Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide: Value Systems – juni 2000

Introduktion

Du gör research på produkterna. Du läser alla recensioner. Du diskuterar till och med med vänner. Men även med all den informationen kan det vara en ganska skrämmande uppgift att bygga ett perfekt, personligt system från grunden. Med det i åtanke är det ingen överraskning att vi har fått begäran efter begäran om att ge några systemrekommendationer.

För den tredje upplagan av AnandTech Buyer’s Guide har vi bestämt oss för att ändra lite. Köpguiden kommer att delas upp i två delar, en för värdesystem och den andra för avancerade. Drömsystemet kommer att inkluderas i den avancerade delen av artikeln. Det här är del 1, med värdesystemen, medan del 2 med avancerade systemen kommer att publiceras om cirka två veckor.

Trots den lilla formatändringen kommer vi att fortsätta att tillhandahålla systemrekommendationer i tre kategorier – litet kontor/hemmakontor (SOHO), spel och professionellt. Kom ihåg att detta bara är några rekommendationer från oss om vi skulle bygga systemen. Uppenbarligen kommer varje individs behov att variera mycket, men det är skönheten med att bygga ett anpassat system – det kan skräddarsys för att passa dessa speciella behov.

Varje komponent, från moderkortet till höljet till bildskärmen, täcks för varje system. Exempelpriser baserade på en recension av populära leverantörer och prissökmotorer på webben ingår också. Observera att frakt inte ingår i dessa priser. En OS-rekommendation ingår, men det priset ingår inte i det totala systempriset som anges. Komponenter som inte är lättillgängliga var automatiskt ur drift för något system i Köparguiden. Där det är möjligt kommer vi att länka till recensioner av de enskilda produkterna på AnandTech för mer djupgående information.

Den här månaden

Den här månaden har vi sett de traditionella prissänkningarna som vi har börjat förvänta oss och älska från den snabba datorindustrin. Både Intel och AMD säljer processorer som smörgåsar, så priserna på toppmodellerna förblir för det mesta oförändrade. Introduktionen av de Coppermine128-baserade Celerons har dock lett till vissa prisfall och ökad prestanda i den lägre delen. Den kommande lanseringen av AMD Duron (tidigare känd under sitt kodnamn, “Spitfire”), AMD:s budget Athlon-chip med on-die-cache betyder att vi kommer att fortsätta att se denna trend med “mer för pengarna” i den lägre delen. Se efter att Duron kommer i slutet av juni. Med prestanda runt 90-95 % av den likvärdiga klockade Athlon, förvänta dig att Duron ska skaka om saker och ting ganska mycket i den lägre delen.

Som du kanske har märkt från bevakningen på AnandTech betyder våren att grafikkortskrigen är redo att utbryta igen, med NVIDIA, ATI och 3dfx som alla förbereder sig för att lansera nya produkter inom en snar framtid. GeForce 2 GTS-kort är nu tillgängliga och så fort 3dfx löser ett par kinks kommer Voodoo5 snart också att släppas. Medan GeForce 2 GTS på $350 är lite mycket för dessa värdesystem, betyder det att priserna på GeForce SDR- och DDR-kort kommer att sjunka en bra bit.