppingrunda; priset spelar ingen roll.

Köpguiden för drömsystemet är faktiskt en av de roligare guiderna att skriva. När vi konfigurerar ett drömsystem känner vi oss som barn i godisaffären. Komponenterna som valts för detta system ger en korrekt representation av vad vi skulle älska att ha i våra egna personliga system. Naturligtvis är priset på drömsystemet vanligtvis den begränsande faktorn.

Drömsystemets köparguide brukar också vara en mycket populär läsning. Precis som bilägare älskar att läsa om sportbilar som de aldrig hade råd med, älskar datorägare att läsa om system som representerar toppen av raden. Det enda vi ber om är att du försöker att inte dregla på tangentbordet medan du läser. Säg inte att du inte blev varnad.

Låt oss se över exakt hur våra köparguider är sammansatta innan vi kommer till den faktiska drömsystemkonfigurationen.

Varje komponent i ett rekommenderat system, från fall till monitor, täcks. De enda dolda kostnaderna är fraktkostnader, som kan lägga till allt från 5 % till 10 % till den totala systemkostnaden beroende på vad du får och varifrån. Det bästa sättet att hålla nere fraktkostnaderna är att beställa så mycket som möjligt från en enda leverantör eller hämta saker lokalt. Se till att ta en titt på AnandTech Hot Deals Forum för att se om några AnandTech-läsare har lagt ut ett specialerbjudande på en hårdvara i det rekommenderade systemet. Se även till att kolla in vår veckovisa CPU- och grafikkortsprisguide och vår veckovisa prisguide för minne och moderkort för att se om priserna har uppdaterats sedan köparguiden senast publicerades.

Denna vecka

Många har olika åsikter när det kommer till vad de vill ha i en top of the line. Ta bilägare till exempel. En amerikansk muskelbilsälskare kan ha en supertweaked Chevy Corvette som sin drömbil. I samma veva kommer en europeisk bilälskare sannolikt att känna att en Ferrari eller Lamborghini är den absolut bästa bilen som finns.

Samma avvikelser finns bland datoranvändare. Även om det vanligtvis är lättare att bestämma överst på raden av datorkomponenter än vad det är att bestämma vilken bil som är bäst, är mycket av beslutsprocessen ens egen åsikt. Ha detta i åtanke när du läser igenom den här guiden; du kan finna att du håller med om våra val i många fall men inte håller med dem i andra.

Vårt drömsystem föreslår en systemkonfiguration som skulle producera en av de snabbaste stationära datorerna som kan göras. Drömsystemet består av komponenter av hög kvalitet som är snabba, pålitliga och, naturligtvis, dyra.