Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Köparguide – Ingångsnivå till mellanklass, mars 2005

Introduktion

Vi vill börja våra guider med att förklara vad målmarknaden är, bara för att undvika förvirring. Det finns många sätt att justera vilket system som helst inom en given budget, och oftare än inte hör vi kommentarer om varför vi inte använde produkt X eller glömde att nämna funktion Y. För vissa personer kommer specifika funktioner och uppgraderingar att vara viktigt, medan andra egentligen bara är intresserade av en anständig dator som klarar de typiska uppgifter som de sannolikt kommer att utföra.

Budgetsektorn är den låga delen av datorsystem, naturligtvis, och att förvänta sig att en dator som bara kostar $500 ska vara snabb på alla områden är orealistiskt. Kompromisser måste göras, och oftast försöker vi sänka prestanda och funktioner lite samtidigt som vi bibehåller en acceptabel prestandanivå. Den största bristen i de flesta budgetsystem är deras grafikstöd. Förbyggda OEM-system från Dell, Gateway, etc. begränsar ofta mängden uppgraderingar som kan göras; till exempel genom att ta bort grafikkortplatsen (antingen AGP eller PCI Express X16). Om du aldrig planerar att köra komplex grafik på din dator kanske det inte spelar någon roll, men med hårdvaruaccelererad grafik som blir en mer central komponent i framtida versioner av Windows, anser vi att en AGP- eller PCI Express-expansionsplats är obligatorisk i våra rekommendationer.

En sak som vi skulle vilja få ur vägen just nu är möjligheten att köpa ett färdigbyggt system. De är sällan idealiska konfigurationer, men de flesta av de stora OEM-tillverkare kan erbjuda mjukvaru- och hårdvarupaket som är svåra att matcha. Vi kommer inte bry oss om att rekommendera dem i våra guider, men känner free att jämföra butik. Ett förbyggt system som vi specifikt skulle vilja nämna är den nya Apple Mac Mini. Om du inte redan har hört talas om det kan du läsa om funktionerna och prestandan i Anands första recension samt hans försök att förvandla Mac Mini till en hemmabio-PC/digital videoinspelare. Från 500 USD är Mac Mini en attraktiv, liten design. När du lägger till en skärm och uppgraderar minnet till 512MB kommer det att kosta betydligt mer än våra budgetrekommendationer. Ändå, för en datorneofyt kan det vara den bästa lösningen.

Vi skulle vilja kunna sätta ihop en rimlig dator för $500, men realistiskt sett och med tanke på några av de nuvarande trenderna, kommer vi att hamna på närmare $650 för den här guiden. Vi tycker att uppgraderingarna som vi har gjort för de ytterligare $150 är värda besväret, men om du vill ha något billigare kan rekommendationerna från vår senaste budgetguide fås för cirka $550. Som sagt, vi går vidare till våra faktiska rekommendationer. Priser och tillgänglighet kan ändras när som helst, men vi försöker välja delar som lätt kan köpas nästan var som helst i världen. Vi kommer också att ha några alternativa rekommendationer för dem som vill förbättra prestandan genom att spendera lite mer pengar. Nu, på med showen!